• Anonym (morsdag eller inte)

    Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?

    Om man har små barn (4 o 8 i vårt fall) känns det inte som den rätta saken att göra att aom den andra föräldern steppa in och styra upp någon form av firande? Jag är ju förvisso inte hans mamma men betyder det att min morsdag ska glömmas tills jag har vuxna barn?

    Mina barn hade förberett en sång och måla teckning till mig. Helt fantastiskt barn och man blir varm i hjärtat. Men jag kan ändå inte låta bli att bli besviken när det är jag som får gå upo o steka söndags plättarna medan han tar sovmorgon. Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. Sedan kom min sambo upp gav mig en kram och satte sig vid bordet. Ironiskt nog hade han tagit på tshirten med "super pappan" som jag köpte åt honom ifrån barnen på förra farsdag. När min äldsta dotter säger att han också borde måla en teckning till mig idag eftersom han inte köpt någon present svarar han "mamma förtjänar mer än en teckning" varpå jag svarar "du behöver inte köpa något åt mig, men du kunde iaf ha ansträngt dig lite, hjälp barnen eller låtit mig ha sovmorgon iaf" "Jag hade gärna låtit dig ha haft sovmorgon fräser han till svar" "Skulle jag väcka dig först då menar du undrar jag?" Att väcka honom tar ungefär en halvtimma och det tyckte han minsann att jag kunde ha gjort. Fin sovmorgon kan man ju tycka.

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?

  • Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?
  • KiaL

    Jag förstår varför du blev besviken. Förstår att det är många som inte bryr sig om Morsdag men det finns faktiskt de som gör det och de ska inte nedvärderas med kommentarer som du är ju inte hans morsa osv..

    Det handlar inte bara om att man är barnens mamma utan också om att man har blivit mamma och inte bara kvinna. Så på ett sätt så ska väl ändå barnens far och barnen fira detta tillsammans. Man är ju mor till sin partners barn och på sätt är han ju också delaktig.

    Men det behöver ju inte innebära massa presenter. Men att man som familj ger lite extra omtanke till mamman i familjen.

    Så i TS fall så hade ju sovmorgon och frukosten serverad varit nåt extra och speciellt.

  • Anonym (Marit)

    Det ska väl inte behövas en mors dag för att få sovmorgon. Vi gör inget speciellt varken på mors- eller fars-dag. Jag ringde min mamma igår det var allt. I övrigt jobbar vi båda 100% och delar på lämning/hämtning. Sovmornar har vi tyvärr inga, ännu.

  • BeanBag

    På morsdag förväntar jag mig:

    Sovmorgon

    Slippa laga mat

    Slippa baka min egen morsdagstårta.

    Presenter och blommor klarar jag mig utmärkt utan

  • Anonym (*)
    Anonym (besviken) skrev 2015-06-01 10:17:42 följande:

    Jag tycker att man ska förvänta sig samma som man själv ger. 

    När min sambo fyller år planerar jag presenter och firande långt i förväg för att det ska bli en rolig dag för honom. På fars dag ordnar jag med barnen en present och frukost på sängen. På alla hjärtans dag fixar jag alltid något gott att äta och någon present. 

    Allt detta gör jag för att jag älskar honom, vill visa min (och barnens) uppskattning för honom, för att han är en bra man, en bra pappa. 

    Vad jag får tillbaka? Ingenting. 

    Så ja, jag är ledsen. Vi har pratat om det, jag har förklarat att det är viktigt för mig att visa och visas uppskattning. Såklart i vardagen, men faktiskt lite mer på speciella dagar. 

    Igår fick jag inte ens ett grattis. Barnen hade plockat blommor, köpt choklad och skrivit ett väldigt fint kort. 


    Han satt hela dagen vid datorn. Min mamma kom förbi snabbt i ett ärende och HON fick en kram och ett glatt "grattis på mors dag" ?! Men inte jag. 


    Din mamma fick en kram, men du fick både blommor, choklad och ett kort, och är ändå missnöjd.
  • Donum

    Det verkar vara olika kultur hur man firar mors dag. Jag är uppvuxen med att det är barnen som firar mamman på mors dag. Min man är uppvuxen med att det är ens partner som ska fira, tillsammans med barnen. Jag hade kunnat vara din sambo såtillvida att jag inte heller hade kommit på tanken att fira dig på mors dag. Däremot hade jag inte kunnat vara din sambo vad ansvarsfördelning anbelangar.


    I've gone to look for myself. If I should return before I get back, please keep me here.
  • Rixa
    Anonym (....) skrev 2015-06-01 09:26:47 följande:
    Nej, jag håller inte alls med dig. Om jag skulle ta ALLA andra morgnar på hela året uppvägs det knappast av att jag får en (EN!) dags sovmorgon. Blir ledsen när jag ser vilka förhållanden folk väljer att leva i...
    Jag med...... Ett förhållande som inte vårdas kommer att dö med tiden. Kanske inte med separation men med två vuxna som är känslolösa zombies. 

    TS: Jag tycker du kan förvänta dig mer än det du fick.

    Fadern till mina tre barn hade kunnat vara din man. Vi separerade. Länge brydde jag mig inte om mors dag, födelsedag mm men tyvärr genomsyrar beteendet hela vardagen. Sätt ner foten innan det genomsyrat er vardag oxå! 

    Mina barn är tack o lov inte som sin far. (Hmmm, nåja, hälften av dem iaf  ) Min svärdotter fick frukost på sängen med stekta ägg som hon älskar dem. Stekta i hjärtform. Deras barn är 5 månader.
    "Säkert är att alla ska dö men inte lika säkert är det att alla levt sitt liv!"
  • Dixie
    Anonym (morsdag eller inte) skrev 2015-05-31 21:05:34 följande:

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?


    vi firar varken mors eller fars dag, så detta blir ju inte något problem här hemma - visst har det hänt att barnen gjort en teckning. 

    men sluta uppvakta din sambo på farsdag, finns ju ingen anledning för dig att anstränga dig om du inte får samma uppvaktning tillbaka! 
  • Anonym (Tess)

    Din man borde bli bättre fler dag än en tycker jag. Men visst det blir säkert mer påtagligt på morsdag då han borde hjälpa barnen att fixa ngt. Behöver ju bara va nåt så enkelt som en mysig frukost.

  • Madmoiselle

    Varför är det alltid du som går upp och fixar frukost? Om det tar en halvtimme för honom att vakna hur ska det då bli då bebisen kommer? För du ska väl ändå inte ta alla nätter.

Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?