• Kevin49

    Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?

    Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?

  • Svar på tråden Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?
  • Sweet Sofia
    Anonym (äldre) skrev 2015-05-18 22:40:41 följande:

    Sant. Men om en trettioårig kvinna har sex med en temtonåring så är hon frigjord och fördomsfri.


    Ehh..nej.
  • sextiotalist
    Anonym (äldre) skrev 2015-05-18 22:40:41 följande:
    Sant. Men om en trettioårig kvinna har sex med en temtonåring så är hon frigjord och fördomsfri.
    Skulle inte tro det
  • Anonym (Erik)

    Är 15-åringen vid sina sinnens fulla bruk och inte står i beroendeställning är det helt lagligt att ha sex med henne. Ser inget fel på sex med stor åldersskillnad när båda parter är med på det. Hade själv som 15-åring inte haft något emot att ligga med ett par av morsans väninnor (då i 40-45 års åldern), men det blev förstås aldrig mer än en runkfantasi av det. Men jag är säker på att jag inte hade drabbats av PTSD om det hade blivit mer än så. =)

    Tror att många yngre tjejer tycker det är "spännnade" med lite mer erfarna killar. Själv har jag sedan jag passerade 35 legat med både två 17 åringar och en 16 åring. Bad faktiskt om att få se leg på 16 åringen då hon såg rätt ung ut.

  • asta66
    Anonym (äldre) skrev 2015-05-18 22:40:41 följande:
    Sant. Men om en trettioårig kvinna har sex med en temtonåring så är hon frigjord och fördomsfri.
    Nåt fel på henne med.
  • Anonym (Fuck u)

    Alltså efter att ha lästa och tillslut skumläst inläggen i denna tråd så kan jag hålla med många och inte hålla med många Obestämd

    Den svenska lagen säger att du är byxmyndig vid 15... Alltså du får ha sex LAGLIGT i Sverige, och det finns INGEN LAG på att du inte får ha sex med en 15 åring, men det kan anses som oetiskt om skillnaden på åldrarna är för mycket...

    Mitt råd är att tänk efter och gör det du känner är ok..

  • Anonym (Orolig)

    Jag är mest orolig över faktum att du inte ser skillnaden mellan de två fallen och behöver fråga i ett forum. Även om det är tekniskt lagligt att ha sex med en 15 åring, bör du nog prata med en psykolog om skillnaden inte är så uppenbar.

  • Mithi

    Barn utvecklas väldigt mycket på kort tid, men när man väl blivit vuxen sker det i princip inga större förändringar vad gäller utveckling och mognad på samma sätt som när man är barn.

    Tänk dig vad mycket ett barn utvecklas och lär sig från det att barnet föds tills att barnet fyller 15 år. Från att som nyfödd inte kunna prata, gå, äta själv, kontrollera sina toalettbehov eller klara sig själv överhuvudtaget till att som 15-åring vara könsmogen, hänga med kompisar på fritiden, cykla, köra moped, gå skola och kanske prova att röka, dricka alkohol eller ha sex för första gången.

    Tänk dig sen hur lite du utvecklas på dessa 15 år under en senare del av ditt liv. Till exempel från att du är 30 år till att du är 45 år. Med tiden kanske du hittar några grå hårstrån och du får erfarenheter du inte haft tidigare. Kroppen förändras och du upplever fler saker. Men annars är du i stort sett densamma. Från den dag du fyller 30 år tills den dag du fyller 45 år är det i stort sett bara dina erfarenheter/upplevelser, kroppens utseende och din ålder som förändras. De flesta vuxna är mogna vid både 30 år och 45 år, även om man såklart kan mogna även i vuxen ålder. Du har även mer kunskap vid 45 år givetvis, men du var inte heller dum och oförståndig när du var 30 år. 

    Så som svar på din fråga. Skillnaden ligger i att ett barn och en vuxen ligger på olika mognadsnivåer och de befinner sig i olika stadier i livet. Två vuxna däremot, befinner sig oftast på samma nivå när det gäller mognad och det är mer troligt att de har mer gemensamt samt befinner sig på samma plats i livet. Man kan inte jämföra en färdigutvecklad människa med en icke färdigutvecklad människa. 

  • Anonym (Så olika)

    En 15-årig tjej kanske inte är helt färdigutvecklad kroppsmässigt. Hon bor hemma hos sina föräldrar. Går skola till vardags. Känner sig osäker över sin vikt och sitt utseende. Duger jag? frågar hon sig själv. Har just fått sin första mens och är samtidigt deprimerad över att hennes bästa vän just hånglat med hennes pojkvän på en fest där hon förövrigt drack alldeles för mycket vilket resulterade i att hon däckade och sedan vaknade upp med extrem bakfylla. Det är inte likt henne att festa så, denna gång var faktiskt den första gången hon drack alkohol. Hon ville bara prova, precis som hennes vänner. När hon kommer hem från skolan äter hon middag tillsammans med familjen. Hon har en nära relation till sina föräldrar men det händer ofta att de bråkar. T.ex. för att hon slänger smutsig tvätt på golvet eller kommer hem för sent på kvällarna. Efter middagen bråkar hon lite med sin lillebror eftersom han gått in på hennes rum utan att fråga. Tjejen får månadspeng och handlar för detta på kläder, smink och godis. Lite sparar hon undan, men det är märkligt att pengarna alltid tar slut så snabbt tänker hon.

    En 45-årig man kanske har varit gift. Han bor just nu i en lägenhet med sina två barn efter skilsmässan. Till vardags jobbar han på en bank och han tycker om att gå på after work med sina kollegor för att ta en eller två öl. Givetvis tycker han lika mycket om att bara vara hemma med barnen för att kanske se en film eller spela. Hans största oro och bekymmer är att yngsta barnet ofta är sjuk och dessutom äter dåligt. På förra utvecklingssamtalet visade det sig att detta barn hamnat efter lite i skolan. Han känner sig ändå mycket stolt över hur duktiga barn han har och vad mycket barnen kan. Han har en god kontakt med sin ex-fru. Deras förhållande tog slut när kärleken tog slut. Han kan glädjas över de stunder de haft tillsammans och de fina barn de fått. Han har ett bra sparkapital ifall något oväntat skulle hända. Han inser att han börjar bli lite gråhårig men det gör honom ingenting eftersom han inte längre är osäker på sig själv och inte längre har åldersnoja. Han har insett att det är kroppens biologiska gång. Han tycker om att laga mat och spela golf. Han sörjer sig far som gick bort förra året men glädjer sig över de fina stunder han fortfarande har med sin mor, som alltid har funnits där för honom. Han ser framemot utlandsresan han ska göra med barnen på semestern. 

    Säg mig, hur träffades dessa två personer från första början???

  • Anonym (J)
    Kevin49 skrev 2015-04-16 23:57:34 följande:
    Tonåringar är inte barn nu för tiden.
    De har mer sex än 20 åringar för 20 år sen.
    Dom är ju fortfarande BARN för det, din idiot.....
  • Anonym (rain)

    Verkar ju förövrigt inte vara någon i det här landet, förutom kanske de som blir stämplade som pedofiler av restererande 95% som ens vet vad pedofil är.

    Det intressanta är att "myndig" inte har att göra med när man klassas biologiskt som en kvinna att göra, utan det härstammar bak i tiden längre än så, har lite att göra med när man ansågs vara fullt krigsduglig och liknande. Det beror lite på vart i världen man är med.

    Pedofil är man om man tänder på barn, dvs de som inte nått puberteten ännu. Alltså barn som i normala fall är under 11 år,

    Tex. Så börjar puberteten hos tjejjer ungefär vid 11 snittet då. Och är fullt utvecklade i det mån att de inte kommer förändras mer förutom att de lär sig mer saker, blir mer erfarna och sådant i livets gång, denna ålder brukar sällan gå längre än 17, dvs. 14-17 är åldern då en tjej förvandlats klart till "kvinna" Sen har vi med lagar och annat ändrat detta bara för alla tycker olika, vilket egentligen inte spelar någon roll alls. Man är INTE pedofil utan om man tänder på unga KVINNOR alltså inte längre klassat som barn. Så heter det hebefili

    Tänk vad mycket trevligare vårat samhälle hade varit om folk förstod skillnader på saker och ting, eller ens visste vad de pratade om.

    En intressant artikel skriven om sånna här saker *tipsar*

    www.scarleteen.com/article/advice/does_being_attracted_to_teenagers_make_me_a_pedophile

    Den är på Engelska däremot, Men kan vara intressant och bra att läsa för dig som blir mobbad/utfryst/mordhotat och så för att du tycker att en tjej i 16års åldern är vacker och livfull. Som biologiskt faktiskt är helt rätt, oavsett vad lagar och annat säger.

    En annan sak som kan vara bra att tänka på när man blandar in biologi, vilket ju faktiskt har med forskning och vetskap att göra, är att våra kroppar fungerar som bäst mellan tiden då vi blivit "vuxna" (ca 17-18) tills ca 30 års ålder. När vi är 30 börjar kroppen att förverkas, det är meningen att vi ska dö kort efter detta, vilket vi har ändrat på med läkemedel/vård och mer hälsosamma liv.

    Så sluta kalla alla för pedofiler bara för de är över 18 och är tillsammans med eller ännu värre bara intresserad i någon som är yngre än det. Det är fullständigt galet, det finns ingenting nånstans som beskriver pedofil på ett annat sätt än vad det står för, hysterin folk använder för att bedriva häxjakt är bara grundad på just hysteri.

    Det blir ännu värre när man tänker tillbaks bara några generationer, då detta var helt normalt. Och ännu konstigare när våran tid för att förvandlas till kvinnor/män, den åldern då puberteten börjar faktiskt har gått ner i åldern trots att vi lever längre.

    Nåja, Jag ville inte ta någons parti för något, ville mest göra vad jag kan för att folk ska sluta bedriva sin hysteriska häxjakt och mobbing för något som faktiskt inte på något sätt är fel.

    Man får tex. Gifta sig med en tjej som är 15 i Sverige, även om motparten är mycket äldre (åldern uppåt har ingen gräns) Och så har det varit länge. Detta förmodar jag personligen har att göra med att det trots allt finns människor som kan tänka utanför sin Aftonblaska som skapar dessa regler som kan följas, för lagar är som sagt till för att stoppa det som är utöver det normala. Men det anses normalt att intressera sig för någon som är yngre, ibland även mycket yngre än sig själv och åt andra hållet utan att det handlar om pedofili.

  • Tom Araya
    Kevin49 skrev 2015-04-16 23:49:58 följande:

    Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?


    Du har helt fel i alla dina påståenden. Pedofili har ingenting med åldersskillnaden att göra och ej heller nödvändigtvis med en enskild sexuell händelse.

    För att det ska definieras som pedofili ska personen vara vuxen och företrädelsevis dras till prepubertala barn. Att vara vuxen och dras till yngre vuxna räknas inte dit, ej heller att själv vara barn (i lagens mening d.v.s. under 18) och dras till jämngamla eller något yngre.
  • Anonym (turk)

    I Turkiet är det förbjudet att ha sex om man ör under 18 och åldersskillnaden är större än 5 år

  • Anonym (suck)
    Anonym (rain) skrev 2016-09-08 12:32:37 följande:

    Verkar ju förövrigt inte vara någon i det här landet, förutom kanske de som blir stämplade som pedofiler av restererande 95% som ens vet vad pedofil är.

    Det intressanta är att "myndig" inte har att göra med när man klassas biologiskt som en kvinna att göra, utan det härstammar bak i tiden längre än så, har lite att göra med när man ansågs vara fullt krigsduglig och liknande. Det beror lite på vart i världen man är med.

    Pedofil är man om man tänder på barn, dvs de som inte nått puberteten ännu. Alltså barn som i normala fall är under 11 år,

    Tex. Så börjar puberteten hos tjejjer ungefär vid 11 snittet då. Och är fullt utvecklade i det mån att de inte kommer förändras mer förutom att de lär sig mer saker, blir mer erfarna och sådant i livets gång, denna ålder brukar sällan gå längre än 17, dvs. 14-17 är åldern då en tjej förvandlats klart till "kvinna" Sen har vi med lagar och annat ändrat detta bara för alla tycker olika, vilket egentligen inte spelar någon roll alls. Man är INTE pedofil utan om man tänder på unga KVINNOR alltså inte längre klassat som barn. Så heter det hebefili

    Tänk vad mycket trevligare vårat samhälle hade varit om folk förstod skillnader på saker och ting, eller ens visste vad de pratade om.

    En intressant artikel skriven om sånna här saker *tipsar*

    www.scarleteen.com/article/advice/does_being_attracted_to_teenagers_make_me_a_pedophile

    Den är på Engelska däremot, Men kan vara intressant och bra att läsa för dig som blir mobbad/utfryst/mordhotat och så för att du tycker att en tjej i 16års åldern är vacker och livfull. Som biologiskt faktiskt är helt rätt, oavsett vad lagar och annat säger.

    En annan sak som kan vara bra att tänka på när man blandar in biologi, vilket ju faktiskt har med forskning och vetskap att göra, är att våra kroppar fungerar som bäst mellan tiden då vi blivit "vuxna" (ca 17-18) tills ca 30 års ålder. När vi är 30 börjar kroppen att förverkas, det är meningen att vi ska dö kort efter detta, vilket vi har ändrat på med läkemedel/vård och mer hälsosamma liv.

    Så sluta kalla alla för pedofiler bara för de är över 18 och är tillsammans med eller ännu värre bara intresserad i någon som är yngre än det. Det är fullständigt galet, det finns ingenting nånstans som beskriver pedofil på ett annat sätt än vad det står för, hysterin folk använder för att bedriva häxjakt är bara grundad på just hysteri.

    Det blir ännu värre när man tänker tillbaks bara några generationer, då detta var helt normalt. Och ännu konstigare när våran tid för att förvandlas till kvinnor/män, den åldern då puberteten börjar faktiskt har gått ner i åldern trots att vi lever längre.

    Nåja, Jag ville inte ta någons parti för något, ville mest göra vad jag kan för att folk ska sluta bedriva sin hysteriska häxjakt och mobbing för något som faktiskt inte på något sätt är fel.

    Man får tex. Gifta sig med en tjej som är 15 i Sverige, även om motparten är mycket äldre (åldern uppåt har ingen gräns) Och så har det varit länge. Detta förmodar jag personligen har att göra med att det trots allt finns människor som kan tänka utanför sin Aftonblaska som skapar dessa regler som kan följas, för lagar är som sagt till för att stoppa det som är utöver det normala. Men det anses normalt att intressera sig för någon som är yngre, ibland även mycket yngre än sig själv och åt andra hållet utan att det handlar om pedofili.


    Var någonstans i Sverige får du gifta dig med en 15 åring? I Sverige räknas alla som barn före de är myndiga vid 18 år . Att gifta sig med en 15 åring räknas som barnäktenskap vilket är totalförbjudet i Sverige. Hur var det nu du sa om att veta vad man pratar om ?
  • Anonym (Är du på riktigt)
    Kevin49 skrev 2015-04-16 23:49:58 följande:

    Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?


    IDIOT
  • Philanthropy

    Behöver inte påpeka ditt felaktiga påstående kring att man skulle vara pedofil, då flera redan gjort det. 

    Till er som menar på att konsekvenstänket hos den generella femtonåringen är så pass dåligt att det blir riskfyllt att ha sex med en äldre så förstår jag inte riktigt resonemanget. Det är ju inte så att det råder brist på konsekvenstänk hos den äldre parten, vilket ni bör tycka är positivt i så fall? Jag förstår mig inte på logiken, ni borde snarare argumentera emot att två tonåringar med lika dåligt konsekvenstänk båda två har sex vilket skulle innebära större risk för tonåringsgraviditet och/eller beteende som på något vis sårar den ena eller den andra. 

    Vidare så talar ni enbart som om det är ett envägsförhållande där 15-åringen alltid blir utnyttjad samt att attraktionen endast går åt ett håll, att den äldre är tänd på den yngre. Ni förnekar helt det faktum att det garanterat finns massor med tonåringar som tänder på äldre tack vare deras erfarenhet och intellektuella mognad. Som vi vet så ligger den genomsnittliga 15-åriga tjejen före de jämnåriga killarna i utvecklingen. 

  • Anonym (äldre)

    Nej, det är inte samma sak.
    Om en 30-årig man har sex med en minderårig (under 18) så är han pedofil och därmed inte bara omoralisk utan dessutom olaglig.
    Om en 45-årig man har sex med 30-årigt lammkött så är han ett gubbsjukt äckel.
    Om en 45-årig kvinna har sex med en 30-årig man så är hon frigjord och öppen.

  • Anonym (Barn/Vuxen)
    Kevin49 skrev 2015-04-16 23:49:58 följande:

    Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?


    nej det är inte samma sak för en 30 åring är en vuxen kvinna... en 15 åring är ett barn... Fattar man inte det bör man kanske inte ha sex alls för då är det klent ställt på begåvningsfronten
  • Tom Araya
    Anonym (äldre) skrev 2016-09-08 16:59:53 följande:

    Nej, det är inte samma sak.
    Om en 30-årig man har sex med en minderårig (under 18) så är han pedofil och därmed inte bara omoralisk utan dessutom olaglig.


    Du har fel. Det är strider inte mot lagen om en person på 30 har sex med en person på 15-17 år, om de inte är nära anhöriga (då sk beroendeställning kan åberopas) och båda är med på att ha sex med varandra. Det är heller inte nödvändigtvis så att 30-åringen är att betraktas som pedofil i sammanhanget.
  • Anonym (rain)
    Anonym (suck) skrev 2016-09-08 16:08:04 följande:
    Var någonstans i Sverige får du gifta dig med en 15 åring? I Sverige räknas alla som barn före de är myndiga vid 18 år . Att gifta sig med en 15 åring räknas som barnäktenskap vilket är totalförbjudet i Sverige. Hur var det nu du sa om att veta vad man pratar om ?
    Jag flyttade ifrån Sverige 2012, kom tillbaks för några månader sedan. Och under den tiden har tydligen detta ändrats. 

    ganska precis 2 år sedan gjordes detta, och innan detta hände så var det faktiskt ingen gräns mer än att det avgjordes från fall till fall. Det finns tex. ett som hände ungefär vid samma tidpunkt där en 14 åring gifte sig fullt lagligt med en som va 23 om jag inte minns helt fel. Går förmodligen googla det rätt lätt.

    Min gissning är att det ändrats pga det blev för många sådanna förfrågningar när vi har en himmla massa asylsökande som gifter sig i låg ålder. Så jag hade väl fel, men också rätt eftersom det varit tillåtet hela tiden innan 2014.
    Äktenskapsdispens

    Från och med den 1 juli 2014 är möjligheten att ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen för att få gifta sig innan man fyllt 18 år borttagen.


    Regeringen har beslutat att ändra äktenskapsbalken 2 kapitlet 1 § till ?Den som är under 18 år får inte ingå äktenskap.? Det innebär att äktenskap mellan två personer där den ena eller båda personerna är under 18 år inte längre tillåts. Det finns ingen möjlighet att göra undantag från denna regel.
  • Wolt

    Så mycket snack. Ålder är en siffra hur länge människan har traskat på jorden. Hur fan kan folk vara så korkade att de stirrar sig cancerblinda på detta skitet.

Svar på tråden Om en 30 årig man har sex med en 15 årig tjej så är man pedofil, men om en 45 årig man har sex med en 30 årig tjej så är det vanlig, Är det inte samma sak?