• Savasana

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Anonym (längtar): Mensen brukar komma 3-4 dagar efter avslutad medicineringen så har du inte tagit något sedan i lördags gissar jag på att den kommer imorgon.

    Kurrea: Vad tråkigt att det blev minus. Det låter ju onekligen som din slemhinna kan vara boven. Har du provar TCM -akupunktur och örtmedicin? Det är särskilt gynnsamt just för att få till en bra miljö i livmodern och få rätt konsistens på slemhinnan. Själv är jag övertygad om att jag aldrig hade blivit gravid om jag inte hade blivit behandlad parallellt med TCM.

    Bappen: Då verkar priset stämma bättre. Jag skickade också mensblod för ett par år sedan och då kostade det ca 2500 kr.

    Uptomeism: Jag är remitterad till spec enbart för att det är ÄD. Var på första besöket idag då vi bestämde kommande besök. Det blir tillväxtUL i vecka 24, 28 och 32 och flödeskontroll i vecka 24. Fick även justerad dos av Innohep och de ska följa upp min UVI. Känns bra att ha den extra kollen utöver de vanliga MVC-besöken.

    Milla2016: Vad kul med en tråd till. Såklart finns vi kvar även här för stöttning och peppning.

  • Savasana
    Kurrea skrev 2016-04-06 07:07:47 följande:

    Hej Savasana, har inte provat akupunktur annat än direkt före och efter transfer på kliniken. Men då var det ju inte för slemhinnas skull. Ska se om någon utför det här i närheten. Vilka typer av örtmedicin har du provat?


    Jag började 3 månader innan syskonförsöket hos min akupunktör med örter och akupunktur igen för att förbereda och stärka upp kroppen. Jag hade nyligen slutat amma då vilket tar väldigt mycket på kroppen. Han gör örtrecepten helt individanpassade efter vilket behov/diagnos man har och justeras sen varje vecka.
  • Savasana

    Ronon: Precis, jag har läst att symptomen mildras med immundämpande mediciner och för mig har det stämt. Jag har aldrig känt så lite/inget som de senaste två gångerna när jag har plussat.

  • Savasana
    TyckOmMig skrev 2016-04-09 13:55:59 följande:

    Intressant läsning angående kortison jag började äta mina 20 mg igår FET den 14/4.
    Lite högre dos än tidigare för mig med.

    Savasana-varför har du tagit Fragmin varannan dag innan transfer om man får fråga?


    Riga valde att följa samma medicinering som jag tidigare har haft när jag gjort IVF-försök. Eftersom jag har gjort åtskilliga IVF-försök som inte har lyckats ville kliniken prova med även blodförtunnande för att se om resultatet blev annorlunda.
  • Savasana
    Micro skrev 2016-04-10 19:46:59 följande:

    Vilken dag började ni m utrogest/lutinus inför fet? Kliniken har bara skrivit börja före fet. Dagen innan? Har ju ul och ska maila imorgon men har ju fet redan torsdag.


    Du ska i alla fall inte börja med progesteron förrän du har fått klartecken att slemhinnan är tillräckligt tjock och definitivt transferdatum är bestämt. Progesteron gör att slemhinnan blir mer kompakt och med det, ett par mm tunnare.
  • Savasana

    Nej fy vad trist Micro men kasta inte in handduken riktigt än. Det kan vända.

    Grattis Tyckommig! Låter som nya twins är på gång. Du måste inneha alla tiders barnrekord. Hur många har du kvar i frysen nu?

  • Savasana
    KajsaK skrev 2016-04-23 19:41:21 följande:

    Bara en fråga, många här i tråden verkar genomgå ÄD i utlandet och inte i Sverige? Beror det på långa köer, ålder..? Eller har Sveriges begränsade försök gått ut? :) bara nyfiken..


    Dåligt bemötande, okunnig personal, inga stödmediciner, ingen matchning med donatorn och delad äggskörd med annat par.

    Då valde vi hellre att vända oss utomlands, till Riga och bekosta det själva trots att vi har embryon kvar i fysen här i Sverige.
  • Savasana
    akleija skrev 2016-04-24 11:23:27 följande:

    Hej alla!

    En fråga angående p-piller!

    Eftersom jag inte har regelbunden mens vill AVA att jag ska börja med att äta en omgång p-piller innan nedreglereing för att de ska få något cykliskt att förhålla sig till.

    Någon annan som gör/gjort samma sak? Vilka p-piller åt ni? Jag har fått Neovletta 21 föreslaget men jag antar att det funkar med vilka som!


    Jag har också kört med en karta Neovletta innan nedregleringssprutan Procren pga oregelbundna cykler och det har funkat utmärkt. Inga tvivel om och när nedregleringsmensen skulle komma sen.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016