• Anonym (Enkelt)

    Varför gör ni det så jävla omständigt?

    Jag har en fråga som jag har undrat över hur länge som helst och man ser trådar om överallt.
    Varför i hela friden gör ni nyblivna föräldrar allt så jävla svårt och omständigt?
    Helt ärligt så verkar det som att hela världen kretsar kring den nyblivna mamman och att allt är så jävla svårt jämt.

    Nej vi kan inte åka till svärföräldrarna för det är för långt och jag gillar inte dom. Nej dom kan inte åka hit för jag vill inte att någon annan håller i bebisen. Nej jag kan inte gå utanför dörren för bebisen behöver mamma och bara mamma. Vi har ju ett band från magen. Nej pappan får inte vara "barnvakt". Mamma mamma mammma mamma.
    Nej ingen får komma hit på minst 5 månader för vi måste få in rutiner, matningen är jobbig, vi sover dåligt osv osv osv.

    Jag tycker personligen att alla nyblivna föräldrar speciellt förstagångsföräldrar verkar tro att det är världens största grej att få barn och det ska göras så jävla omständigt som möjligt.

    Vi fick första besöket redan på bb. BB tar inte emot besök men vi gick ner till en lugn korridor och mötte dom. Gick jättebra.
    Sen när vi kom hem bodde en släkting till oss där 1 vecka för hon behövde sovplats. Gick också jättebra.

    Inga problem att hälsa på mina släktingar 3-4 timmar bort. Nej för vet ni vad. Man kan stanna på vägen. chockerande va?
    Gick lika bra att vara där som att vara hemma. Bebisen fick mat och sova ändå. Vår bebis fick både bröstmjölk och ersättning i början. Så nätterna då sov jag som mamma i alla fall 6-7 timmar i sträck och PAPPA tog sitt barn för vet ni vad? Pappa är ingen jävla barnvakt. Han är minst lika viktig som mamman och har lika stort ansvar.

    Vårt barn har fått precis lika mycket tid med mamma som med pappa innan han började jobba igen efter 8 veckor.

    Vi har lämnat iväg henne också. ibland 1 timme ibland 2 och några gånger en hel kväll så vi kunnat äta middag och gå på bio. Och det har gått hur bra som helst för farmor och farfar är fantastiska och hon älskar dom och har det jättebra där. För även om vi är föräldrar så är vi inte bara föräldrar utan vi är man och fru också och behöver egentid. Man slutar inte behöva egentid bara för att man blir förälder och det är INGET fel i att vilja ha det.

    Och nej man behöver inte sitta hemma första halvåret med sitt barn för att det finns baciller ute eller för att det är omständigt. Man tar med mat, blöjor ombyte och sen räcker det rätt långt.
    Man behöver inte göra ett helt företag av att åka någonstans bara för att man har ett barn.

    Och det kanske viktigaste utav allt. Barn ska INTE styra familjen. Klart man måste se till deras behov men man behöver inte ändra hela livet för att dom ska få som dom vill. för när dom föds är dom individer utan rutiner och utan speciella sätt att göra allt på. Och jag vet inte hur alla andra gör men vi har då i princip samma liv nu som innan för vår dotter hänger med på ALLT. Hon har anpassat sig efter hur vi lever och mår jättebra av att leva lika.
    Det är inga problem.

    Så kort sagt SLUTA GÖRA ALLT SVÅRARE ÄN VAD DET ÄR!!!

  • Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?
  • Kim Possible
    Oscarsmamma84 skrev 2015-01-30 16:31:24 följande:

    Nåt fel i o låta alla göra som de känner är rätt för dem???


    Inte ett dugg. Däremot uppfattar jag Ts som att hon undrar varför man gör allt krångligare än det behöver vara, baraföratt. (Rätta mig om jag har fel Ts) Det är något jag själv ofta undrar  när jag läser här.

    Det verkar finnas en grotesk stor mängd do's & don'ts som folk följer slaviskt, utan att ens fundera på om det finns alternativ och om det faktiskt skulle kunna gå att göra på något annat sätt än det de läst sig till att man måste. 

    Vill man ha det på ett visst sätt så är det ok att leva så, däremot (och detta är väldigt vanligt förekommande bl a här på FL) så behöver man inte basunera ut sitt eget sätt att leva som "den enda vägen" och döma ut andras sätt. 
  • Anonym (Enkelt)
    Kim Possible skrev 2015-01-30 16:44:51 följande:
    Inte ett dugg. Däremot uppfattar jag Ts som att hon undrar varför man gör allt krångligare än det behöver vara, baraföratt. (Rätta mig om jag har fel Ts) Det är något jag själv ofta undrar  när jag läser här.

    Det verkar finnas en grotesk stor mängd do's & don'ts som folk följer slaviskt, utan att ens fundera på om det finns alternativ och om det faktiskt skulle kunna gå att göra på något annat sätt än det de läst sig till att man måste. 

    Vill man ha det på ett visst sätt så är det ok att leva så, däremot (och detta är väldigt vanligt förekommande bl a här på FL) så behöver man inte basunera ut sitt eget sätt att leva som "den enda vägen" och döma ut andras sätt. 
    du är nog en utav de få som fattade. jag säger inte att vi gör det enda rätta men att vi gör det enkelt för oss :P
  • Lavish

    Vem ger dig rätten att ta ifrån andra människor deras upplevelser av vad som är jobbigt i livet?

    Har du tänkt på vad konsekvenserna kan bli om alla skulle lyda dina råd? Du inser att vissa skulle bränna ut sig och gå under om de inte skulle ta någon hänsyn till sina känslor utan köra över dem med bulldozer för att ständigt göra andra människor nöjda? 

  • Donum
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 16:44:05 följande:

    herregud vad du förvränger saker. och vadå ursprungsfamilj? gör du skillnad på din familj menar du? Vi är en stor familj. Vi tycker om att träffas och umgås. Att träffa sin familj en gång i månaden är inte speciellt mycket. Jag är väldigt glad att vi i min familj har bra kontakt och bryr oss om varandra.

    Och jag har då inte åsidosatt hennes behov. Hon har fått närhet, kärlek och omsorg. mat, nya blöjor och allt där emellan. Så bara för att vi inte uppfyller det hemma ser jag inget fel. Och vi har ju knappast barnvakt flera gånger i veckan vilket det låter på dig. har hänt några gånger och det har hon knappast tagit skada utav.


    Ja, ursprungsfamilj. Den du har ditt ursprung i, dvs dina föräldrar. Du och ditt barns pappa är ert barns ursprungsfamilj. Definitivt gör jag skillnad mellan familjerna. Det är inte mina föräldrar som har fått våra barn. Det är jag och min man som har fått våra barn.

    Du säger det och jag är av en annan uppfattning. Varför behöver människor göra som du för att göra

    "rätt"?

    För hade du ansett att andra alternativ var fullgoda hade du aldrig brytt dig om att starta den här tråden.

    Du påminner mig om det enda rådet jag ger när vänner och bekanta frågar mig om råd inför att de ska få barn: Umgås inte med andra förstagångsföräldrar. Förstagångsföräldrar är rätt ofta så osäkra på sitt föräldraskap att de vill få bekräftat att de gör rätt genom att försöka övertyga andra om att göra likadant som de själva gör.
    I've gone to look for myself. If I should return before I get back, please keep me here.
  • Anonym (kl)

    Jag förstår faktiskt inte vad du menar med att man gör saker omständliga. Eftersom bildning var ett exempel: att packa blöjor och extrakläder är det knappast många som tycker är svårt. Däremot kan en lång resa med bebis vara det. Med vår första var det inget problem. Han somnade gott i bilen.

    Vår andra gallskrek oupphörligt när hon åkte bil. Oavsett hur mycket man stannade eller vad man än gjorde. Det kan vara direkt trafikfarligt att köra på det viset.

    Sedan tror jag att de som är omständliga av naturen fortsätter att vara det när de fått barn. Men flesta behöver anpassa sig på något sätt efter att ha fått barn. På vilket sätt beror på många faktorer, ex hur barnen är, hur föräldrarna mår, hur många syskon det är osv. Det handlar inte om att man gör allt för att barnet ska få "sin vilja fram" i alla lägen utan att hela familjen ska må så bra som möjligt.

  • radwanska

    Det går bra att säga "varför gör ni det så väldigt omständigt".

    Det ser så fult ut med onödiga svordomar.

  • Anonym (...)
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 16:30:04 följande:
    hahahaha!!! Nej inte direkt. Jag vet redan att jag lyckats bra med mitt barn och förstår helt enkelt inte varför andra gör det så svårt.
    Hmm bara för att andra inte gör som du betyder inte att dom gör det svårt för sig. Dom gör som dom vill och vad dom känner är bäst för sitt/sina barn. Jag tog det jätte lugnt när jag fick mitt första. Gick inte ens på öppna förskolan. Hade inget behov av det. Åkte ibland 50 mil enkel resa och hälsade på släktingar, annars gjorde vi inte så mycket mer. Vi var hemma och njöt över vår familj.

    När nästa föds nu i sommar kommer vi att ta det lika lugnt. Prioritera familjens dynamik i första hand.
  • Penida
    Anonym (Enkelt) skrev 2015-01-30 16:35:30 följande:

    så klart alla är olika. Och nej vårt förhållande står inte och faller bara för att vi inte dejtar men vi vill göra det. för oss och för vår skull helt enkelt. Vi ville ha barn och vi älskar att hon kom och ändrade vårt liv. det vi ville undvika var att hela vårt liv skulle bli barn och inget annat.
    Det är alldeles för många som resonerar som så att har man bestämt sig för att skaffa barn så ska man inte ha någon egentid.


    Och nej vi väljer inte barnvakt för barnets skull utan oftast är det ju för att VI vill ha lite egentid som sagt. och farmor och farfar vill ha sitt barnbarn lite.


    Okej, ni vill. Inte behöver. Andra varken vill eller behöver. Vi är olika som sagt.
    Jo, jag vet att det finns vissa som kräks på föräldrar som tar sig egentid, jag är inte en av dem utan uppskattar det mkt själv. Skulle även säga att jag har ett behov av det. För mig är de relationer jag har utanför min familj mycket viktiga och jag skulle aldrig sluta träffa mina vänner för att jag fick barn och jag skulle inte sluta utöva mina intressen för att jag är förälder.
    Däremot hade vi varken behov av eller ville samma saker som er när ungarna var spädisar. Tid på tu man hand hade vi ändå och tid för mig själv, som då som sagt är viktigt för mig, var för oss enkelt att få till med tanke på att vi är två föräldrar men vi har också anpassat oss efter barnen och ser inget fel med det alls utan det känns tvärtom riktigt för oss att också se till vad de uttrycker även om det går emot våra önskningar just då.

    Avskyr CIO-metoder
  • nokla

    Haha man gör som man vill men jag har också svårt att förstå varför man vill att det ska vara svårt och har funderat över det många gånger när jag varit hemma hos bebisföräldrar.

    Bebisen måste ha en speciell snuttefilt. Spelar ingen roll att den kommer bort hela tiden och vi får springa runt i huset och leta hysteriskt i 45 minuter medan ungen gallskriker och att vi hatar det, men bebisen MÅSTE vänjas vid en speciell snutte.

    Bebisen måste ha trygga välkända läggningsrutiner. Spelar ingen roll att vi måste binda upp oss båda föräldrar minst 2 timmar varje kväll och sjunga den speciella nattvisan och läsa den speciella boken och hålla på å tassa ut ur rummet om och om igen för vi trodde att nu sover bebis. (Alternativet ha bebis i famnen tills hen somnar å sen lägg ner hen nånstans är otänkbart).

    Bebis måste ha specialgjord puréad bebismat som vi alltid måste ha hemma eller med oss. Det går inte an att bara koka nån random grönsak om ungen blir hungrig, nej herregud inte kan väl bebis äta människoföda?! Eller mat när det är vällingdags enligt vårt väl inarbetade matrutinschema, hur skulle det se ut?

Svar på tråden Varför gör ni det så jävla omständigt?