• Perpen

    Bf juli 2018

    malikan skrev 2018-03-21 20:42:41 följande:

    Sertralin och oxascand. Tycker inte att fördelarna väger över riskerna, nu har jag dessutom gått snart 6 mån och de tre sista månaderna är mest riskabla att äta sertralinet.. har lidit av psykisk ohälsa i 15 år både med och utan medicin och 9 mån är en liten tid att stå ut :)


    Vilka är nackdelarna? Jag har ätit fluoxetin under graviditeten. Försökte göra ett uppehåll (höll upp i 6 veckor) när jag plussade men fick så mycket utsättningssymtom att mvc-läkaren beordrade mig att ta dem igen (äter ändå väldigt låg dos). Jag var orolig över medicinens eventuella effekter men blev lugnad av läkaren. Och hittade denna artikel nu som jag hoppas kan vara lite tillförlitlig i alla fall. :)

    www.lakemedelsvarlden.se/risker-med-antidepressiva-under-tidig-graviditet-mindre-an-befarat/
  • Perpen

    Nu har jag fått nog! Hostar så jag spyr och hostar så jag kissar på mig. Inväntar samtal från vc om att få hostmedicin. Vill egentligen inte ta det men nu har jag fått nog. :( Hur går det för er andra sjuklingar?

  • Perpen
    Vita_tassar skrev 2018-03-25 13:20:10 följande:

    Jag fick Cocillana av en läkare, för jag hade samma och kunde inte vara på jobbet ens på typ en vecka. Tog en låg dos och det hjälpte ju, men jag ångrade mig när jag kollade närmare på vad som var i. :(


    Fick också cocillana. Var skeptiskt men jag är helt desperat. Tog lägsta dosen men det hjälpte tydligen inte. Eller, det kanske lindrade men jag hostar ofta i alla fall. Hostar tills det inte finns någon luft i lungorna och när jag ska fylla dem igen så känns det trögt och går långsamt. Jätteobehagligt. :(
    Iowhannah skrev 2018-03-25 12:19:59 följande:

    Jag har inte blivit sjuk än men jag går runt och väntar på magsjukan nu. Sonen var sjuk förra söndagen och sambon var sjuk i torsdags, om det fortsätter i den takten så lär jag vara sjuk i morgon. Har haft ont, och varit lös, i magen sedan i går kväll så vi får väl se. Jag hoppas att jag slipper feber och kräkningar som de andra fick.


    Fy för magsjuka. Om du har ont i magen och är lös så har du nog redan fått den tyvärr. :( Får hoppas den går över fort för dig.
  • Perpen
    malikan skrev 2018-03-25 17:38:12 följande:

    Jag fick åka in akut och inhalera förra helgen, kunde inte andas och var konstant andfådd, trodde jag skulle dö. Har astma med så blev väl för mycket. Haha kissade oxå ner mig av hostan, så glammigt!

    Imorgon är det dags för mig att jobba efter 2 veckor hemma!


    Haha ja innan vi är färdiga på denna resa så har vi nog varit med om värre saker än lite kiss. Förra graviditeten gick vattnet hemma. Galet märklig upplevelse. Jag var uppspelt och lite nervös så jag fnissade hejvilt medan vattnet rann ut över vardagsrumsgolvet. Så fort jag rörde mig eller vred på mig så rann det ännu mer. Haha

    Lycka till på jobbet i morgon. :)
  • Perpen

    Vad roligt att vara nere på tvåsiffrigt! :D Själv har jag 127 dagar kvar. Minst. Gick över tiden med båda barnen så det lär väl bli samma visa denna gång.

  • Perpen
    malikan skrev 2018-03-27 19:26:52 följande:

    Jag dör skämsdöden idag, var på jobbet och drack kaffe med en kollega och klient, börjar hosta och SPYR rätt ut, rätt i mitt knä!!! Kommer säkert skratta åt detta senare men just nu skäms jag ihjäl. Suck vaaaaarför?!


    Haha alltså förlåt men detta gjorde min dag! Gud vad chockade de måste blivit! ????

    Min hosta har faktiskt blivit lite bättre nu, har slutat ta hostmedicinen för nu hostar jag inte så jag tappar andan eller kissar på mig längre. Hoppas det blir bättre för dig också snart.
    kattnos skrev 2018-03-27 20:01:03 följande:

    Jag var hos vc igår och fick diagnosen lunginflammation.. så nu blir det en vecka med antibiotika, ska inte vara skadligt för fostret var läkaren noga med att säga.. men jag är orolig ändå. Tur att jag känner rörelser men det känns inte riktigt som vanligt eftersom det är totalt omöjligt att ligga på rygg.. och så himla trött och tungandad är jag. Hoppas att jag känner mig bättre snart, blev sjukskriven två veckor.


    Fy vad jobbigt med lunginflammation, men ändå bra att det upptäckts och att du får medicin. Jag käkade penicillin under min förra graviditet, var också nojig men läkarna sa att det inte var någon fara. Det är bara att försöka lita på dem. :)
  • Perpen
    Vita_tassar skrev 2018-03-29 17:39:48 följande:

    Jag var hos barnmorskan i veckan och tänkte och sa att jag mådde bra, men...jag vet inte riktigt? Jag är gråter mycket. Men jag är väldigt känslig också när jag inte är gravid. Min sambo är en dålig tröstare, vilket jag lärt mig leva med, men han blir arg för han tycker att man inte kan gråta för vad som helst, att man kan kontrollera sina känslor och att man inte får vara ledsen över saker som man inte orkar lösa själv.

    Jag har bara en nära vän (som bor 50 mil bort) och nästan ingen kontakt med min familj. Jag känner mig väldigt ensam när jag är ledsen eftersom min sambo inte kan hantera det/ förstår mig/ tillåter mig att vara det.

    Jag har haft problem med ångest och depressioner förut, men bara sökt hjälp bär det har känts konstant hopplöst. Nu, och annars egentligen, kan jag vara jättejätteledsen över småsaker eller ligga vaken en natt och gråta, men det kan vara okej nästa dag igen, så jag lägger inte så mycket vikt vid det. Det bara blev som att jag ifrågasatte själv om jag mådde bra när nu barnmorskan frågar om relationer och om jag verkligen inte vill ha en samtalskontakt (på grund av tidigare depressioner, inte för att jag säger att jag mår dåligt nu) Jag har alltid känt mig ensam, men tänkt att jag får väl leva med det då. Det har ändå aldrig varit direkt bättre än såhär. Eller vad tror ni, gud jag blir galen, jag vet inte hur det ska kännas att vara en vanlig människa, jag kanske är det?

    Vet inte om jag faktiskt borde ha en samtalskontakt istället för att vräka ur mig här, men förra gången jag hade en blev mitt mående mycket sämre av att prata om det, så jag är lite rädd för att grotta ner mig så...Fungerar bättre när jag låtsas vara käck och vanlig.


    Tycker jag kan känna igen mig i en del saker du skriver. Särskilt om att grubbla och gråta om nätterna. Ibland utan att ens veta varför. Jag är känslig som person och blir lätt upprörd över saker (behöver inte nödvändigtvis vara ledsen, blir arg lika ofta som ledsen). Har en tendens att tycka att det är jobbigt att vara ledsen inför folk så jag brukade också fejka och sen gråta i min ensamhet. Har lång historia av depp och ångest. Samtal hjälpte mig lite men det som ärligt talat håller mig på banan är medicin. Händer att jag får ångestattacker ibland men det är sällan nu.

    Men även om medicin hjälper så ska man förstås försöka gå till botten med varför man mår dåligt.
  • Perpen
    malikan skrev 2018-03-30 20:41:02 följande:

    Spännande att ni börjat få gå på ?riktiga? kontroller med hjärtljud osv, vet inte riktigt när det blir min tur!

    Har i 3 dagar haft så mycket sammandragningar så nu har jag typ träningsvärk i magen, skönt med lite extraledigt nu!

    Ni som ammat tidigare, vad behöver man ha i början? Inlägg, amningsnapp? Hur många bh-ar? Kläder?


    Jag rekommenderar amningsinlägg. Läckte som ett såll nästan hela tiden båda gångerna. Rent generellt tyckte jag amningen var en plåga för jag hade problem med massiva smärtor båda gångerna (inte ovanligt att jag grät genom amningarna då och då). Gick så långt att barnmorskorna och bvc började föreslå att jag borde överväga att ge upp amningen. Men är man envis så är man... Lever (naivt) på hoppet att slippa smärtorna denna gång. :)
  • Perpen
    malikan skrev 2018-04-04 07:54:01 följande:

    Usch, känner mig så kluven...

    Hur har ni det med sammandragningar? Jag har haft mycket av det hela denna grav och förra, men nu sen en vecka så kommer det ännu oftare, gör ondare och sticker/ilar/svider där nere... Tänkte att det skulle ge med sig med vila under påsken men det gjorde det inte...

    Har för kort tapp och dom har ju sagt att man ska ringa och så, men drar mig så för det... känner mig bara omständig och löjlig... har iaf ringt min bm nu för att se om jag kan få kolla om det är uvi. Ska inte på mätning av tappen förrän 24/4 så börjar bli lite orolig


    Jag hade ofta sammandragningar och fruktansvärda ilningar vid de andra graviditeterna. Var så att jag ibland knappt kunde gå utan var tvungen att vänta tills det gick över. Det var dock inte så här tidigt utan tror det började i 8e månaden. Och när jag tog upp det med bm sa hon bara att det var normalt.
  • Perpen
    Horisonten skrev 2018-04-04 21:41:35 följande:

    Hej allihopa. Måste fråga om någon här inne vet eller varit med om något liknande.

    Var ju hos min bm i torsdags. Allting såg ju bra ut då. Inget högt blodtryck utan normalt för mig. Ligger normalt lite lågt så. Men vi upptäckte iallafall att mitt urinprov jag lämnade i början av gravidteten inte blivit inskrivet i min journal. De var skickat på odling men inte vad stickan visade. Så skulle lämna nytt urinprov då bara så vi kunde skriva in. Men glömde det då.

    Men var där i tisdags också då min mamma skulle gör cellprov så följde med och lämnade då urinprov. Då visade att jag hade lite protein i urinet men intet farligt kunde tyda på mer flytningar vilket jag har som många gravida har. Men hade även lite äggvita i urinen. De kunde vars för de inte var morgonurin sa sköterskan så skulle ta med morgon prov nästa gång jag skall till bm.

    I söndags hade vi lite kalas och vart lite stressigt så kände som lire mensvärk i magen men inget som gjort ont. Dock fick jag under söndagen väldigt ont i underlivet eller ja mellan benen. Svårt och förklara. Som stick,hugg och illningar. Gjorde rejält ont och obehagligt men gick över när jag la mig och vilade på soffan. Men jag har haft lite inte som kramp men typ som benen värker och är spända och behöver typ sträcka ut dem när jag ligger i soffan,just vaden och smalbenet. Även haft som kramp 2 gånger typ i bröstkorgen men gått över. Idag haft en sammandragning så jag fick stanna upp. Inte ont men magen spände. Men igår och framförallt idag har jag haft en fruktansvärd huvudvärk. Speciellt idag och alvedonen hjälpte inte. Varit väldigt trött och blir ofta andfådd nu. Detta behöver inte alls vara något men ihop alla saker och de med äggvitan har gjort mig väldigt orolig och nervös.

    Sen har jag ju fortfarande illamående men slutat med min kvällstablett och jag har min extrema foglossning som är hemsk!! :( Så är ju väldigt trött. Men någon som också haft såhär utan att de var något? Tror ni jag bör oroa mig eller ringa mvc imorgon?

    Hade ju för någon vecka sen att jag blev väldigt yr och fick väldigt ont i huvudet en stund senare och som svarta pricka som blinkade,typ som pixlar för ögonen men gick över efter någon min. Pratade i torsdags med läkaren om detta och hon sa att de kunde bero på en viss gravid migrän. I början av gravidteten hade jag väldig huvdvärk men de sa också att de var nog pga hormoner.

    Jag vet inte vart jag vill komma med detta. Behövde nog få skriva av mig,bolla lite och få stöd och råd.

    Hoppas ni alla mår bra


    Jag tror inte det är någon fara. Känner igen alla symtomen du beskriver. Har vid tidigare graviditeter tagit upp dem med mvc men får alltid höra att det är normalt och inget att oroa sig över. (Mer än att det är störigt att ha ont, kramp, yrsel osv). Och hittills Har de i alla fall haft rätt. Det är en klen tröst men vanligtvis suger det att vara gravid för man får så mycket strul med kroppen av det. Men resultatet är naturligtvis värt det. :)
Svar på tråden Bf juli 2018