• Anonym (morsdag eller inte)

    Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?

    Om man har små barn (4 o 8 i vårt fall) känns det inte som den rätta saken att göra att aom den andra föräldern steppa in och styra upp någon form av firande? Jag är ju förvisso inte hans mamma men betyder det att min morsdag ska glömmas tills jag har vuxna barn?

    Mina barn hade förberett en sång och måla teckning till mig. Helt fantastiskt barn och man blir varm i hjärtat. Men jag kan ändå inte låta bli att bli besviken när det är jag som får gå upo o steka söndags plättarna medan han tar sovmorgon. Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. Sedan kom min sambo upp gav mig en kram och satte sig vid bordet. Ironiskt nog hade han tagit på tshirten med "super pappan" som jag köpte åt honom ifrån barnen på förra farsdag. När min äldsta dotter säger att han också borde måla en teckning till mig idag eftersom han inte köpt någon present svarar han "mamma förtjänar mer än en teckning" varpå jag svarar "du behöver inte köpa något åt mig, men du kunde iaf ha ansträngt dig lite, hjälp barnen eller låtit mig ha sovmorgon iaf" "Jag hade gärna låtit dig ha haft sovmorgon fräser han till svar" "Skulle jag väcka dig först då menar du undrar jag?" Att väcka honom tar ungefär en halvtimma och det tyckte han minsann att jag kunde ha gjort. Fin sovmorgon kan man ju tycka.

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?

  • Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?
  • The past is now

    Ingenting faktiskt. Det är väl inte du som är mamma till din sambo? Det är ju dina barn som ska säga grattis till dig och sen är det ju bra. Eller? Sen verkar din karl ett praktarsel som inte tar sin del av barnen. Har jag fel?

  • Anonym (U)

    Självklart måste man berätta om hur man vill bli firad, hur man vill bli uppvaktad o vad man har för förväntningar - hur skaparverkstad annars veta??

    Verkar rätt märkligt att vänta barn nummer tre men ni känner inte varann...?

  • Melinoe
    Anonym (Jodå) skrev 2015-05-31 23:05:03 följande:

    Men mors dag är väl inget särskilt att fira egentligen? Det är ju ingen stor högtid! Ett grattis o en blomma på sin höjd men, ja, ett grattis räcker tycker jag.. Trodde faktiskt inte att folk verkligen "firade" mors dag!?


    Svärmor lämnar önskelista...
  • Anonym (lyckligt lottad :))

    Jag firas på morsan och då är inte jag och barnens pappa ens tillsammans, men han ordnar med present och kommer över med fika :) underbart!

  • Brunhilde
    The past is now skrev 2015-06-01 15:46:20 följande:
    Ingenting faktiskt. Det är väl inte du som är mamma till din sambo? Det är ju dina barn som ska säga grattis till dig och sen är det ju bra. Eller? Sen verkar din karl ett praktarsel som inte tar sin del av barnen. Har jag fel?
    Skulle precis skriva liknande. Nu slapp jag
  • mammalovis
    Anonym (morsdag eller inte) skrev 2015-05-31 22:06:51 följande:
    Klart jag skaffar ett till barn med honom. Han är en fantastisk man på alla sätt och vis bara dålig på det här med "speciella dagar" eller romantik i det stora hela. Han är en fantastisk pappa och bara för att han inte går upp med ungarna betyder inte det att han inte gör andra saker varje dag istället.
    För det första tycker jag att du har fel i trådstarten, då du i ena vändan blev firad av barnen, men ändå inte räknade det som att du blev firad. Det är ju till dina barn som du är mor.

    Sedan skriver du i ett senare inlägg att din man är dålig på att fira speciella dagar och dålig på romantik, så där har du väl svaret till det uteblivna firandet. Oftast förväntar vi oss samma beteende som vi själva vill ge, men tyvärr är det ju inte säkert att sambon har samma uppfattning.

    Här spelar nog varken firande av födelsedagar eller andra speciella dagar någon roll för sambon, medan jag tycker det är en fin gest. Sambon var iväg och kom hem på eftermiddagen och tyckte det var bättre att han snabbt kom hem än köpte en present på vägen hem och det kändes helt okej. Sedan pratade han om att köpa en present idag, men det lär han redan glömt om jag känner honom rätt. Jag fick i alla fall bestämma vilken hämtmat det fick bli då han inte orkade laga maten. Av dottern på 4 önskade jag att hon kunde städa sitt rum, men det blev inte mycket med det heller.

    När jag läste svaren här kom jag på att jag glömde säga grattis till min mamma också när jag ringde snabbt innan läggdags. Möjligen kan jag skylla på att minnet fungerade sämre efter en natt då dottern varit vaken i 8-10 omgångar på natten p g a vattenkoppor.
  • Anonym (Heaven)

    Jag och min sambo har helt olika åsikter om "speciella dagar". Innan han träffade mig har han aldrig firat alla hjärtans dag eller mor och fars dag med sitt ex (de har barn ihop) eller ens sin födelsedag. Han kunde köpa present till sin mamma på mors dag på sin höjd. Det började med att jag blev jättebesviken när jag inte fick ens en blomma på alla hjärtans dag. För mig är såna dagar jätteviktiga. Han blev oxå väldigt förvånad men tacksam när jag uppvaktade honom på fars dag. Efter det har han liksom fattat hur mycket det betyder för mig så numera får jag den där blomman den 14 feb :) han tog till och med eget initiativ och stallde klockan (jag går alltid upp före honom annars) och gjorde frukost på sängen nu på mors dag för han tycker jag är en fin bonusmamma och vi väntar gemensamt barn.

    Ibland kanske man inte delar åsikter men man får lyssna på sin partner och inse att vissa saker är viktigare för andra än för mig. TS, jag tycker du ska förklara för din sambo HUR viktigt det är för dig och varför. Han kanske tycker att han kan göra frukost vilken dag som helst medan du gärna vill ha den här kalenderdagen till bara Din dag. Som du säger handlar det inte om dyra presenter men man vill känna sig uppskattad och sedd som partner (och mamma).

  • Anonym (Heaven)

    OT kanske men kul :)

    Han kom hem med blommor och present på våran förlovningsdag i våras. Jag blev mäkta imponerad eftersom jag inte hade påmint honom, skulle se om han själv kom ihåg datumet. Så när jag utbrast Åååååååhhhh du kom ihåg!!! Såg han förvirrad ut och undrade vad det var nu? Han hade missat årsdagen, och köpt det här bara för han kände för det. Han hade bara tur med datumet! :D efter mer än 3 år tsm har han snart lärt sig när jag fyller år iaf! Haha

  • Anonym (Fru General)

    Äsch, det är mitt jobb att följa upp saker och sparka igång folk som har guldfiskminne eller tummarna upp i arslet.

    Så det är inte särskilt ansträngande att köra en meny och ett telefonnummer i näven på maken en månad innan mors dag och säga "Här vill jag äta middag med familjen på mors dag, du bokar idag va?"

    Vill man ha nåt gjort så får man oftast dra igång det själv.

  • Anonym (jodu)

    Jo nog tycker jag maken din skulle hjälpt till med uppvaktandet. Du är väl ändå mor till hans barn? Sen tycker jag personligen inte att det behöver vara något stort. En blombukett från Ica kanske? Bara för att liksom :)

Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?