• Eiles

    En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar

    Jag har snurrat runt lite o läst vikttrådarna men inte hittat någon med "riktiga" tjockisar. Så jag tänkte att jag startar en tråd för oss med mycket övervikt. BMI 30 och uppåt tex.

    Själv så har jag ett BMI på lite över 40. Jag fick reda på det i samband med ett ortopedbesök där en artrosoperation diskuterades (de opererar inte patienter med BMI över 40). Jag blev chockad och väldigt ledsen, för även om jag ju vet att jag är överviktig så trodde jag inte att det var så illa! Efter det så har jag bearbetat och funderat massor. Jag MÅSTE gå ned i vikt, och jag vill göra det utan operation (som jag erbjöds). Och nu är jag mer bestämd än någonsin att lyckas.

    Så är du överviktig och vill gå ned i vikt, vare sig du redan startat eller bara befinner dig i ett förstadie, och vill ha någonstans att dela med dig av dina tips, få tips eller bara gnälla av dig en jobbig dag så kanske denna tråd kan funka. Jag hoppas på det iallafall.

    Vad gäller mig då så har jag hållit på en vecka nu och ärligt talat har jag inte en aning om ifall jag gått ned i vikt. Troligen så har jag det men vågen jag köpte är inte den bästa. Den visade 1.5 kg skillnad när jag vägde mig med några sekunders mellanrum! ????

    Men min startvikt var ca 127kg, jag är 170 lång och kvinna. Taktiken jag har nu är att äta ganska normalt. Inga specialdieter eller så. En varierad kost på runt 2000 kcal/dag och träningscykla dagligen. Är hittills uppe i 16 minuters cykling per gång, ca 4 km. Jag ökar på tiden sakta.

    Mina faror för vikten har varit kvällarna vid tvn då det gärna druckits läsk och ätits fikabröd eller glass tex. Och så helgernas frossande som sträckte sig från fredag till söndag kväll. Jag har ändrat nu så att jag äter nyttigt på kvällarna söndag-torsdag och på fredag o lördag unnar jag mig lite läsk och chips eller choklad. Jag försöker tänka till varje gång jag får ett sug. Tänka på om det är värt att äta det jag vill just då.

    Men det är inte lätt. Därför tänkte jag att en tråd där man kan diskutera med, eller läsa om andras kamp kunde vara bra. ????

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-20 16:00
    Jag vill att den här tråden genomsyras av positiv energi och respekt mot varandra.

  • Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar
  • Jenny E
    Mrs Green skrev 2016-03-04 17:21:36 följande:

    Jag gillar liknelsen med att om man ska köra bil från Stockholm till Malmö men plötsligt inser att man är i Gävle, så försöker man vända så snart som möjligt. Man väntar inte tills man är i Kiruna med att vända åt rätt håll igen :)


    Verkligen mitt i prick! :)
  • Decibel84

    Kul tråd:)


    Är själv överviktig . Har gjort en GBP för fem år sedan, gick ned 30 kg.


    Började med LCHF i november. gick ned 10 kg.

    Plussade i februari

    Så nu får vi se:)

  • SisterNoMercy

    Efter en månad av sjukdom och känsloätande är jag äntligen frisk och idag blev det gym... Lycklig tjej! :D 

    Ska jag vara helt ärlig mot mig själv så är det bästa för mig att fylla i måltider i Lifesum INNAN jag äter. Då märker jag samtidigt hur medvetet jag äter och att jag blir mätt av tillräcklig mängd som kanske för ögats vana ser lite ut. 

    Men det är som alla säger. Det är skittufft till och från och jag tror att man måste fråga sig själv om man är mentalt redo för att köra 100% för tillfället. Är svaret tveksamt så kanske man ska vänta... Jag vet att när jag har mina ätardagar och mölar i mig precis allting för att jag inte mår bra så kan jag inte fokusera på en stadigt viktnedgång för det kommer aldrig att gå när jag mår sådär. Då får jag helt enkelt vänta tills jag känner fokus och motivation igen.

    Många styrkekramar!

  • Marie357

    Har blivit att jag har lagt lite detta på hold. Ska upp i tingsrätten om en vecka emot exet om barnens vårdnad och boende och känner att jag inte kan koncentrera mig på 2 saker..


    Dock måste jag göra nyttigare saker här när jag har barnen hemma, dottern har blivit ännu tjockare...

  • Mmmmmmm

    Hej, alla.

    Det var jättelänge sedan jag skrev. Jag har haft lite "återfall" i ätandet och inte orkat med att tänka på vikten. Jag har haft mycket i skolan och det är SÅ lätt att ta en chokladkaka till mellanmål och så vidare. Men nu ska jag ta sommaren till att jobba på vikten. Men jag ska inte räkna kalorier, inte till att börja med i alla fall. Jag ska bara försöka äta sunt och förnuftigt i lagom mängder. Vi får se hur det går. Men jag ligger i alla fall på hyfsade 93,3 kg, inte så långt ifrån min lägsta vikt (91,1 kg) sedan jag började gå ned i vikt. Mitt mål med sommaren är att komma under 90 kg! Vad fantastiskt det vore att se sin siffra börja med åtta för första gången på år!

    Jag vet inte om ni andra fortfarande läser här, men om ni gör det önskar jag er all lycka till med allt ni tar för er.

  • Jeska

    Jag har alltid varit överviktig. Vägt runt 80 kg jämt. Men nu så har jag tydligen lyckats gå upp till 114 kg. Mycket godis och läsk på helgerna. Jag kör herbalife nu. Går lite trögt men det är alla fall åt rätt håll. Men nu ska det funka.

  • Kelsson1

    Hej, roligt att se lite aktivitet i tråden igen

    Jag började köra LCHF (trodde aldrig att jag skulle göra det men men ) i slutet av februari och har lyckats att gå ner 13 kg från januari!
    Helt otroligt, har inget sötsug kvar och går sakta men säkert ner (ibland upp lite innan det fortsätter ner).

  • Jeska

    Nu har det gått lite sämre. Men nya tag igen. Tänker inte ge upp den här gången. Jag pratade med en kvinna som kan mycket om det här och det är 80% av vad vi stoppar i oss som gör kroppen ja ni förstår vad jag menar. Fortsätt kämpa

  • Anastasia

    Jag är också tillbaka nu, efter att i månader, till och från har ätit ohälsosamt. Men det hela började på allvar i fredags. Vi var till en stadspark i min stad och åt glass, på min dagliga verksamhet.  Sedan blev jag så otroligt sugen på kexchoklad, så jag gick till affären.  Men så handlade jag bara detta:

    2 paket naturell kvarg. 
    2 påsar morötter
    1 liter mjölk.  

    Sedan så flöt det på, bara.  Jag har varit på 1 timmes promenad om dagen. Inte ätit något socker, förutom äpple. Idag vägde jag 88 kilo när jag kom hem, och då hade jag både ätit frukost, och lunch.  Så det ska bli kul att väga sig imorgon.  

    Jag kan länka bilder och så, här i tråden. Kommer att uppdatera er allihop. =)  

Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar