• Steph2

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Hej.

    Vi funderar på att åka över till Ryssland för ÄD, främst för att vi där kan se bilder på donatorerna så dom matchar oss samt se lite bakgrundshistoria. Tittat främst på AVA kliniken i St Petersburg (www.avapeter.com) men även New Generation Clinic (www.spbivf.com/en/). Ganska lätt att hitta omdömen om AVA då dom  varit igång längre men hittar ingenting på Svenska sidor on NGC. Så min fråga, är det någon som har erfarenhet, hört någon, känner någon som har gjort vår kommande resa på någon av dessa? Framförallt nyfiken på NGC då deras priser ligger nästan 60% under AVA och kliniken ser väldigt fin och modern ut.

    Håller tummarna för att nån kan hjälpa till med information.
    Tack på förhand / S

  • Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?
  • trixan

    Hej på Er alla!
    Jag har varit ett par gånger på Ava Peter i St Petersburg (ED)- om ni har några frågor så svarar jag gärna om jag kan. 

    Just nu är jag i v 26, det fastnade på 3dje försöket=). Jag har positiva erfarenheter från när jag varit där, de är mkt kunniga o deras engelska är mycket bra - men det kan vara mycket svårt att få svar på frågor när man väl är hemma. Jag har i princip fått skicka varje mail (med ngn fråga) 3 ggr - och ibland fått maila sköterskan eller läkaren istället - eller ringa. Nu väntar jag (sedan en månad tillbaka) på ett intyg. Jag misstänker dock att det beror mycket på vilken koordinator man får. Det har även varit lite krångel med mediciner som inte gick att få tag i här hemma och som de inte lämnat några alternativ till....eller en gång tom sagt fel...

    Staden är väldigt trevlig och passa på att se er omkring när ni är där. Fabargemuseet  kan verkligen rekommenderas. 
    Lycka till alla!

  • Sessan2016

    Trixan: Va roligt att höra att det är flera som varit i st Petersburg och grattis förstås! Jag är som jag tidigare sagt också väldigt nöjd med allt och känner mig nästan lyrisk och vill rekommendera alla att åka dit, haha. Jag förstår dock att det finns andra bra ställen också men man har ju bara sitt eget att jämföra med. Jag har inte din erfarenhet av att det är svårt att få svar på frågor, jag upplever att man allt som oftast får svar samma dag. Jag har mestadels haft kontakt med koordinatorn Ann som verkligen är supergullig.

    Önskar dig fortsatt lycka till med graviditeten!

  • tarusa

    Hej tjejer! Vad roligt att få höra från er igen!

    Sessan: jag är sååå glad att höra att allt går som det ska Ta hand om dig och om bebisen!

    Vickan: vi planerar att börja med äggdonationen i december (tänkte att starta med p-piller då så att jag kommer i samma synk med donatorn). Jag tror att om allt går bra, åker jag och min man dit i början av nästa år.
    Jag pratade med koordinatorn och bad henne om 7-dagars tillgång till deras donator-databas. Sedan satt jag och min man i timmar och gick igenom deras profiler! Det var inte lätt! )) Riktigt mycket information att skumma igenom
    Vår koordinator Diana sade att det är bra att börja kolla på donatorer redan nu så att vi får tid på oss att välja, vilket tycker jag, är helt rätt.
    Hur går det för dig? Hur långt har ni kommit? Har ni pratat mer med AVA igen? Vad har ni bestämt?

    Trixan: Vad roligt att du också valde AVA-Peter och att du är med på den här tråden!
    Skönt att höra att det gick så bra tredje gången och att du är gravid! Du måste vara en riktigt kämpare! Man behöver mycket kraft och energi för att inte ge upp efter ett misslyckat försök och det lånade sig till slut. 
    Jag har en fråga till både Trixan och Sessan: gjorde ni PGS? Jag läste att det ökar chanser att bli gravid betydligt mer, men då blir transfer en månad senare, eller hur? Och jag undrar om det är bra att återföra ett embryo som är tinat istället för en färsk embryotransfer? Finns det inte mer risk att ett fryst embryo inte klarar av upptiningen, tror ni?

  • trixan

    Hej Tarusa!
    Enligt kliniken så är det i stort sett samma chans för ett fryst resp färskt att "överleva". Det är därför de gått över till att använda enbart frysta embryon i sitt ED-program (embryodonation). Dessutom blir de inte så bundna vid att synka cykler etc. De använde inte scannade embyon på mig..mest för att det var inte standard när jag tecknade avtal (tog 3 försök ED). När de införde det så blev motsvarande behandling 20-25 tkr dyrare. Jag kan tycka att det känns lite säkrare..för de kan ju rensa bort en del embryon..dessutom så finns ju då möjligheten att välja kön - om man så vill. 

    Det var utvalda embryon som inte klarade tiningen - men o andra sidan så är det ju inte alla färska som klarar sig till blastocyst-stadiet heller. 

    Vid mitt första försök så satte de in ett embryo, det fäste, men utvecklades inte som det skulle, vilket gjorde att jag fick avbryta tidigt. Vid försök nr 2  (2 embryo) fäste det igen, ngt bättre hcg-tal, men jag fick lungsäcksinflammation o var rätt så sjuk - vilket nog bidrog till att det släppte. Innan försök 3 gjordes en hystereskopi....skrapning av livmoderslemhinnan och ett par polyper togs bort. 2 embryon sattes in, bra hcg-tal, dock blödning i v 6 då jag tror jag tappade ett. Ett är dock kvar=). Hörde hjärtslag idag igen hos barnmorskan=).  Lycka till=) - o det är bara att fråga på om det är ngt!

  • Sessan2016

    Tack Tarusa! Jag har också hört att det ska vara i stort sätt samma chans med färska respektive frysta embryon. Jag vet inte riktigt hur det går till med PGS men Dr Olga pratade lite om det och gav oss en broschyr bara timmarna före återföring. Dock sa hon att det ibland kunde orsaka skada på embryot och enligt både min och min mans uppfattning lät det inte som att hon direkt rekommenderade det. Det kostar ju också ganska många tusen extra så vi valde att avstå denna första gång. Om vi skulle få många misslyckanden kanske vi skulle tänka om men än så länge verkar det ju gått vägen =)

  • Sthlmsthlm
    Sessan2016 skrev 2016-10-12 22:45:27 följande:

    Tack Tarusa! Jag har också hört att det ska vara i stort sätt samma chans med färska respektive frysta embryon. Jag vet inte riktigt hur det går till med PGS men Dr Olga pratade lite om det och gav oss en broschyr bara timmarna före återföring. Dock sa hon att det ibland kunde orsaka skada på embryot och enligt både min och min mans uppfattning lät det inte som att hon direkt rekommenderade det. Det kostar ju också ganska många tusen extra så vi valde att avstå denna första gång. Om vi skulle få många misslyckanden kanske vi skulle tänka om men än så länge verkar det ju gått vägen =)


    Vi ska göra PGS, som är en urvalsmetod. Har inte läst att det kan skada embroyot, men det är ju inte en perfekt metod. Embryon kan vara "onormala", men hade kanske ändå utvecklats till ett friskt barn. Men, ser embryot bra ut har det mycket goda chanser att klara sig.

    Man gör en biopsi dag 5 eller 6, och analyser kromosomer för vanliga fel.
  • vickan12

    Hej igen! Är det bara jag som blir alldeles snurrig av all information om allt vad äggdonation, behandlingar och priser gäller. Vad man ska välja, inte välja. Färsk eller frys? Ja många frågor blir det :) Har iaf mailat iväg all info ( journalhandlingar) från mina 3 tidigare IVF som vi gjorde 2012-2013. Samt provsvar från blodprover och ultraljudet nu senast. och har fyllt i frågeformuläret till Ava Peter. Så nu är det bara att vänta på svar/ behandlingsplan:) Va underbart Sessan att det går bra för dig, all lycka till dig:) Trixan: va kul att ni är på gång nu, kanske vi åker i samma period som er, var det äggdonation eller embryodonation ni skulle göra? Minnet är kort:) Kram på er!

  • vickan12

    Tarusa menade jag ju förstås!!
    Välkommen Trixan och grattis till plus!
    Åh vill också bara att allt ska gå fort nu så vi kan åka snart! Helst imorgon!

  • tarusa

    Tack så mycket för alla era svar, så gulliga ni är!

    Vi ska boka tid på Sophiahemmet nu för att min man kan göra spermaprov och skicka till AVA-kliniken. (Jag vet att AVA-kliniken också gör sitt prov men jag tänkte att det är bra att de har lite information i förväg.) Spermaprovet som vi gjorde i Ryssland i somras på en annan klinik visade många avvikelser i morfologin (fast läkare i Sverige sade att det inte är något problem med spermier eftersom jag lyckades att bli gravid en gång med hjälp av IVF. Men jag fick ju missfall i v. 8. Ryska läkare menade att missfallet kunde bero på trasig morfologi.)
    Jag tycker att om AVA-läkare även inser att det är ett problem med hans morfologin så är det kanske bättre att vi gör PGS i alla fall för att minska missfalls-risker. 

    Vickan: jag är också snurrig i huvudet av all information. Jag har redan konstaterat att jag råkade fråga min koordinator flera gånger om samma sak igen eftersom det är svårt att hålla all information i mitt huvud Så underbart att ni är igång med hela processen! Håller tummarna!!!

  • vickan12

    Hej tjejer! Tänker på er och hur det går för alla:) Jag och min sambo är verkligen i rullning nu, har ju kontakt med Maria Jeffs( svensk kordinator) som hjälper till med allt. Vi var ju inne på färsk äggdonation men nu lutar det mer åt fryst, men inget besttämt ännu. Dels pga av att det är lite billigare så att man kan göra ett till försök igen om det inte skulle lyckas på första. Alla mina blodprover visade att jag låg bra inom referensvärdena, och sambons spermier var bra sa Ava Peter. Va har ni för tankar om färsk och fryst ägg?

Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?