• Anonym (morsdag eller inte)

    Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?

    Om man har små barn (4 o 8 i vårt fall) känns det inte som den rätta saken att göra att aom den andra föräldern steppa in och styra upp någon form av firande? Jag är ju förvisso inte hans mamma men betyder det att min morsdag ska glömmas tills jag har vuxna barn?

    Mina barn hade förberett en sång och måla teckning till mig. Helt fantastiskt barn och man blir varm i hjärtat. Men jag kan ändå inte låta bli att bli besviken när det är jag som får gå upo o steka söndags plättarna medan han tar sovmorgon. Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. Sedan kom min sambo upp gav mig en kram och satte sig vid bordet. Ironiskt nog hade han tagit på tshirten med "super pappan" som jag köpte åt honom ifrån barnen på förra farsdag. När min äldsta dotter säger att han också borde måla en teckning till mig idag eftersom han inte köpt någon present svarar han "mamma förtjänar mer än en teckning" varpå jag svarar "du behöver inte köpa något åt mig, men du kunde iaf ha ansträngt dig lite, hjälp barnen eller låtit mig ha sovmorgon iaf" "Jag hade gärna låtit dig ha haft sovmorgon fräser han till svar" "Skulle jag väcka dig först då menar du undrar jag?" Att väcka honom tar ungefär en halvtimma och det tyckte han minsann att jag kunde ha gjort. Fin sovmorgon kan man ju tycka.

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?

  • Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?
  • Gullebulle25

    Jag kan ju tycka att din karl kunde ta dina upplevelser och känslor på allvar o visa sig vara ett gott föredöme för hur man firar barnens mor på ett bra sätt som motsvarar dina förväntningar någonlunda.

    Men jag tror inte på att man ska gräla om det, utan prata om det senare kanske?. Barnen uppvaktade ju dig och det gjorde dig glad.

    Hemma hos oss firar inte min sambo mig på mors dag överhuvudtaget, "du är inte min mamma". Men min 5 åring kom med en teckning till mig och det var så mitt mors-dag firande blev. Jag blev glad över initiativet, då förväntningarna inte var höga, nu när jag o sonens pappa inte bor ihop sedan några år tillbaks. Tidigare var det presentkort o godis o blommor etc.

    Aja, prata med din sambo hur ni vill bli uppvaktade på respektive dagar så kanske han kan se från din ståndpunkt.

  • Anonym (finnen)

    här firar vi alltid med att antingen får mor/far (vilken av dagarna de nu är) får sovmorgon och frukost på sängen. Blommor, kort och nån liten present ges också då från barnen.
    Sen lagar man personens favoritmiddag och bara myser typ  
    Är de farsdag brukar vi göra en smörgåstårta till min man efts han älskar dessa med massa skaldjur och sånt. 
    Och om de är morsdag får jag alltid en jordgubbstårta av barnen och mannen.  

  • Anonym (why)
    MS skrev 2015-05-31 22:11:37 följande:

    Mors dag firades inte hos oss de första 8åren av förmodligen samma anledning som hos dig. Fars dag firades dock mkt noga med sovmorgon, frukost på sängen, presenter och teckningar. Varje år samma. Till slut ledsnade jag. När det var Fars dag för 9:e gången i vår familj sa jag inget till barnen. Gjorde ingen frukost på sängen och köpte ingen present. När alla sen frågade min man om och hur han blivit uppvaktad fick han göra som jag varje år - hitta på. Efter det har jag alltid blivit ordentligt firad på Mors dag.


    jag blev inte firad i år som var min första mors dag. Hade tänkt göra som du och fira fars dag ändå men efter att ha läst det här bestämde jag mig för att istället fråga sambon om han tycker vi ska fira fars dag eller skita i det som han gjorde med mors dag. Orka anstränga sig i 8 år utan att få något tillbaka.
  • Anonym (inget särskilt)

    Jag förväntar mig inte mer än en kram och grattis från barnen, kanske med ritat kort eller något de vill hjälpa till med särskilt. (Min egen mamma ringde jag och grattade.) Från min man väntar jag mig inget särskilt. När det är fars dag påminner jag barnen (åtta och tio) så ritar de kort. Presenter oss vuxna emellan ger vi inte. Sovmorgon som du nämner tycker jag man försöker fördela oavsett dag.

  • Anonym (why)
    elmadumle skrev 2015-06-02 12:52:21 följande:

    Varför ens hålla på fira dessa fåniga dagar? det är ju bara handlarna som tjänar på det.


    Sovmorgon en kram och frukost på sängen vilken handlare tjänar på det?!?
  • Fjärilslarv

    eh förvänta sig firande på morsdag? Jag har typ endast sagt grattis på mors- och farsdag på sin höjd sedan jag var liten.

  • fluu
    elmadumle skrev 2015-06-02 12:52:21 följande:
    Varför ens hålla på fira dessa fåniga dagar? det är ju bara handlarna som tjänar på det.
    För att det är kul. Man behöver ju inte göra något som kostar pengar heller.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Varit där

    Förstår dig ts. Här hemma så fixar jag inför fars dag, alltså köper en present ifrån barn och så typ en tårta. Dock så fyller jag år på mors dag och i söndags så var vi på BB då våra dotter föddes men vi firar mer min födelsedag och så kan våra dotter säga grattis på morsdag och ha något hon själv gjort. Här hemma är det självklart att den ena av oss hjälper att förbereda. Men strunta i att fixa inför fars dag så han får lika tillbaka

  • Eena

    Problemet är som jag ser det inte att han inte firade dig på mors dag. Där tycker jag inte att man kan förvänta sig så mycket från en sambo. Däremot verkar han inte vara en särskilt snäll man generellt. För det man kan förvänta sig är att man delar på helgmorgnarna när man har barn så att båda får sovmorgon ibland.

Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?