• Eiles

    En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar

    Jag har snurrat runt lite o läst vikttrådarna men inte hittat någon med "riktiga" tjockisar. Så jag tänkte att jag startar en tråd för oss med mycket övervikt. BMI 30 och uppåt tex.

    Själv så har jag ett BMI på lite över 40. Jag fick reda på det i samband med ett ortopedbesök där en artrosoperation diskuterades (de opererar inte patienter med BMI över 40). Jag blev chockad och väldigt ledsen, för även om jag ju vet att jag är överviktig så trodde jag inte att det var så illa! Efter det så har jag bearbetat och funderat massor. Jag MÅSTE gå ned i vikt, och jag vill göra det utan operation (som jag erbjöds). Och nu är jag mer bestämd än någonsin att lyckas.

    Så är du överviktig och vill gå ned i vikt, vare sig du redan startat eller bara befinner dig i ett förstadie, och vill ha någonstans att dela med dig av dina tips, få tips eller bara gnälla av dig en jobbig dag så kanske denna tråd kan funka. Jag hoppas på det iallafall.

    Vad gäller mig då så har jag hållit på en vecka nu och ärligt talat har jag inte en aning om ifall jag gått ned i vikt. Troligen så har jag det men vågen jag köpte är inte den bästa. Den visade 1.5 kg skillnad när jag vägde mig med några sekunders mellanrum! ????

    Men min startvikt var ca 127kg, jag är 170 lång och kvinna. Taktiken jag har nu är att äta ganska normalt. Inga specialdieter eller så. En varierad kost på runt 2000 kcal/dag och träningscykla dagligen. Är hittills uppe i 16 minuters cykling per gång, ca 4 km. Jag ökar på tiden sakta.

    Mina faror för vikten har varit kvällarna vid tvn då det gärna druckits läsk och ätits fikabröd eller glass tex. Och så helgernas frossande som sträckte sig från fredag till söndag kväll. Jag har ändrat nu så att jag äter nyttigt på kvällarna söndag-torsdag och på fredag o lördag unnar jag mig lite läsk och chips eller choklad. Jag försöker tänka till varje gång jag får ett sug. Tänka på om det är värt att äta det jag vill just då.

    Men det är inte lätt. Därför tänkte jag att en tråd där man kan diskutera med, eller läsa om andras kamp kunde vara bra. ????

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-20 16:00
    Jag vill att den här tråden genomsyras av positiv energi och respekt mot varandra.

  • Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar
  • Kelsson1
    LV2 skrev 2016-08-23 09:28:49 följande:

    [quote=76906109][quote-nick]Kelsson1 skrev 2016-08-23 08:13:30 följande:[/quote-nick]Stort Grattis! Jag är inte heller i mål än, har också en del kvar .

    Vi får fortsätta att kämpa och peppa varandra.[/ tack så mycket det får vi Forsätta kämpa och peppa varandra. Jag väger idag 109,2 jag ska väga 65-70 kilo en bit kvar men jag är taggad jag kommer börja träna på gym med min son ska teckna medlemskap idag jag är väldigt positiv jag ska lyckas med min son som träningskompis.


    Träning är bra.
    Själv har jag inte tid till det, kör med vardagsmotion istället (skippar bussen en bit och promenerar). Viktminskningen för mig kommer främst genom kosten (lchf).
  • LV2

    Låter bra att du promenerar jag går promenader varje dag med stegräknare plus att jag äter dietpulver kombinerad med vanlig mat.

  • LV2
    Kelsson1 skrev 2016-08-23 12:23:31 följande:

    Då gör vi båda det vi kan


  • Decibel84
    bbwanna skrev 2016-08-22 09:37:43 följande:
    Detta håller jag med om. Varför denna strävan att gå ner i vikt? Är det ingen mer än jag som trivs med att ha stora mjuka former? Jag funderar inte på att gå ner i vikt.

    det är jag som missuppfattat allt, tyckte tråden var bra i en heldel som jag läste


    Att man har högt BMI och är gravid liksom.
    Men det är jag som missförstått så jag lämnar tråden för jag behöver inte läsa om tjockångest och bantning när jag är höggravid.
    Men lycka till alla mammor och blivande:)

  • Kelsson1
    Decibel84 skrev 2016-08-31 17:12:40 följande:

    det är jag som missuppfattat allt, tyckte tråden var bra i en heldel som jag läste


    Att man har högt BMI och är gravid liksom.
    Men det är jag som missförstått så jag lämnar tråden för jag behöver inte läsa om tjockångest och bantning när jag är höggravid.
    Men lycka till alla mammor och blivande:)


    Jag kan ha fel men tror inte att det finns andra gravida i tråden.
  • SisterNoMercy
    Kelsson1 skrev 2016-09-21 06:53:48 följande:

    Vet inte om någon annan är kvar men jag kämpar på


    Jag också! Har varit helt sockerfri sen 11e september :) 
    Har hittills gått ner 2,7kg :)
  • Kelsson1
    SisterNoMercy skrev 2016-09-21 20:35:41 följande:
    Jag också! Har varit helt sockerfri sen 11e september :) 
    Har hittills gått ner 2,7kg :)
    Duktigt!
    Jag var på semester o fuskade en hel del men är tillbaka till verkligheten nu och nästan av med vikten som kom med semestern .
  • LV2

    Jag Kämpar på med träning och kost minus 21 kilo sedan 27/6 juni 2016

  • LV2

    Denna tråden har blivit lite tyst hoppas det går bra för er kämpar där ute . Själv har jag gått ner 26,3 kilo från 124,8 kilo till 98,4 kilo jag kämpar på varje dag. Mina 4 barn är glada att ha en mamma som mår bra och är glad och min man.

Svar på tråden En vikt(ig) tråd för riktiga tjockisar