• Svar på tråden Hagamannen slagen med golfklubba
  • mammaåten
    mammaåten skrev 2015-08-24 06:33:41 följande:

    Fast det där är ju inget som går att använda just mot honom, alla sitter två tredjedelar av straffet i Sverige om det är tidsbestämt. För att få komma ut måste man ju ha skött sig där inne, samt följa planen som sätta upp efteråt och inte begå något nytt brott - vilket är precis vad han försökte göra när han blev slagen med en golfklubba!


    För att förtydliga - han försökte följa planen med skola osv.
  • Anonym (E)

    Varför var Hagamannen ens ute och rörde sig just då? Har hört rykten om att han hade kortärmad skjorta på sig också.. Då får man faktiskt skylla sig själv! Hur ska golfklubban kunna motstå det? Dessutom var golfklubban full och alla gör misstag.

  • Anonym (ofog)
    Anonym (Iyt) skrev 2015-08-22 23:10:13 följande:

    Som rubriken säger hagamannen blivit slagen med golfklubba av några män. Jag undrar vad ni tycker om det?

    Länk till nyheten:
    http://www.expressen.se/nyheter/hagamannen-slagen-med-golfklubba/


    Sannolikt var det några skitstövlar av den typen som inte behöver någon anledning för att ställa till ofog som såg en chans att få misshandla någon och samtidigt få folks gillande. Vanliga svenssons misshandlar inte andra med golfklubbor oavsett hur mycket de snackar om vad de skulle göra i en viss situation.
  • Anonym (idioter)
    Anonym (För lite) skrev 2015-08-24 00:15:09 följande:
    Egentligen har han inte alls suttit sin tid. Han fick 14 år men satt enbart i 9 år. Vilket hån mot offren och resten av samhället.

    Seriöst, ni verkar leva i det forna där Sverige var en trygg och säker land där såna här händelser var sinnessjuka i våra ögon och förövare rena demoner som skulle avrättar återupplivas och avrättas igen.


    HÅN mot offret är när åtta st "nysvenskar", då inte ens svenska medborgare våldtar en kvinna på kryssning, 7 av dom kommer undan och den sista får TRE år och ingen utvisning.


    DET är hån, det som tråden handlar om är sedan ett hån mot rättsamhället.


    Man kan ju fråga sig vår golfsvingande medborgargarde håller hus när det kommer till förvare som fått lära sig krig den hårda vägen och kan försvara sig själva

  • Anonym (Hedda)
    Anonym (Iyt) skrev 2015-08-22 23:10:13 följande:

    Som rubriken säger hagamannen blivit slagen med golfklubba av några män. Jag undrar vad ni tycker om det?

    Länk till nyheten:
    http://www.expressen.se/nyheter/hagamannen-slagen-med-golfklubba/


    Det är såklart inte OK, men jag kan inte låta bli att gilla det ändå. Trots att han nu blivit misshandlad har han ändå kommit lindrigare undan än sina offer, där hängde livet på en skör tråd för ett par av dem.

    Det är ju väldigt provocerande att han

    1) Släpps i förväg trots stor återfallsrisk
    Ja, lagen är sån, men det är likförbaskat provocerande, särskilt som han nekats permission under fängelsetiden med motiveringen att han är för farlig.

    2) Fick flytta tillbaka till Umeå
    Att han ens hade mage till det! Att rättsväsendet och han själv anser att hans rätt att bo var han vill är viktigare än att offren ska slippa se honom när de handlar mat är upprörande!

    3) Vägrar behandling
    Han har erbjudits behandling men den vill han inte ha. Detta är också upprörande. Det borde inte vara valfritt.

    Inte så konstigt att folk är uppretade.
  • Anonym (Hedda)
    Kareniina skrev 2015-08-23 10:43:52 följande:

    Hagamannen kanske inte sa nej?


    Nej såklart. Jag menar om han inte sa nej tydligt och inte skrek tillräckligt högt så ville han det säkert!
  • Anonym (Hedda)
    Anonym (PG) skrev 2015-08-23 11:42:37 följande:

    Såna som slår andra människor med golfklubbor har precis lika lite existensberättigande som våldtäktsmän.


    Du menar att såna som slår ner dömda brottslingar efter att de avtjänat sitt (löjligt korta) straff har lika litet existensberättigande som en man som våldtar flera kvinnor så allvarligt att de håller på att dö - och den yngsta var 14 år - under flera års tid?

    Hela Umeå var satt i skräck de år han höll på. Närmare 1000 män topsades i jakten på serievåldtäktsmannen. Om man inte bor i staden eller känner nån som bor där kanske det är svårt att förstå vilket trauma det var.
  • Anonym (jag)
    Ego Lovers skrev 2015-08-23 23:17:14 följande:
    Människan verkar inte ha förståelse för offren öht utan tror att han är välkommen hem till stan med öppna armar. Nu kanske han förstår att så inte är fallet
    Han är ju en våldtäktsman som gjort förfärliga saker så att han inte är normalt funtad i hjärnan känns rätt troligt? Varje normalt funtad  fattar att om jag betett mig som ett djur/svin/äckel/best i min hemstad så är det bäst att jag flyttar. Otroligt att det inte finns människor i kriminalvården som kan förklara det för honom. Har han suttit ensam i en cell utan kontakt med folk öht?
  • Anonym (Hedda)
    Anonym (mäh) skrev 2015-08-24 00:53:02 följande:
    Men, det är ju inte så att han bara är släppt, utan villkorligt frigiven. Det där "villkorligt" betyder att han hålls under övervakning och har eventuella åtaganden (kan vara t.ex. att träffa psykolog, jag har ingen aning om hur det ser ut i just detta enskilda fall), han ska träffa en kontakt på kriminalvården med jämna mellanrum, får inte röra sig fritt (inte åka utomlands) o.s.v. under resterande tredjedel av strafflängden. Bryter han mot någon av dessa åtaganden/lagen åker han utan prut in i fängelse för återstoden av tiden. Det är en aspekt som många antingen inte vet om eller struntar i.

    Vad man än tycker om det, så är det praxis i Sverige att göra på detta sätt, mycket för att förenkla för de dömda att återintegreras i samhället och hjälpa dem med omställningen till ett "normalt" liv. Vårt svenska system är menat att vara vård, inte förvaring. Hur det sedan fungerar kan man absolut diskutera!
    Han erbjöds rehabilitering, ja, men det sa han nej till. Oförskämt är en klar underdrift!
Svar på tråden Hagamannen slagen med golfklubba