• Anonym (Ensammast)

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Min bästa väninna gick igenom en tuff skilsmässa för ungefär ett år sedan. Eftersom min man är en ovanligt klok och empatisk person, sade jag till min vän att hon gärna fick diskutera sina problem med honom. Jag vet att det hjälpt henne mycket att prata med honom: han är utbildad inom ledarskapscoachning och vet hur man hjälper någon utveckla sina egna tankar. Min väninna har alltid varit nära oss, men nu blev hon en naturlig del av vår familj, vi skojade om att min man hade två fruar. När hon sov över sov hon i vår säng, med min man i mitten. Min man har ett stort krambehov, och jag såg inget problem med att han kramade henne när hon var ledsen. De åkte ofta iväg och badade tillsammans om kvällarna medan jag var hemma med våra två sovande barn. Då såg jag inget direkt fel i det, jag vet att min man älskar kvällsdopp.

    För några dagar sedan berättade min man att han är förälskad i henne. Jag vet att han inte kommer att lämna mig, det är jag som är hans livspartner, och han tror inte att hon känner till hans känslor.

    Så sent som igår var jag inne på att ljuga för min vän, att inte berätta om förälskelsen och bara be att hon backar från min man.

    Idag känner jag att jag vill avsluta vår vänskap. Jag känner att jag gett henne allt, och att hon faktiskt varit en dålig vän till mig det senaste året. Hon svarar knappt på mina meddelande, fast jag vet att hon chattar som sjutton med min man. Ofta får jag numera veta vad som händer i hennes liv via min man.

    Jag tror inte jag kan gå förbi detta. Jag känner mig så sviken, både av min man och av min vän. Jag känner mig utnyttjad. Jag känner mig så ensam.

    Vad ska jag göra? Någon som varit med om något liknanade?

  • Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?
  • Anonym (dela säng med DOM)

    JAAA med din man självklart men din väninna I SAMMA SÄNG !!! Jisses !
    Helt galet. Jag säger då det aldrig jag hade tillåtit ALDRIIIIIG.
    Men men vill man locka fram nåt så....
    Varför i eran säng herre gud, ni kunde väl ha gett henne en filt på soffan eller extra säng i annat rum?!!!
    Nä i mina öron och ögon absolut NEJ

  • Anonym (klurigt)

    Jag tycker det låter som du har en fin, ärlig man som gör det rätta när en förälskelse uppstår när man är i ett förhållande - berättar och är redo att göra vad man kan för att få det att försvinna. Förälskelser och attraktioner av större eller mindre grad kommer och går i de flesta långa förhållanden, det är hur man hanterar det som avgör hur det kommer påverka förhållandet man är i.

    En fundering som jag har är hur din vän känner? Kan hon också vara förälskad eller är det bara din man?

    Jag är själv i en situation där jag inte har gjort på ett så bra sätt som din man. Har inte varit otrogen, men under flera år har jag haft känslor för en vän som också är upptagen. Jag har berättat för min vän men inte för min man och har heller inte avbrutit med min vän utan det har bara fortsatt och vi umgås och pratar jättemycket och bryr oss om varandra, han är nästan som en extra partner till mig fast utan sex. Vi är hela tiden på gränsen mellan rätt och fel. Även min man har varit förälskad i en annan tidigare i vårt förhållande och jag antar att jag använder det för att rättfärdiga vad jag själv håller på med nu.

  • Anonym (Tjej)

    Problemet är väl att hon nu blivit din mans vän och inte är din vän mer. Men samtidigt så ville du att de skulle prata med varandra och han skulle stötta henne, inte du... och när ni sov över så sov hon bredvid honom, inte bredvid dig. Du borde legat i mitten...

    Men det med förälskelse är inte ovanligt, så blir det för mig också ibland men jag älskar ändå min man högst.

  • Nenne666

    Men dumpa henne bara. Och red ut det med din man och kicka honom därefter . Allvarligt ! ?

  • Anonym (olja)

    TS
    låter lite klassiskt detta.. sånt där Helsingfors syndrom eller florence Nightingale, eller Stockholms syndromet... orkar inte riktigt hålla koll på vilket.

    Separerar de där två duvorna.. Ta kontroll över läget..

    Fixa en dejt till den där vännen. Hon är bara i  "behöver tröstmode" o bästa trösten är snabeln.. Men det ska inte vara din mans.. det ska vara extern snabel..

    Nån kåt singel kille måste du väl känna som kan vara sugen på att ställa upp som tröst snabel?

    Du är kvinna, använd din list som du är född med

  • Anonym (koko)

    Det låter som om din man är rätt gränslös och att du tillåter det.

    Min väninna har alltid varit nära oss, men nu blev hon en naturlig del av vår familj, vi skojade om att min man hade två fruar. När hon sov över sov hon i vår säng, med min man i mitten. Min man har ett stort krambehov, och jag såg inget problem med att han kramade henne när hon var ledsen. De åkte ofta iväg och badade tillsammans om kvällarna medan jag var hemma med våra två sovande barn. Då såg jag inget direkt fel i det, jag vet att min man älskar kvällsdopp.

    Sov i samma säng? Åker iväg på kvällsdopp?

  • TigerLilySwe

    Ja du, jag kan inte relateta till allt du beskriver men det låter lite som det brinner i knutarna beträffande det lyckliga äktenskapet. I mitt tycke får söta väninnan stå på egna ben nu, slut på kvällsbad, samsovning och annan näring från din man. Du får flytta ut henne ett par jack i relationsskivan och styra upp makens energi åt ditt och barnens håll.

    Lycka till!

  • jenny99

    Att bli förälskad i en annan är vanligt och inget man kan hjälpa.Ofta är det bara en förälskelse,som sen kan dö ut.Jag var förälskad i annan man för många år sen,min man visste detta.Jag tog avstånd helt enkelt och efter en tid dog allt ut.Mitt råd till er att din man kapar kontakten med din vän ett tag.Och att om du ska umgås med din vän så gör det utan din man.Oftast försvinner dessa känslor,för mig försvann det när jag undvek mannen jag var förälskad i.

  • Anonym (loppan)
    Anonym (SayWhaaat?) skrev 2014-08-05 18:36:27 följande:

    Men snälla, vem låter andra sova över i sängen med sina partners i mitten? Låter ju som värsta swingers familjen det här. Låter väldigt sexuellt laddat och att du själv vill ha det så.

    Så här går det ju inte till bland normalt folk, det får du ju begripa. Tycker det sättet just du, TS, skött det hela på är det mest bisarra. Du har ju nästan tvingat dessa två människor in i ett känslomässigt förhållande. Herregud. Och sen ha mage att klaga....

    Jaja, tydligen är det helt i sin ordning för dig att gubben din kärar ner sig i andra kvinnor titt som tätt och att du tycker det är normalt. Kanske det är nåt du själv går i gång på, vem vet.

    Tycker ni alla borde bli mormoner, eller en subgrupp därav, där en man måste ha fler fruar. Och du får "sister wifes" på köpet. Deras motto; Love shouldn't be divided, love should be multiplied"

    Själv kan jag bara säga att jag hade känt mig riktigt oviktig ifall min man hade behandlat mig på sånt lättvindligt sätt; jamen självklart, ligg i sängen du och kramas med Bertil och gå på kvällsdopp och romantiska rondevous ni. Oj, blev du kär? Jaja, sånt händer.

    Verkligen???

    Hur som helst har du noll rättighet att gnälla nu. Faktiskt, rätt åt dig.


    Jag har sovit i samma säng med mitt ex och min bästa vän många gånger efter fester m.m. Ser inget konstigt i det, vi är väl vuxna människor som vet var gränserna går? Däremot hade jag nog inte tyckt det var okej om han legat och kramat kompisen... Hade känts en aning olustigt!

    I alla fall är ditt sätt att bemöta TS himla tråkigt.
  • missan75

    Om hon inte vet hur han känner och om hon inte är förälskad tillbaka, hur kan något vara hennes fel?

Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?