• Anonym (Ensammast)

    Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?

    Min bästa väninna gick igenom en tuff skilsmässa för ungefär ett år sedan. Eftersom min man är en ovanligt klok och empatisk person, sade jag till min vän att hon gärna fick diskutera sina problem med honom. Jag vet att det hjälpt henne mycket att prata med honom: han är utbildad inom ledarskapscoachning och vet hur man hjälper någon utveckla sina egna tankar. Min väninna har alltid varit nära oss, men nu blev hon en naturlig del av vår familj, vi skojade om att min man hade två fruar. När hon sov över sov hon i vår säng, med min man i mitten. Min man har ett stort krambehov, och jag såg inget problem med att han kramade henne när hon var ledsen. De åkte ofta iväg och badade tillsammans om kvällarna medan jag var hemma med våra två sovande barn. Då såg jag inget direkt fel i det, jag vet att min man älskar kvällsdopp.

    För några dagar sedan berättade min man att han är förälskad i henne. Jag vet att han inte kommer att lämna mig, det är jag som är hans livspartner, och han tror inte att hon känner till hans känslor.

    Så sent som igår var jag inne på att ljuga för min vän, att inte berätta om förälskelsen och bara be att hon backar från min man.

    Idag känner jag att jag vill avsluta vår vänskap. Jag känner att jag gett henne allt, och att hon faktiskt varit en dålig vän till mig det senaste året. Hon svarar knappt på mina meddelande, fast jag vet att hon chattar som sjutton med min man. Ofta får jag numera veta vad som händer i hennes liv via min man.

    Jag tror inte jag kan gå förbi detta. Jag känner mig så sviken, både av min man och av min vän. Jag känner mig utnyttjad. Jag känner mig så ensam.

    Vad ska jag göra? Någon som varit med om något liknanade?

  • Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?
  • molly50
    missan75 skrev 2014-08-06 18:11:17 följande:
    :)

    För jag tror ärligt att vännen inte tänkte sig för, maken däremot. Not so nice... HAN har utnyttjat situationen. Tycker jag.
    Det är mycket möjligt. Och visst har TS man det största ansvaret. Det håller jag med om.
    Men det har även TS som erbjöd väninnan sin man istället för att själv finnas till för sin vän.
    Samtidigt kan jag också tycka att det verkar märkligt att väninnan plötsligt verkar mer intresserad av att höra av sig till TS man än till TS själv som har varit hennes vän från början.
    Det får mig att undra vad hon egentligen känner för TS man. Och om väninnan och TS man bara har hållit det på ett vänskapligt plan eller om det har varit något mer mellan dem.
    Alla tre bär en viss del i skulden,tycker jag.
    Men de gör nog rätt i att inte umgås med väninnan ett tag om de ska kunna reparera sin egen relation.
    Mattias och Hannah.
  • Anonym (Yhhh)

    Ganska gulligt det där ts tycker det låter som en romantisk film.

  • Anonym (Yhhh)
    Anonym (Gubbe) skrev 2014-08-06 18:00:53 följande:

    Inte bara mannen som "inte kunde hejda sig" i det läget, en del av ansvaret ligger ju på väninnan med, men vissa kärringar verkar ju ha det som sport att sno deras väninnors makar.

    Har själv råkat ut för det, men inte nappat.


    Kan inte sno någon som inte vill ....(-:
  • Anonym (Yhhh)
    Anonym (Yhhh) skrev 2014-08-06 19:36:08 följande:

    Ganska gulligt det där ts tycker det låter som en romantisk film.


    Fast jag hade kunnat låna ut min gamla make även då ...(-:
  • Anonym (Naiv!!!!)

    Du LÅTER dom flirta helt fritt gå coh bada sova tillsammans och är förvånad att dom blir kära? Är du lite naiv kanske? Hon har SÄKERT samma känslor för honom som han har för henne med tanker på deras flitiga kontakt. Kanske har dom även haft sex redan. 

  • Anonym (Suck!)

    Ts: du låter som en klok och förnuftig kvinna. Ni har haft en liknande situation tidigare men genom kärlek, förlåtelse och hårt arbete hittade ni tillbaka till varandra.

    Att bli förälskad är väldigt lätt, att han vågar berätta det för dig tyder på en uppriktig önskan att han vill hitta tillbaka till det speciella som är "ert".

    Ta det lugnt, berätta för väninnan hur du känner det och förklara varför det är lämpligt med en paus. Naturligtvis känner du dig sviken av både väninna och man, hade varit konstigt annars. Sök hjälp hos familjerådgivningen så skall du se att du har man och sannolikt även väninnan kvar. Kommunikation!

    All denna bittra och hatiska galla som spys ut här av andra, de som skriker "otrogen" och "dumpa" - lyssna inte på dem. Hade de fått bestämma så hade din man lämnat dig tidigare...

  • Anonym (Yhhh)
    Anonym (Naiv!!!!) skrev 2014-08-06 19:45:43 följande:

    Du LÅTER dom flirta helt fritt gå coh bada sova tillsammans och är förvånad att dom blir kära? Är du lite naiv kanske? Hon har SÄKERT samma känslor för honom som han har för henne med tanker på deras flitiga kontakt. Kanske har dom även haft sex redan. 


    Får hålla huvod och hjärta isär ...(-:
  • Anonym (Yhhh)
    Anonym (Kramande man) skrev 2014-08-06 18:43:31 följande:

    Du verkar vara en otroligt kärleksfull kvinna! När jag läser vad du skriver så förstår jag vilket stort hjärta du har! Jag önskar det fanns fler som du TS. Du är en väldigt fin tjej!


    Jo det ör jättevackert att nästan erbjuda trekant , Altså nej vad ör orsaken till ts handlande ..?
  • Amelle

    Han verkar inte vara en särskilt proffsig ledarskapcoach. Frågan är ju hur du ställer dig till din man efter detta. Är kärlek till en annan kvinna ett större svek än om han varit fysiskt otrogen?

  • Anonym (Yhhh)

    Vad är orsaken till ts handlande tex det måste hon kunna veta ju ? (-:

Svar på tråden Min man är förälskad i min bästa vän - vad ska jag göra?