• Perpen

    Bf juli 2018

    Iowhannah skrev 2018-04-04 22:02:37 följande:

    De flesta här har nog hört att bebisen kommer ha samma dygnsrytm utanför magen som i den. Är det någon som stämmer verkligen? Jag minns inte alls nämligen.

    Jag bär runt på en bebis som sover typ ALDRIG! Hon rör sig extremt mycket, jag kan inte alls minnas att sonen var så aktiv i magen. Nätterna är ändå värst. Inte nog med att jag svettas pga medicinen, hostar pga förkylning och har halsbränna och konstiga drömmar pga graviditeten, dessutom håller bebisen aerobicspass nätterna igenom! Fortsätter det utanför magen så tar jag sonen och flyttar känns det som.


    Jag tar det med en liten nypa salt. Upplevde att bebisarna var ungefär lika aktiva mina tidigare graviditeter. Men min första dotter drev min nästan till vansinne för hon sov aldrig dagtid och på nätterna höll hon igång till runt 1- 4 på morgonen för att sen sova typ 2-3 timmar och sen vara igång igen. Enda gången hon slumrade var när hon ammade men vaknade direkt när det var färdigt. Men andra dottern var mycket lättare. Lätt att söva och vaknade bara ca 2 ggr/ natt i början (sen ca 1/natt några månader senare) och ammade kanske i 20 min/ gång. :)
  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-04-05 20:57:38 följande:

    Usch. Hela påskhelgen (och lite till) gick till att ta hand om jättesjukt barn och nu när han är frisk så har jag fått den där ont-i-huvudet-/kissa-på-sig-hostan som några av er pratade om ett tag. Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet att hosta så här när man är gravid!


    Uscha! Om det inte blir bättre på några dagar/en vecka tycker jag du ska prova hostmedicin. Jag kämpade på länge och retade upp slemhinnorna i halsen nåt så fruktansvärt. Hostan är lindrig nu men halsen har fortfarande inte repat sig helt utan gör ganska ont fortfarande. Hoppas det går över fort för dig.
  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-04-05 22:05:00 följande:

    Jag hoppas också det, det här är vidrigt! Det river i både hals och lungor och så fort jag hostar så gör det ont bakom ögonen :/

    Vilken hostmedicin är bra då?


    Tror man måste prova sig fram. Men dubbelkolla bara så det är en medicin du får äta. Finns ju receptfria på apoteket men de brukar inte funka på mig. Vårdcentralen skrev ut cocillana på recept. Den var bättre och hjälpte lite men det fick inte bort hostan, det dämpade den bara lite så halsen fick vila. Men har hört andra som tycker att den är jättebra.
  • Perpen

    Idag sprudlar bitterheten! Har blivit sjuk igen. Hann inte ens bli helt frisk emellan. :( Tror dock (dvs hoppas intensivt) att det bara är en vanlig förkylning, men jag känner mig helt överkörd. :( Utöver det eländet så går jag in i v 25 idag. :) Hur är det med er andra? Är det någon mer som är beräknad till sent i juli?

  • Perpen

    Idag sprudlar bitterheten! Har blivit sjuk igen. Hann inte ens bli helt frisk emellan. :( Tror dock (dvs hoppas intensivt) att det bara är en vanlig förkylning, men jag känner mig helt överkörd. :( Utöver det eländet så går jag in i v 25 idag. :) Hur är det med er andra? Är det någon mer som är beräknad till sent i juli?

  • Perpen
    malikan skrev 2018-04-11 08:30:03 följande:

    Fyyy, här är det oxå förkylt, blev ingen paus mellan vintersjukdomar och vårsjukdomar haha!

    Jag var hos bm igår på första riktiga besöket i v 25+5, hjärtljud 143 och SF 23 :) Har bf 19e så har typ i mitten, när har du bf?


    Åh vad roligt! Har mitt första sånt besök nästa vecka. Har bf 31 juli så jag tvivlar på att vi ens får en juli-bebis. Gick över tiden med båda de andra, men jag lever på hoppet. :)
  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-04-13 22:47:15 följande:

    Hela dagen idag har det känts som att bebis ska trilla ut mellan benen.

    Det gör den ju säkert inte men ni här som varit gravida innan, kommer det trycket neråt bli ännu värre sen?


    Jag upplevde att trycket neråt blev fruktansvärt jobbigt och gjorde väldigt ont. Enligt mvc var det normalt.
  • Perpen

    På tal om livliga drömmar. I natt drömde jag att bebisen föddes nu, dvs alldeles för tidigt. Första dagen var det pytteliten och bestod nästan bara av ett huvud. Andra dagen var den lika stor som min treåring men jag var den enda som tyckte att det var konstigt. Och den skulle bo i en fågelbur. Haha. 


    Hade alltid extra knasiga drömmar under graviditeterna. Med treåringen drömde jag att man alltid bytte blöja på en skärbräda i köket istället för på ett skötbord för det var så man skulle göra. 

  • Perpen
    kattnos skrev 2018-04-16 07:01:57 följande:

    Vi har inte kollat aktivt men funderar på att hyra för den allra första tiden och köpa ett större sedan. Men när sedan är, det vet jag inte... man har väl ett för nyfödda som kommer att bli för litet ganska fort?


    Fort och fort. Vi hade babyskyddet i ca 7 månader eller nåt sånt innan vi bytte. Men det är såklart mycket kortare tid än de större stolarna som man har i flera år. :)
Svar på tråden Bf juli 2018