• Eiles

    En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar

    Jag har snurrat runt lite o läst vikttrådarna men inte hittat någon med "riktiga" tjockisar. Så jag tänkte att jag startar en tråd för oss med mycket övervikt. BMI 30 och uppåt tex.

    Själv så har jag ett BMI på lite över 40. Jag fick reda på det i samband med ett ortopedbesök där en artrosoperation diskuterades (de opererar inte patienter med BMI över 40). Jag blev chockad och väldigt ledsen, för även om jag ju vet att jag är överviktig så trodde jag inte att det var så illa! Efter det så har jag bearbetat och funderat massor. Jag MÅSTE gå ned i vikt, och jag vill göra det utan operation (som jag erbjöds). Och nu är jag mer bestämd än någonsin att lyckas.

    Så är du överviktig och vill gå ned i vikt, vare sig du redan startat eller bara befinner dig i ett förstadie, och vill ha någonstans att dela med dig av dina tips, få tips eller bara gnälla av dig en jobbig dag så kanske denna tråd kan funka. Jag hoppas på det iallafall.

    Vad gäller mig då så har jag hållit på en vecka nu och ärligt talat har jag inte en aning om ifall jag gått ned i vikt. Troligen så har jag det men vågen jag köpte är inte den bästa. Den visade 1.5 kg skillnad när jag vägde mig med några sekunders mellanrum! ????

    Men min startvikt var ca 127kg, jag är 170 lång och kvinna. Taktiken jag har nu är att äta ganska normalt. Inga specialdieter eller så. En varierad kost på runt 2000 kcal/dag och träningscykla dagligen. Är hittills uppe i 16 minuters cykling per gång, ca 4 km. Jag ökar på tiden sakta.

    Mina faror för vikten har varit kvällarna vid tvn då det gärna druckits läsk och ätits fikabröd eller glass tex. Och så helgernas frossande som sträckte sig från fredag till söndag kväll. Jag har ändrat nu så att jag äter nyttigt på kvällarna söndag-torsdag och på fredag o lördag unnar jag mig lite läsk och chips eller choklad. Jag försöker tänka till varje gång jag får ett sug. Tänka på om det är värt att äta det jag vill just då.

    Men det är inte lätt. Därför tänkte jag att en tråd där man kan diskutera med, eller läsa om andras kamp kunde vara bra. ????

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-20 16:00
    Jag vill att den här tråden genomsyras av positiv energi och respekt mot varandra.

  • Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar
  • Kelsson1

    Nu verkar det gå rätt bra för mig med viktminskningen, vågen visar stadigt neråt även om det inte är många gram åt gången
    Snart nere på nästa delmål och har då gått ner 20kg från januari i år

  • bbwanna
    Decibel84 skrev 2016-08-15 19:00:42 följande:

    Jag låter hårdare än vad jag är;)

    Jag är nog bara trött på att så fort tjockisar ska synas så ska det handla om att gå ned i vikt:)


    Detta håller jag med om. Varför denna strävan att gå ner i vikt? Är det ingen mer än jag som trivs med att ha stora mjuka former? Jag funderar inte på att gå ner i vikt.
  • LV2

    Hej nu vet inte jag var Du bor men i Göteborg finns obesitas mottagningen. Vänder sig till tjocka människor det måste skickas en remis från vårdcentralen om du bor i närheten be din vårdcentral skicka remiss till dom. De har bra hjälp med läkare, dietister, sjuksköterskor m.m själv är jag 168 cm lång väger idag 109,4 kilo jag har gått från 124,8 till 109,4 kilo sedan den 27/6 2016 med motion bättre kost kombinerad med dietpulver jag kämpar på varje dag.

  • Kelsson1
    bbwanna skrev 2016-08-22 09:37:43 följande:
    Detta håller jag med om. Varför denna strävan att gå ner i vikt? Är det ingen mer än jag som trivs med att ha stora mjuka former? Jag funderar inte på att gå ner i vikt.
    roliga är att ni skriver i en tråd som vänder sig till de som försöker gå ner i vikt. Finns säkert trådar där de trivs med sina former. Menar inte att det är fel att gilla sig själv som man är. Men som sagt är åtminstone jag med i just den här tråden för att få pepp och peppa andra som försöker gå ner i vikt.
  • LV2

    Jag började ta tag i vikten pågrund av hälsoskäl förhögt blodtryck mitt blodtryck hade blivit kraftigt sämre. Jag vill inte knapra flera blodtrycksmediciner för att kunna vara större modell kvinna jag vill må bra. Jag valde att gå ner för min skull hälsas skull hade jag inte gått ner skulle jag behöva mera medicin efter flera samtal med min läkare en blodtryck som var usel fick mig att bestämma mig bli friskare för mig och min familjs skull.

  • Kelsson1

    LV2: Inget fel med att vilja vara frisk och orka mer.
    Jag mådde inte bra heller utan ville gå ner i vikt för att må bra och orka mer.

  • LV2

    [quote=76905968][quote-nick]Kelsson1 skrev 2016-08-23 06:46:01 följande:[/quote-nick]LV2: Inget fel med att vilja vara frisk och orka mer.

    Jag mådde inte bra heller utan ville gå ner i vikt för att må bra och orka mer.[/ Det kan jag förstå jag såg att du minskat 20 kilo grattis jag har själv gått ner 15,4 kilo har en del kvar men jag kämpar på.

  • Kelsson1
    LV2 skrev 2016-08-23 06:58:28 följande:

    [quote=76905968][quote-nick]Kelsson1 skrev 2016-08-23 06:46:01 följande:[/quote-nick]LV2: Inget fel med att vilja vara frisk och orka mer.

    Jag mådde inte bra heller utan ville gå ner i vikt för att må bra och orka mer.[/ Det kan jag förstå jag såg att du minskat 20 kilo grattis jag har själv gått ner 15,4 kilo har en del kvar men jag kämpar på.


    Stort Grattis! Jag är inte heller i mål än, har också en del kvar .
    Vi får fortsätta att kämpa och peppa varandra.

  • LV2

    [quote=76906109][quote-nick]Kelsson1 skrev 2016-08-23 08:13:30 följande:[/quote-nick]Stort Grattis! Jag är inte heller i mål än, har också en del kvar .

    Vi får fortsätta att kämpa och peppa varandra.[/ tack så mycket det får vi Forsätta kämpa och peppa varandra. Jag väger idag 109,2 jag ska väga 65-70 kilo en bit kvar men jag är taggad jag kommer börja träna på gym med min son ska teckna medlemskap idag jag är väldigt positiv jag ska lyckas med min son som träningskompis.

Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar