Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-03-09 10:07:38 följande:
    Nä, det stämde inte med någon som helst statistik från något som helst år som hon åberopar.

    Hon ljög.

    På två punkter.

    Minst.

    Dels att antalet kvinnor som utsätts för sexövergrepp går ner.

    Dels att det "går ner och går ner och går ner".

    Hennes ord:

    "When we make surveys about if any women has, if there has been a rape towards her or sexual harassment, we can see that the level is going down, and going down and going down"

    Hon säger ingenting om att ANMÄLNINGARNA har gått ned utan hon påstår att undersökningar av utsatthet visar att det gått ned och ned och ned - tre gånger om dessutom, som om detta vore en långsiktig trend.

    Den undersökning som det handlar om är densamma som SD hänvisat till som visade en näst intill fördubbling mellan 14-15, eller vilket år det nu var. Den som visar en ökning från 2012. 

    Vi har en nervös och svag regering som behöver ljuga i utländsk media för att få til en "sverigebild" som de vill att den ska se ut.

    Det var olyckligt att hon upprepade att utsattheten har gått ner och gått ner men jag noterar att hon snabbt gick ut i media och tog tillbaka påståendet.  Det år som hon hänvisar till gick emellertid antalet polisanmälda sexbrott ner med 12 procent.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-10 06:41:27 följande:
    Det var inte olyckligt. Det var medvetet.

    Hon gic inte ut i medierna. Hon släpades fram.

    När SD skrev sin (faktamässigt korrekta) artikel i Wall Street Journal så krävde Morgan Johansson att få skriva en svarsartikel i samma tidning för att visa på "felaktigheterna. Och en artikel skrev han:
    http://omni.se/minister-svarar-sd-i-wall-street-journal-grundfalskt/a/Vn4Q4

    När Ylva Johansson ljuger öppet i BBC så går INTE regeringen ut och kräver korrigering i BBC.

    *it's OK when we do it*

    Att bli avslöjad i svensk media ingick med all säkerhet i kalkylen. Men de som blivit miss-informerade i utlandet, de vet förstås inte om att det var lögner.

    Antalet anmälda brott har inget som helst med saken att göra eftersom hon inte pratade om den saken.

    Vad gormarmar du om? Ylva  Johansson pudlade och bad om ursäkt direkt efter intervjun. Jag tycker att det är bra att vi har politiker som erkänner när de gör fel och ber om ursäkt. Detta är något som exempelvis Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson fortfarande INTE har gjort.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Man häpnar över svajigheten inom moderaterna (även om jag välkomnar  att de omprövar strategin att samarbeta med SD).


    "Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad, anser att partiet har en viktig hemläxa att göra. Kritiken och kraven på en större tydlighet måste tas på största allvar, anser hon.


    Jag tycker att det har varit en olycklig tid, med mycket fokus på det politiska spelet. Därför är det väldigt viktigt framöver att vi för fram politiken, sakfrågorna och berättelsen om Sverige och Stockholm, säger hon.


    Anna König Jerlmyr var snabbt ute och välkomnade partiets nya SD-linje och öppnade också själv för samtal med Sverigedemokraterna. Men efter väljarflykten väljer Anna König Jerlmyr nu allt helt slå igen dörren för partiet.


    Det finns en otydlighet i moderaternas förhållande till SD, men jag vill vara glasklar med att i Stockholm är dörren till SD stängd. Moderaterna i Stockholms stad kommer inte att samarbeta eller förhandla med SD, säger hon". 

    www.di.se/nyheter/kinberg-batra-koper-sig-tid-i-akut-lage/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Agaton skrev 2017-03-12 12:01:57 följande:
    Märkligt att ett initiativ att tala med alla demokratiskt valda företrädare i riksdagen skulle vara en resa till Nordkorea? Var det inte det som vi precis klarade ut i mitt föregående inlägg? Vi har inga problem med att vår svängdörrspolitik visavi migranter släpper igenom hundratals terrorister som vi beväpnar med fulla bidrag som betalar deras IS-status, men vi kan inte tala med SD? Ditt konsultarvode får nog trots allt utgå och du får istället studera fundamentalisternas nätpropaganda för att rekrytera och finansiera sin verksamhet.
    Vad menar du? Det finns inget parti i riksdagen som är isolerat. Alla partier pratar exempelvis med SD i debatter eller i utskottsmöten men man behöver för den sakens skull inte vara överens.

    Precis som SD väljer att inte samarbeta med miljöpartiet eller med vänsterpartiet så väljer många partier att inte samarbeta med SD. Har du problem med det?
  • KillBill

    Om du anser att samarbetet med SD har gått bra i Hässleholm SD så vet du inte vad du snackar om en i princip enig allians har ju gått ut och sagt att man ångrar sig och kommer satt rösta bort SD från KF inom en snar framtid.

  • KillBill
    Dorian Ertymexx skrev 2017-03-12 13:06:07 följande:
    "rötter i"? Låter ju som att de lagt av med det...
    Det har inte varit avsikten. En växt kan ju iexempelvis inte överleva om man kapar dess rötter. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Agaton skrev 2017-03-12 17:06:55 följande:
    Jaså, är det därför jag plockar ogräs i trädgården på exakt samma ställe år efter år?????
    Precis, du är slarvig och en del av ogäset inkl rötter ligger kvar någonstans där i myllan. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Världsmedborgare skrev 2017-03-16 14:12:14 följande:
    Antar du har rätt.., Sverige går för bra för att det ska var roligt att vara i opposition, så dom får hålla tillgodo med att lyfta Toblerone historien.

    Varför inte kalla Tobé-fifflet för Tobé-rånet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-03-17 17:40:46 följande:
    Det blir givetis inte så mycket till affär och drev av det hela när det nu visar sig att folk från i stort sett alla partier har handlat mat och liknande för bonuspoängen på SJ.

    Sossar, centerpartister, miljöpartister ...

    Många som vill ordna med en självrättelse nu.
    Det handlar om principer och det Sahlin/Tobé gjorde har skett vid flera tillfällen. Sahlin avgick från sin post (trots att inget brott kunde påvisas).
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten