• Anonym (Ensammast)

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Min bästa väninna gick igenom en tuff skilsmässa för ungefär ett år sedan. Eftersom min man är en ovanligt klok och empatisk person, sade jag till min vän att hon gärna fick diskutera sina problem med honom. Jag vet att det hjälpt henne mycket att prata med honom: han är utbildad inom ledarskapscoachning och vet hur man hjälper någon utveckla sina egna tankar. Min väninna har alltid varit nära oss, men nu blev hon en naturlig del av vår familj, vi skojade om att min man hade två fruar. När hon sov över sov hon i vår säng, med min man i mitten. Min man har ett stort krambehov, och jag såg inget problem med att han kramade henne när hon var ledsen. De åkte ofta iväg och badade tillsammans om kvällarna medan jag var hemma med våra två sovande barn. Då såg jag inget direkt fel i det, jag vet att min man älskar kvällsdopp.

    För några dagar sedan berättade min man att han är förälskad i henne. Jag vet att han inte kommer att lämna mig, det är jag som är hans livspartner, och han tror inte att hon känner till hans känslor.

    Så sent som igår var jag inne på att ljuga för min vän, att inte berätta om förälskelsen och bara be att hon backar från min man.

    Idag känner jag att jag vill avsluta vår vänskap. Jag känner att jag gett henne allt, och att hon faktiskt varit en dålig vän till mig det senaste året. Hon svarar knappt på mina meddelande, fast jag vet att hon chattar som sjutton med min man. Ofta får jag numera veta vad som händer i hennes liv via min man.

    Jag tror inte jag kan gå förbi detta. Jag känner mig så sviken, både av min man och av min vän. Jag känner mig utnyttjad. Jag känner mig så ensam.

    Vad ska jag göra? Någon som varit med om något liknanade?

  • Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?
  • Anonym (lena)

    Mamma kom aldrig över sveket och lögnerna ifrån dem, även om de verkligen ångrade sig efteråt.

    Nej, jag tror inte man ska vara "öppen" på det planet! Tillfället gör tjuven, och det är bättre att behålla familjen än dra in andra människor.....

  • Anonym (Gubbe)
    Anonym (lena) skrev 2014-08-06 17:40:27 följande:

    Bara läst Ts.

    Exakt samma sak hände min mor i hennes ungdom för 45 år sen. Hon hittade till sist bästa väninnan och mannen i deras säng en dag då hon gick tidigare hem fr jobbet!!

    Mannen hade utvecklat en nyfikenhet gentemot väninnan som han inte kunde hejda......



    Inte bara mannen som "inte kunde hejda sig" i det läget, en del av ansvaret ligger ju på väninnan med, men vissa kärringar verkar ju ha det som sport att sno deras väninnors makar.

    Har själv råkat ut för det, men inte nappat.
  • missan75
    molly50 skrev 2014-08-06 15:48:45 följande:
    Det är nog sant.
    Mattias och Hannah.
    :)

    För jag tror ärligt att vännen inte tänkte sig för, maken däremot. Not so nice... HAN har utnyttjat situationen. Tycker jag.
  • Anonym (lena)

    Gubbe: självklart är det så. Det var bara hans förklaring till min mor.... Att han blivit nyfiken på henne då de umgåtts så mkt. Men självklart har väninnan ett eget ansvar med!

  • Anonym (Yhhh)

    Kvinnor är skit så är det därför jag inte umgåtts ned de dom senaste 9 åren .

  • Anonym (Kramande man)

    Du verkar vara en otroligt kärleksfull kvinna! När jag läser vad du skriver så förstår jag vilket stort hjärta du har! Jag önskar det fanns fler som du TS. Du är en väldigt fin tjej!Hjärta

  • Anonym (!)

    Hur kan man vara så naiv att man lånar ut sin man på det sättet? Du får verkligen skylla dig själv!

  • Anonym (!)

    Hur kan man vara så naiv att man lånar ut sin man på det sättet? Du får verkligen skylla dig själv!

  • Anonym (:O)
    Anonym (Yhhh) skrev 2014-08-06 18:25:14 följande:

    Kvinnor är skit så är det därför jag inte umgåtts ned de dom senaste 9 åren .


    Hehe :) Nä, lika bra det ! Jag håller med dig och jag är själv kvinna.
  • Anonym (Yhhh)
    Anonym (:O) skrev 2014-08-06 19:05:43 följande:

    Hehe :) Nä, lika bra det ! Jag håller med dig och jag är själv kvinna.


    Ja diskriminering kanske men det ska väldigt speciell personlighet till för att jag ska umgås med kvinnor typ . Men jag hade heller inte velat ha en kille som låna ut mig till andra, eller låna ut sig själv ...(-:
Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?