• AnonymaMannen

    Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?

    Hej,

    Jag har funderat på en sak, som inte alls verkar utsagd i media eller skolor.

    När jag först började lära mig om jämställdhet i mina unga år, så gillade jag tanken om att män ska handla med rationalitet och att vi ska vara snälla och trevliga, och att vi ska undvika aggression och dominans, och istället ge kvinnorna lika mycket utrymme.

    Problemet började när jag började dejta i mina tonår. De första dejterna gick åt skogen, oavsett hur snäll och trevlig jag försökte vara. Efter ett antal dejter började jag fundera på vad jag gjorde för fel. Det visade sig att problemet var just att jag var snäll och trevlig. Ett mönster i alla de där dejter var att tjejerna medvetet/omedvetet testade min dominans, som jag lärt mig att dölja med rationalitet, enligt skolan. Testen ter sig i att tjejen bad mig att följa med någonstans, eller hämta något, eller vad som helst, och när jag gjorde det med ett leende, så har tjejerna värderat min dominans som noll, och de gick vidare utan att höra av sig numer.

    Därför började jag fokusera mer på min dominans, ta mycket plats, vara egocentrisk, säga nej bestämt, ställa till verbala bråk utan anledning, skälla ut tjejen om hon gör något fel, och helt dominera tjejerna. Till min förvåning så har dejterna på det sättet gått bra nästan varje gång, och tjejerna ville träffas igen och ofta men inte alltid ledde kontakten till sex!!! 

    Jag tror att skolan har lyckats att lära män att vara jämställda, men de har misslyckats att lära kvinnorna det. Jag har många killkompisar, och de som har lättast att få en tjej är oftast killar som behandlar kvinnor som skit. De kan vara narcissister, alkoholmissbrukade, arbetslösa... Medan mina super intelligenta killkompisar, som alltid fick toppbetyg, och som var sjukt trevliga, brukade vara osedda av tjejerna.

    Hur tänker ni kring det tjejer?

  • Svar på tråden Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?
  • Anonym (Lina)

    Jag vill inte bli illa behandlad av en man.Har upplevt detta och det räcker nu.Har fått nog.

  • Anonym (anonym)

    Om killar som förr började umgås med båda könen istället för att sitta vid datorer och samt odla sina specialintressen så skulle de vara rustade för det sociala livet.
    Det fungerar inte att kliva ut från kammaren när man tycker att det är dags för relationer utan att under åratal ha lärt sig hur man umgås med fler än den lilla krets man haft under utbildning och kompiskrets man valt att umgås med som liknar en själv.

  • Anonym (Man)
    AndreaBD skrev 2017-11-04 18:03:22 följande:

    De vill överhuvudtaget inte ha dominanta män, utan kompetenta män. Och det är en stor skillnad. Killar som skriver såna dumheter har inte varit tillräckligt länge med en kvinna för att hon skulle upptäcka att han bara spelar teater. Då sticker hon nämligen. Förutom kanske några väldigt osäkra och problem-belastade tjejer.


    Du har rätt i att du inte ska spela teater. Det handlar om att som man växa in och göra de dominanta dragen till en del av ens personlighet. Det är att gå från pojke till man. Kvinnor vill ha dominanta män. Det är ett faktum.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Lina) skrev 2017-11-04 18:16:41 följande:

    Jag vill inte bli illa behandlad av en man.Har upplevt detta och det räcker nu.Har fått nog.


    Samtidigt bekräftar du TS tes. Hur kommer det sig att du gång efter gång fallit för män som behandlar dig illa.
  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-04 18:38:35 följande:
    Du har rätt i att du inte ska spela teater. Det handlar om att som man växa in och göra de dominanta dragen till en del av ens personlighet. Det är att gå från pojke till man. Kvinnor vill ha dominanta män. Det är ett faktum.
    Det kan förstås vara ett sätt att ragga upp någon, men om det inte ligger säkerhet, kompetens bakom, så är killen i alla fall inget relationsmaterial. Det kan funka för en ONS om killen inte klantar sig. Även kvinnor kräver mer/annat när det gäller relation, och där håller det inte. 
  • AndreaBD
    Anonym (Man) skrev 2017-11-04 18:39:59 följande:
    Samtidigt bekräftar du TS tes. Hur kommer det sig att du gång efter gång fallit för män som behandlar dig illa.
    Du har ingen aning vad du pratar om! Det är ofta dem "snälla" men osäkra killar som misshandlar sin partner. Och jag pratar av erfarenhet här. Som tur är har jag numera livserfarenheten så att jag kan skilja på "snäll" och "djupt osäker och därför sjuklig misstänksam". Och sedan vill omgivningen inte ens tro det!!!

    Det är oftast INTE macho-killarna som är sjukt svartsjuka, förföljer och stalkar. Kanske har många kvinnor förstått det och väljer därför macho-killarna? Också en teori!
  • Anonym (Man)
    AndreaBD skrev 2017-11-04 18:51:28 följande:

    Det är oftast INTE macho-killarna som är sjukt svartsjuka, förföljer och stalkar. Kanske har många kvinnor förstått det och väljer därför macho-killarna? Också en teori!


    Så bra, då är vi överens om att kvinnorna väljer machomännen.
  • Digestive

    Jag sörjer för män som väljer att bli sämre människor enbart för att få sex.

    Det är tragiskt i dubbel bemärkelse. För någonstans så måste ni förstå att vi som inte väljer den vägen men likväl attraherar kvinnor - har någonting som ni saknar och som ni aldrig förstod hur man fick.

    Kan man inte attrahera kvinnor samtidigt som man utvecklar sig själv till en bättre och bättre människa så har man misslyckats - inte med att få kvinnor, utan med sig själv.

    Är ni nöjda med att bli en sämre sorts människor bara för att det lyckas ge er sex så för all del, det är helt och hållet upp till er - men kom inte sedan och kritisera eran tillvaro när det var ni som byggde upp den, ni som har upprätthållit den och ni som försöker berättiga den i efterskott.

    Ni har dessa frågeställningar och teorier om er tillvaro för att den är trasig och för att ni är oförmögna att se ert eget ansvar i det. Då blir det helt enkelt bekvämt att projicera sina brister på andra.

    Det är dock inte konstigt att ni ifrågasätter eran tillvaro. Troligen är det väldigt nyttigt om det väl träffar rätt. Det som ni dock lyckas missa och med en kirurgisk precision, är att det är eran tillvaro det handlar om. Inte om kvinnors tillvaro. Inte om min och gelikars tillvaro. Utan om eran tillvaro.

  • Anonym (Lina)
    Anonym (Man) skrev 2017-11-04 18:39:59 följande:

    Samtidigt bekräftar du TS tes. Hur kommer det sig att du gång efter gång fallit för män som behandlar dig illa.


    En gång är en gång för mycket .Ville aldrig träffa en skitstövel.
  • Anonym (Grodan)

    Jag har en teori. Kvinnors trygghet från början präglades av en auktoritet, pappan i hemmet, sedan mannen de giftes bort till. Det var stränga uppväxter med barnaga och olika sorters bestraffningar, kvinnans liv var alltid styrt av en man, kvinnan blev upplärd att sitta tyst och vara artig och lyda, medan männen lärdes att kunna slåss / skaffa karriär och gå med i armén. I skolan i nutid finns det fortfarande starka fördomar och normer, "grabbar skolkar och låter mer på lektioner för de är grabbar" medan tjejerna förväntas vara skötsamma och lugna.

    Jag vet att narcissist-attityden tänder igång många kvinnor, varför? För det kopplas till trygghet det kopplas till den där auktoriserade mannen som bestämmer. Finns dokumentärer om hur kvinnor trånar efter mäktiga män som t.ex Hitler och Stalin för de kan skydda de. Sen kollar vi på Disney som 99% är uppväxta med, med hela "Prinsen räddar den vackra prinsessan från onda drakar" komplexet. Även i tv spel Supermario t.ex.

    Ska tillägga att även om många män verkar vilja ha den där oskuldsfulla söta tjejen så efterfrågas en tjej med power och självförtroende mycket mer än man tror så tjejer, visa framfötterna (men det betyder inte att bli Cold hearted bitch) ni är nya generationen som suddar ut hela tystlåtna söta tjejen.

    Jag som man skulle prova fortsätta ha attityd men på respektfull nivå, det måste inte vara allt eller inget.

    Det som är lite förvirrande är när vi har orealistiska föreställningar om en person. Om du vill träffa någon med självförtroende (och självkänsla) så bli inte rädd när personen fullkomligt pissar ner Jantelagen och kan prata positivt om sig själv och ha det där lilla extra, (det är skillnad på narcissist och att vara trygg i dig själv) mycket normer om att det är fult att gilla sig själv förstör nog för många i onödan.

    Lite tankar att reflektera över killar och tjejer.

Svar på tråden Varför vill ni tjejer bli dåligt behandlade av män?