• enimini

    Jehovas Vittnen och Beth-Sarim

    De flesta är ju medvetna idag om Jehovas Vittnen och deras mängder av falska och ouppfyllda profetior gjorda i Guds namn.

    En av dom var var från deras ledare Rutherford som tog över efter att C.T Russel, grundaren, dog 1916.

    Rutherford förespådde också att Harmageddon skulle komma och att alla de gamla profeterna från förr, Abraham, Isac och Moses, skulle återuppstå. Och då beslutade Rutherford att ett lyxhus skulle byggas till deras förfogande. 1929 byggdes Beth-Sarim (Prinsarnas Hus) i San Diego, USA med sektens pengar som kom från de vilseledda fåren som kallade sig själva Jehovas Vittnen. I vanlig ordning i Vakttornets historia så kom inte den förutspådda Harmageddon och inga profeter blev uppväckta heller.

    Då flyttade Rutherford in i lyxvillan istället och bodde där till sin död, i ett liv i lyx genom skänkta pengar. De pinsamma historias tystades ner och huset såldes efter hans död. Det finns knappt ett vittne idag som känner till detta. Mycket är tack vare för att dom inte får söka den idag lättillgängliga Vakttorns historian som ligger ute för beskådning på nätet. Dom flesta gamla tryckta Vakttorns böcker ligger också inscannade, så att den som söker kan se med egna ögon att denna sekt är antikrist, ormen från paradiset och djävulen i förklädnad.

    Det vittne som söker i sin sekts historia och ser med egna ögon vad som pågår, faller nästan omedelbart av, därav sektens minskning i antal i väst.

  • Svar på tråden Jehovas Vittnen och Beth-Sarim
  • enimini

    Så klart du måste fortsätta hålla dig off topic när du inte har nåt att komma med. Som sagt, börja din egna tråd ifall det inte duger. Men här får man diskutera allt om VTs lögner och villoläror och cover-ups. Dina försök till förolämpningar hör inte hemma här.


    Eberhard skrev 2015-01-31 16:34:35 följande:

    Att hålla sig till rubrikens ämne är inte en fråga om högskolepoäng. Det får man lära redan i grundskolan. Jag struntar inte i att folk inte kan hålla sig till ämnet, ett klart belägg för bristande bildning, och vem av oss som beter sig som en "byfåne" har nog de flesta läsare redan en klar uppfattning om. Jag har bättre "koll" än de flesta. Några svårigheter att söka information har jag inte. Ditt påstående att jag "fortfarande" är "i förnekelsen" är skrattretande, och de tycker säkert alla de läsare som känner till hur kritisk jag är till vakttornsrörelsen.


  • enimini
    Eberhard skrev 2015-01-31 16:55:31 följande:

    Enligt Russell var pyramiden Guds bekräftande stenvittne. Det första vittnet var Bibeln. Även den tråd du länkade till om "The Divine Plan of the Ages" sade på själva titelsidan att pyramiden var "the Corrobatory Testimony". Det innebar att den inte var upphovet till tolkningarna, bara bekräftelser på dessa. Hela denna fråga är ytterst intressant men i en tråd om Beth Sarim passar den inte. Därför sparar jag mitt rikhaltiga material till ett senare tillfälle.


    Den passar utmärkt in här, liksom allt annat JV debunking material.
  • Eberhard
    enimini skrev 2015-01-31 17:31:03 följande:

    Den historieboken är (upprepar) OMskriven för att försköna hela den pinsamma historian. Endast ett JV kommer med "bevis" som är påhittat av VT.

    Huset bekostades av "frivilliga" donationer av VT följare som trodde de gav sina pengar åt Guds verksamhet, inte till att bygga ett lyxhus åt en alkoholiserad tyrann. Och detta skedde efter Wallstreets kraschen, då den stora depressionen pågick i USA. Även hans två lyxbilar bekostades av VT donationer från JVn.

    Den som söker, han finner, även du. Det går inte att undvika Beth-Sarims Sanna historia.


    Du har inga som helst belägg för att huset finansierades av folk som trodde de finansierade något annat. Jvs historiebok ger i detta fallet ingen förskönande bild. Det fanns rikemän i organisationen som stödde Rutherford, och deras öronmärkta gåvor till ändamålet räckte väl. Jag känner till allt du har läst på nätet om saken och mer därtill. Du lever i önsketänkande, också när du fortsätter att mena att jag är ett Jv. Också bilarna betalades av rikemän som ville hålla sig väl med Rutherford. Några bevis för något annat har varken du eller någon annan. Därför kommer du aldrig att leverera några bevis.
  • Eberhard
    enimini skrev 2015-01-31 17:34:47 följande:
    Den passar utmärkt in här, liksom allt annat JV debunking material.
    Nej, endast frågan om Beth Sarimn passar in här.
  • Eberhard
    enimini skrev 2015-01-31 17:33:25 följande:

    Så klart du måste fortsätta hålla dig off topic när du inte har nåt att komma med. Som sagt, börja din egna tråd ifall det inte duger. Men här får man diskutera allt om VTs lögner och villoläror och cover-ups. Dina försök till förolämpningar hör inte hemma här.


    Jag har mycket att komma med närhelst det passar. På andra forum har jag levererat så mycket att Jv som skrivit där har tagit väldigt illa vid sig. Visst får du gå på i ullstrumporna och göra bort dig med att allt skall passa in under ditt begränsade ämne. Fortsätt du bara med det. Förolämpningar tar du självfallet inte emot. Du vill själv ha monopol på att leverera sådana.
  • enimini
    Eberhard skrev 2015-01-31 17:54:20 följande:

    Nej, endast frågan om Beth Sarimn passar in här.


    Hahaha!! Fo reals?? Det är nog du som inte passar in här!

    Den enda som gör bort sig här är du, som inte har ett enda skit att komma med. Det enda du kommer dragandes med är VT egna "historiebok", haha. Gå och löjla dig nån annanstans.
  • Eberhard
    enimini skrev 2015-01-31 18:11:31 följande:
    Hahaha!! Fo reals?? Det är nog du som inte passar in här!

    Den enda som gör bort sig här är du, som inte har ett enda skit att komma med. Det enda du kommer dragandes med är VT egna "historiebok", haha. Gå och löjla dig nån annanstans.
    Det är klart att jag kommer med Jvs historiebok när du påstår att denna inte berättar om Beth Sarim. Du påstod att saken "däremot" var "dokumenterad i Rutherfords publikationer". När jag visade att  Beth Sarim faktiskt var klart behandlad i Jvs historieböcker försökte du med att uttalandet i historieboken inte var sanningsenligt. I verkligheten säger historieboken inget som inte redan sagts i "Rutherfords publikationer". I dessa påstods inte att pengarna till Beth Sarim kom från Sällskapet utan från Rutherfords vänner som finansierade bygget på eget initiativ för privata pengar. Du låter önsketänkandet helt styra din uppfattning.

    Ärliga läsare förtjänar att få reda på vad som skrevs av Sällskapet redan i konventrapporten "The Messenger"  25 juli 1931, s. 6: "His physician, Dr. A.G. Eckols, of San Diego, urged him to make the city his permanant winter home; and in the latter part of the year 1929 some brethren, out of their own personal funds, arranged for the erection of Beth-Sarim, "the house of the princes" of which several illustrations appear in this issue."

    I The Golden Age, May 15, 1937 publicerades ett uttalande av William E. Van Amburgh, Sällskapets dåvarande "treasurer", daterat "April 19, 1937". Van Amburgh skrev:

    "TO WHOM IT MAY CONCERN:
         Every cent received by the Watch Tower Bible and Tract Society is accounted for by this office.

         Not one cent of the funds of the Watch Tower Bible and Tract Society went into the construction of the home at San Diego where Judge Rutherford does his winter work. It was a gift of friends. I did not know of the existence of the house until I read of it in The Golden Age.

         Not one cent of the funds of the Watch Tower Bible and Tract Society went into either of the Cadillac cars used by Judge Rutherford at San Diego and Brooklyn. They were gifts of friends."

    Den som inte har "ett enda skit att komma med" är du. Du skroderar om dina fantastiska nätkällor men har inte levererat ett enda bevis för ditt påstående att Beth Sarim och bilarna finansierades av rörelsens pengar. I stället höjer du tonläget. Jag upprepar: Du kommer inte att leverera några bevis för ditt påstående. Anledningen är att du inte har några, hur mycket du än kramar dina nätkällor.

    Det är synd att du är så obalanserad, för det finns  berättigad kritik att anföra när det gäller Beth Sarim. Kanske jag lägger upp en egen tråd om detta, vilket dock inte betyder att jag låter dig hållas oemotsagd här, om du fortsätter i samma stil som hittills.  


  • enimini

    I deras sk (förskönade) historiebok finns det en liten kort notis om Beth Sarim som får det att låta som om huset byggdes enkom för Rutherfords egna hälsotillstånd (han hade tex endast en bra fungerande lunga och hans doktor hade rekommenderat honom att bo i San Diego)

    Det står endast att det även fanns vissa förhoppningar att bibelns gamla profeter skulle återuppväckas och skulle då ha tillgång till huset. Det står ingenting om att det var dåtidens säkra profetia att Harmageddon skulle komma år 1925, att det var lika säkert som tyngdlagens existens att Isac, Moses och Jecob och gänget skulle uppstå. De förmörkar totalt ännu en misslyckad profetia.

    Titeln på huset var i Watchtower Bible and Tract Societys namn, så pengarna kom därifrån. (Går att hitta fotokopior på nätet) Även om det sägs att det var sponsrat enkom av Rutherfords "vänner" (alla JVn kallas just för vänner, bröder och systrar) så var det folk som trodde på Rutherfords profetia om de gamla profeternas återuppståndelse, annars hade inte ett öre skänkts öht. Men sanningen är den att pengarna kom från WBTS kassa, vartenda öre.

    Han levde ett liv i lyx där, med personliga betjänter under den svåra depressionens tid då folk knappast hade mat för dagen. Han hade även flera andra hus och som sagt två svindyra lyxbilar också bekostade med WBTS pengar, vilka var donerade av dess medlemmar.

    Om nu dessa gamla profeter skulle återuppstå, varför skulle de då alla bo i ett och samma hus, i Kalifornien? Borde dom inte spridas ut så dom kunde guida alla överlevande vittnen? Och varför trodde Rutherford att dessa ödmjuka gamla män ville leva ett liv i lyx? De som var vana med det simplaste av de simplaste.

    Faktum är att de flesta vittnen idag har aldrig ens hört talas om Beth Sarim. Och de som har, kan inte den Sanna versionen.

  • enimini

    Vakttornet har även citerat en spiritist, Johannes Greber, och sökt stöd hos honom för sin Nya Världens Översättning (deras perversa och denoniska bibel)

    De hade artiklar om honom och hans spiritism, hans bibelöversättning, tex Johannes 1:1, var identisk med deras. Sedan ljög de om honom när de blev frågade i ett Vakna magasin varför dom inte citerade honom längre, då dom sa att han var just spiritist och JV är ju strängt förbjudna att associera sig med demoner och spiritism, och dom sa att dom inte visste att han var spiritist innan. Fast alla dessa gamla citat och artiklar finns också lättillgängliga, fotokopierade, på nätet.

    Deras bibel, Johannes 1:1, kallar Jesus (Ordet) för "en gud" med liten bokstav. Det gjorde även Greber i sin version, men han säger öppet att det var andarna som sa till honom att skriva så under sina seanser.

    Båda förminskar Jesus, tar bort hans roll som vår Skapare och förvandlar han även till en ängel, nämligen ärkeängeln Mikael. Dom förnekar mao Kristus, vilket gör dom till antikrist. Dom vänder folket bort från Jesus och endast de sk 144,000 smorda får ta del av Hans kött och blod; brödet och vinet. Och Jesus (Mikael) är endast medlare för den smorda klassen, de 144,000, mellan dom och Gud, medans den andra klassen (resten, de som ska leva på jorden och inte har ett himmelskt hopp) har de 144,000 som medlare mellan dom och Gud.

    Det är inte att undra på att djävulsdyrkare idag föredrar deras bibel, NVÖ, just för att den smädar Gud och vanställer hela Guds ord.

    De håller inne med namnen på översättarna för att dölja att inte en enda av dom var utbildad teolog och hade noll kunskaper i både Grekiska och Hebreeiska. Endast en av dessa hade några få års collegeutbildning, men kunde inte översätta en simpel biblisk text på Hebreeiska rakt av. De andra fyra hade knappt gått ut highschool, något som är vanligt bland vittnena eftersom högre utbildning är fel, dåligt, farligt och alla andra negativa adjektiv man kan komma på.

    Det var den uteslutna fd smorde Frans, som satt med i den styrande kretsen (toppen) som kom ut med denna information, vilket även det var ett slag mot organisationens integritet.

    Detta är en farlig, grym och satanistiskt sekt som bryter upp familjer, ruinerar deras medlemmar på alla sätt; finansiellt, spirituellt, intellektuellt osv, osv. Men tack vare internets framgång blir dom mer och mer avslöjade, många väljer att gå ur när dom får lära sig. Men många döljer även sitt förakt mot lögnen för att slippa bli uteslutna och separerade från sina familjer och vänner. Och många vägrar även att granska sekten för att dom -vill- inte tro att det inte är sant, särskilt svårt är det om man investerat hela sitt liv i detta. Så dom håller sig fast med hjälp av kognitiv dissonans och kallar all fakta, svart på vitt, lögner från avfällingar (den förvirrade människan här ovan är ett praktexemplar)

  • Eberhard
    enimini skrev 2015-02-01 18:31:47 följande:

    I deras sk (förskönade) historiebok finns det en liten kort notis om Beth Sarim som får det att låta som om huset byggdes enkom för Rutherfords egna hälsotillstånd (han hade tex endast en bra fungerande lunga och hans doktor hade rekommenderat honom att bo i San Diego)

    Det står endast att det även fanns vissa förhoppningar att bibelns gamla profeter skulle återuppväckas och skulle då ha tillgång till huset. Det står ingenting om att det var dåtidens säkra profetia att Harmageddon skulle komma år 1925, att det var lika säkert som tyngdlagens existens att Isac, Moses och Jecob och gänget skulle uppstå. De förmörkar totalt ännu en misslyckad profetia.

    Titeln på huset var i Watchtower Bible and Tract Societys namn, så pengarna kom därifrån. (Går att hitta fotokopior på nätet) Även om det sägs att det var sponsrat enkom av Rutherfords "vänner" (alla JVn kallas just för vänner, bröder och systrar) så var det folk som trodde på Rutherfords profetia om de gamla profeternas återuppståndelse, annars hade inte ett öre skänkts öht. Men sanningen är den att pengarna kom från WBTS kassa, vartenda öre.

    Han levde ett liv i lyx där, med personliga betjänter under den svåra depressionens tid då folk knappast hade mat för dagen. Han hade även flera andra hus och som sagt två svindyra lyxbilar också bekostade med WBTS pengar, vilka var donerade av dess medlemmar.

    Om nu dessa gamla profeter skulle återuppstå, varför skulle de då alla bo i ett och samma hus, i Kalifornien? Borde dom inte spridas ut så dom kunde guida alla överlevande vittnen? Och varför trodde Rutherford att dessa ödmjuka gamla män ville leva ett liv i lyx? De som var vana med det simplaste av de simplaste.

    Faktum är att de flesta vittnen idag har aldrig ens hört talas om Beth Sarim. Och de som har, kan inte den Sanna versionen.


    Den samlade samtida dokumentationen visar att Beth Sarim byggdes pga av Rutherfords behov av en bostad i San Diego. Utan Rutherfords klena hälsa skulle huset aldrig komma på fråga. Huset byggdes alltså uteslutande för att möta Rutherfords behov. Men Rutherford ansåg att detta inte kunde vara ett fullgott skäl, och därför insisterade han på att byggnaden skulle stå till "Furstarnas förfogande" och kallas Beth Sarim. Det var inte så att byggnaden planerades för att bli ett furstarnas hus och att Rutherford kunde använda den under tiden.

    Jvs historiebok ger en god bild av verkligheten när det gäller Beth-Sarim, fast den fuskar och förskönar när det gäller andra ting i Jvs förflutna. Deras historiebok hade ingen anledning att gå in på förutsägelsen angående 1925 i just detta sammanhang, för denna hade ingenting att göra med byggnaden. Beth-Sarim byggdes fyra år efter 1925. Förutsägelsen om 1925 är det största profetiska fiaskot som rörelsen någonsin upplevt. Man blev naturligtvis tvungna att uppge årtalet när fiaskot var ett faktum, men föreställningen om furstarnas återvändande gav man inte upp. Långt efter Rutherfords död ansåg man fortfarande  att furstarna skulle återvända till jorden FÖRE Harmageddon, och det var denna tanke som Rutherford knöt an till.

    Nej, pengarna kom inte från Sällskapet utan från privata vänner. Rutherford ville inte, smart nog, att huset skulle stå i hans namn. Pengarna kom från privata intressenter men Rutherford insisterade på att byggnaden skulle stå på Sällskapet och stå till förfogande till "furstarna". Den överfördes därför till Sällskapet innan Rutherford flyttade in. Dessa saker är solklara när man läser alla de samtida dokumenten. Det finns inte ett enda dokument från den tiden som säger att pengarna till Beth Sarim kom från Sällskapet. Och de privata vänner som finansierade byggnaden gjorde det för att hjälpa Rutherford, och det hade de gjort även om föreställningen om furstarnas återvändande inte knutits till projektet av Rutherford. Det var inte Rutherfords vänner i allmänhet som sponsrade byggnaden utan vissa penningstinna som i förväg klart indikerade att de ville finansiera en bostad åt Rutherford. Det håller därför inte att säga att  Jv i allmänhet bekostade byggnaden därför att de trodde på furstarnas snara återkomst.

    Du har fortfarande inte presenterat något bevis för att pengarna till Beth Sarim kom från Sällskapet och därmed indirekt från Jv i allmänhet. Jag upprepar att du inte kommer att göra det, eftersom det inte finns minsta belägg för ditt påstående. Lika lite kommer du att bevisa att Rutherfords två bilar bekostades av Sällskapet. Du nöjer dig med att påstå det, fastän samtida källor säger att så inte var fallet. Det duger inte. 

    Man kan rikta omfattande kritik mot Beth Sarim, och det kommer jag att göra, eventuellt i en egen tråd. Men just nu nöjer jag mig med att konstatera att Jv har alla möjligheter att läsa om Beth Sarim i den gällande historieboken. Och den ger ingalunda en förskönande beskrivning av byggnaden. De vittnen jag har kontakt med känner väl till Beth Sarim. Ingen har sagt till mig att de inte hört talas om byggnaden.


Svar på tråden Jehovas Vittnen och Beth-Sarim