• Anonym (Jobbar)

    Stressigaste jobbet?

    Så här på fredagen efter en hård arbetsvecka funderar jag på vem som har stressigast på jobbet. Är det verkligen så tufft inom vissa yrkeskategorier som de vill låta göra gällande eller har det mest blivit en sorts kultur där man upplever att man har det stressigt?
    Berätta om hur ditt jobb är - hur ser en normal "stressig" dag ut!

  • Svar på tråden Stressigaste jobbet?
  • Anonym (Butik är ett av dom stressigaste)

    Kan ju tillägga att anledningen till att butiksjobb oftast inte upplever som stressiga för er kunder är för att folk som jobbar i absolut aldrig får se upptagna ut. Man får helt enkelt inte upplevas stressad. Det är tabu.
    Hur gärna man ibland än hade stängt butiken en vecka  så man hann ta tag i allt annat runtomkring så finns butikerna där för att folk ska kunna handla.

  • Anonym (lärare 2)
    Anonym (Butik är ett av dom stressigaste) skrev 2015-10-11 18:47:09 följande:

    Någon skrev tidigare att butiksjobb är ansvarslösa. Det är dom absolut inte. Du som säljare har stort ansvar. Inte bara över ofta extremt stora summor pengar utan också allt annat runtom.  


    Du har förstås ansvar för det du gör i vilket jobb du än befinner dig, men det finns skillnader i grader av ansvar och vad man ansvarar för.

    Tänk dig att vara hjärnkirurg t ex - det ansvaret.

    Eller att vara chef för migrationsverket idag.
  • Aniiee
    Anonym (Skiftledare och Arbetsledare) skrev 2015-10-11 18:40:16 följande:

    Ibland vill jag bara gråta av hur folk påstår sig ha det stressigt.

    Jag jobbar på McDonalds och har jobbat här i 2år.

    Vi har för varje timme en planerad försäljning tex: mellan klockan 18-19 är det peak och vår beräknade föräljning är 8 000:- vilket betyder att vi ska vara 7st som jobbar.

    Men så ökar vi och säljer istället 11 000:-, men är fortfarande bara 7st som golvar. Du har tre raster att skicka för att inte bryta mot arbetstidsreglerna. Eftersom vår försäljning förändrar sig såå mycket beroende på: tid, event, väder, etc så kan vi ena timmen sälja otroligt mycket och nästa timme ha det helt dött. Detta gör det extremt svårt för oss att ringa in extra personal, för personalen som behövs behöver vi inom 10 minuter..

    Varför har vi inte alltid jätte mycket personal då? För vi har en Löneprocent att tänka på konstant. Går vi en procent över målet för dagen så får man oerhört mycket skit uppifrån.

    Så där står vi, säljer 11 000 med 7st som golvar och finns inte någons om kan komma in och jobba.

    Det är höst och våran högsäsong börjar snart, vilket betyder mycket nya unga personer som inte har koll på något alls. Samtidigt som jag ska hjälpa dom måste jag även tänka på våra servicetider. Får inte ta mer än 5minuter för en gäst från det att han ställer sig i kön tills maten är serverad. Och matsalen hur ser den ut? Ser den bra ut? Gör alla sitt jobb?

    Och gästerna är arga, riktigt arga. Jag måste ta emot gästklagomålet från en gäst som nu har väntat i 10 minuter på sin mat.. Inte för att 10minuter är lång tid egentligen, men gästerna förväntar sig annat av oss. Jag måste på ett professionellt sätt och lösa detta med gästen, men samtidigt har jag inte alls tid med det här, för under den tiden jag pratar med den arga gästen och ber om ursäkt så innebär det att någon annan gäst får stå och vänta på mig.

    Det här en helt vanlig dag, en vanlig varddag ????

    Samtidigt är det ju såklart fritöser som piper för att man ska skaka pommes, lyfta pommes, slänga pommes.. Och massa andra produkter.

    Så tar det plötsligt slut på varor. Då är det bara att springa in på lagret och hämta. Men det måste gå fort..

    Meeeeeen.. Jag älskar mitt jobb. Och har trots allt dom bästa kollegorna i hela världen ????


    Välkommen till restaurangbranschen, höll jag på att säga.....
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • Anonym (Djurskötare)

    En stressig dag på mitt jobb startar kl. 4 med att någon i teamet sjukanmäler sig. Då får jag bråttom att ta mig till jobbet för att hinna mocka/städa två eller i värsta fall tre avdelningar innan första utfodringen, i vanliga fall startar vi kl. 6. Vi är en normal dag 4-5 personer på tre enheter, igår vabbade två personer, en var planerat ledig och ytterligare en hade ett läkarbesök bokat. Dagen fortsätter med utfodring, medicinering, rastning, pappersarbete, möten, provtagningar, analyser, ytterligare en omgång med mockning/städning och utfodring och som igår också kvällsprover och nattvak för ett nyopererat djur. Ca 70 djur att ta hand om och tillfredsställa. Totalt 18 timmars jobb innan avlösning. Men jag har ett roligt jobb och i vanliga fall ganska ostressigt, vi har alltid att göra men i regel ganska väl planerat.

  • Anonym (lärare 2)
    Anonym (Butik är ett av dom stressigaste) skrev 2015-10-11 18:50:40 följande:

    Kan ju tillägga att anledningen till att butiksjobb oftast inte upplever som stressiga för er kunder är för att folk som jobbar i absolut aldrig får se upptagna ut. Man får helt enkelt inte upplevas stressad. Det är tabu.
    Hur gärna man ibland än hade stängt butiken en vecka  så man hann ta tag i allt annat runtomkring så finns butikerna där för att folk ska kunna handla.


    Jag har också jobbat i butik och även om det var hetsigare under de tider som det var störst tryck från kunderna, var den grad av stress som jag upplevde där ändå ingenting i jämförelse med det jobb jag har nu, som aldrig lämnar mig eftersom jag alltid har saker att göra även hemifrån. Känner mig knappt ens ledig på semestern.
  • Anonym (Bc)

    Även jag jobbar i butik fast som butikschef och har tidvis ett jätte stressigt jobb. Dels är det den ständiga pressen på att butiken ska se tipptopp ut inför ev chefer och överordnade som kan dyka upp när som helst och dels pressen på att de ska se bra ut för kunderna. Värsta tycker jag nog dock är att jag aldrig helt kan koppla bort ens när jag är hemma. Krisar det i butiken är jag den första som ringa och i perioder får man känslan av att man aldrig riktigt är ledig. Blir nån sjuk och det är omöjligt att hitta ersättare är de jag som får hoppa in. Dessutom har även jag avtal som innebär att jag inte har någon övertid ( 1 extra sem vecka ist ) men jag försöker kompa ut extra ledigt när det går ist ( styr över mina egna tider). Jag tror att många jobb idag är extremt pressade och stressade eftersom det alltid finns en arbetsgivare i toppen som pressar o pressar för maximal vinst med minimalt antal anställda. Människor är inte längre människor. Vi är nått som kan missbrukas och pressas tills vi inte orkar mer, sen byts vi ut för utanför dörren står tusentals nya som skriker efter jobb. Allt som räknas idag är vinst vinst vinst. Oavsett om man jobbar inom vården, på Ica eller tar hand om småbarn eller vad det nu än gäller. Sorgligt.

  • Anonym (lärare 2)
    Anonym (Bc) skrev 2015-10-11 19:04:31 följande:

    Jag tror att många jobb idag är extremt pressade och stressade eftersom det alltid finns en arbetsgivare i toppen som pressar o pressar för maximal vinst med minimalt antal anställda. Människor är inte längre människor. Vi är nått som kan missbrukas och pressas tills vi inte orkar mer, sen byts vi ut för utanför dörren står tusentals nya som skriker efter jobb. Allt som räknas idag är vinst vinst vinst. Oavsett om man jobbar inom vården, på Ica eller tar hand om småbarn eller vad det nu än gäller. Sorgligt.


    Jag tror att du har rätt. Fast det är en himla oekonomisk modell, att köra slut på sina medarbetare.
  • Anonym (fd akutsjuksköterska)

    När jag jobbade på akuten som sjuksköterska var nog det stressigaste men också roligaste jobbet jag haft! Men tyvärr orkar man inte i längden.
    En vanlig dag kunde vara ungefär så här:
    7.00 stämplar in och börjar fylla på skåp och sprita ytor 7.15, dagens fösta larm. Ett hjärtstopp på en gammal kvinna som förklaras död efter ca 20 minuter. Efterjobb med olika saker, samt ta hand om maken och få tag på andra anhöriga. Dricker kaffe utanför rummet och äter en macka lite diskret runt 9
    Tar någon vanlig patient emellan stöttning av anhöriga som nu kommit, de får fika, följer med in i den dödes rum och tar farväl.
    De vanliga patienterna kunde vara en vrickad fot, någon med bruten arm, kanske någon som kommer in med kraftiga buksmärtor och svimmar i väntrummet.
    Bytt larm av den personen som visar sig vara en dissikerad  bukaorta ( kl 10.30. Prover tas, infarter sätts, vätska och ct som visar sig vara just det och patienten tas skyndsamt till operation och lämnas där över. Anhöriga sätts i väntrummet och IVA;s personal tar över. Ner till den första familjen igen som sedan lämnar akutmottagningen 11.30
    Lunch, äter en halv matlåda innan nytt larm går.
    Intox, ung kvinna som överdoserat och skurit sig i armarna. Sköljs med kol, ges anditoter och sys i armarna. Men där tar undersköterska över och assisterar vidare.
    Nu är klockan 12.20 och matlådan värms och äts upp.Kissar.
    Tar några vanliga patienter, någon med ett magsjukt barn, en annan med urinstämma, en tredje med andningssvårigheter.
    13.30 Nytt larm.
    Ung späd kvinna med känt missbruk och blodsmitta. Inkommer med ambulans. helt rabiat och det krävs 4-5 personer för att hålla fast henne som spottar, bits och skriker.
    Polis och vakter kommer och nål sätts medans hon bokstavligt talat hugger efter mig. Bältas och sederas sedan. Överförs till IVA
    15.00 nytt larm, stor trafikolycka. Ung kvinna med två barn i bil som voltat.
    Barnet jag har hand om sövs på traumarum inför CT skalle som visar sig vara u.a men förs till IVA.
    Nu är klockan 17.00 och jag stämplar ut. 

  • Anonym (xx)

    Det stressigaste jobbet jag haft var inom hemtjänsten, fruktansvärt. Varje dag var en enda jakt på minutrar och att som bäst hinna säga hej till vårdtagarna, lunch vad var det???. Det är inte många som klarar av det jobbet en längre tid.

    Jobbar idag på avdelning sjukhus och visst har vi stressade perioder men inte hela passet, bättre än hemtjänsten men inte bra, det saknas alltid personal....

  • Anonym (Jobbar)

    Saker som gör att jag anser att man inte har stressigt -
    1. Människor som har tid att fika - dvs inte sveper en kopp kaffe på vägen till annat
    2. Människor som äter lunch i mer än 25min
    3. När man har tid att prata med en kollega om annat än jobb mer än 5minuter under en dag
    4. Man jobbar aldrig utanför sin schemalagda arbetstid
    5. Man har ett jobb med färre än 7 olika moment under en dag
    6. Jobbet påverkar inte allvarlig andra människor hälsa, utbildning, trygghet, ekonomi eller juridiska säkerhet.

Svar på tråden Stressigaste jobbet?