• Anonym (man2)

    Du som Är feminist, se hit.

    Anonym (orka) skrev 2018-03-09 20:53:11 följande:
    Men du ber feminister att gradera sitt manshat i trådstarten..?
    Anonym (3,33333) skrev 2018-03-07 03:30:49 följande:
    Att samma feminister anser att *jämställdhet* är att förlöjliga män (och ibland t o m kvinnor) istället för att se dem som fantastiska människor, lika fantastiska som kvinnor, menar jag är feminismens största utmaning just nu.
    Grejen är att jag inte ser nämnvärt mycket av något förlöjligande. Ibland ser jag det i reklam, men det är väl lite uttjatat nu med klantiga pappor som inte duger något till.

    Och så hänvisas det alltid till gapiga bloggare som påstås vara representativa för alla feminister. Bloggare som jag knappt hört talas om, än mindre följer. Ankdammsdiskussioner av provokatörer som söker uppmärksamhet har aldrig roat mig.

    Jag ser mig hellre omkring i vardagen. Och där stöter man sällan på något mansförakt. Jag försöker febrilt komma på att min mamma, min syrra, mina väninnor eller mina kvinnliga kolleger skulle håna eller förakta män. Men jag kan faktiskt inte komma på några exempel som ens är i närheten av det jag hör manliga kolleger prata om när det gäller kvinnor. 

    Absolut inte alla. Jag har många bra manliga kolleger. Men de som snackar värst, är tyvärr ganska tongivande. Ingen tar diskussionen med dem. Särskilt inte som chefen kommer väldigt bra överens med dem.Jag vet inte varifrån hon kommer, men hon var SD och har nu blivit politisk vilde. Och SD:s kvinnosyn ger jag inte mycket för, men mina härliga manliga kolleger ansåg i vilket fall att hennes historia om övergrepp blev värdelös i samma stund som det "avslöjades" att hon tidigare haft ihop det med den kille hon anklagade. 

    De har alltså inställningen att kvinnor inte kan utsättas för övergrepp av sitt ex. Fräscht. Som kvinna vet jag att det kan vara värre med ett ex, just på grund av att man känner honom sen tidigare. Det kan vara mer hotfullt, mer förnedrande, mer bakom kulisserna. 

    Det är exempel på kvinnohat/kvinnoförakt från helt vanliga män. Sånt ser jag dagligen, tyvärr. Det är fortfarande inte särskilt sällsynt, trots alla kampanjer och upplysningsförsök. Jag skulle tro att de hatar/föraktar kvinnor runt 6 - 7 på en tiogradig skala. 
    Mansföraktet kan yttra sig i många skepnader, gapiga bloggare är som bokstavligen skriver att de hatar män kanske den mest påtagliga men andras acceptans av deras hat, andras rättfärdigande av deras åsikter genom hänvisningar till vissa mäns brister , andras minimering av problemet de utgör, andras förmåga att blunda för problemet de utgör är andra exempel på mansförakt som är betydligt mer utbredda. Och du är är ett väldigt tydligt exempel på det.

    Alla dina inlägg är en enda lång rad med exempel på hur vissa män beter sig illa mot kvinnor. Att det finns kvinnor som beter sig illa mot män  och att det är fel att dra alla män över en kam och sprida mansförakt försöker du ignorera genom att ge ytterligare exempel på män som beter sig fel mot kvinnor.

    Det blir som att en svart man står och misshandlar en vit man, du frågar vafan han håller på med och han svarar att vita män faktiskt har förslavat och behandlat svarta illa genom historien, du påpekar att det inte är en ursäkt för att misshandla någon varpå personen svarar med en lång rad exempel på hur illa vita män bettet sig genom tiderna, du försöker återigen förklarar att det inte rättfärdigar det han gör nu men får tillbaka en ny lista med exempel på hur illa vita män bettet sig genom tiderna.... och så kan det hålla på i evigheter.

    Summa summarum, människor med en enorm bias som ser sig själva som offer pga saker andra personer av samma etnicitet, land, kön eller whatever man identifierar sig med kommer aldrig gå att resonera med eftersom de anser att bete sig lika illa som det man säger sig kämpa emot är befogat och förståeligt och all slags kritik och ifrågasättande är bara ännu ett exempel på de enorma orättvisor de säger sig kämpa emot. Det spelar ingen roll hur många som påpekar samma sak och med vilka argument, de är bara en del av förtrycket de anser sig leva i.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 09:42:15 följande:
    Nej, det antar jag inte. Det är en vild gissning från din sida. 

    Sedan antar jag däremot att väldigt många personer av båda kön blundar för kvinnoförtryck, alternativt anser att det inte handlar om kvinnohat, kvinnoförakt eller kvinnoförtryck, när någon resonerar som mina kollegor angående övergrepp, t ex. 

    Men det är en annan diskussion. 
    Men samtidigt så blundar du själv för exakt samma slags beteende mot män.
    Dvs du anser att det inte handlar om manshat, mansförakt eller mansförtryck när någon påpekar hur vanligt det verkar vara.

    Nej det är inte en annan diskussion det är precis vad denna tråd handlar om. Hur en majoritet av alla feminister oavsett ideologi, säger sig inte se några problem alls och hela tiden vänder det till att återigen prata om hur mycket kvinnoförakt det finns och rider på den vanliga offerrollen medan en icke feminister ser problemen överallt?

    Du skriver själv att du har svårt att tro att alla män inte vill sina mödrar, systrar, fruar väl, men verkar ändå komma till slutsatsen att alla som ser problem med feminismen är självklart mot kvinnor?

    Så vad ska man dra för slutsats av detta? Att alla män vill sina mödrar, systrar och fruar väl men bara så länge de inte kritiserar feminismen för då är de kvinnohatare? 
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 12:34:10 följande:
    Nej. Jag har inte "blundat" för något. Jag har enbart diskuterat det faktum att manshat mest syns i en extrem del av bloggosfären som få identifierar sig med (tror inte jag känner en enda kvinna som ansluter sig till något dylikt), medan kvinnohatet florerar i vardagen på ett helt annat sätt.  
    Anonym (man2) skrev 2018-03-13 11:26:54 följande:
    Nej det är inte en annan diskussion det är precis vad denna tråd handlar om. 
    Är det? Jag trodde den handlade om en ganska meningslös, provokativ fråga om hur mycket feminister hatar män på en skala. 
    Var skrev jag det?
    Anonym (man2) skrev 2018-03-13 11:26:54 följande:
    Så vad ska man dra för slutsats av detta? Att alla män vill sina mödrar, systrar och fruar väl men bara så länge de inte kritiserar feminismen för då är de kvinnohatare? 
    Snarare tror jag att många män har svårt att begripa vad som är jobbigt, kränkande, hotfullt etc för kvinnor.

    Jag har pratat med många helt normala, trevliga män som känner sig kränkta av att en kvinna byter sida på gatan en sen kväll när de möter henne. De tycker nästan att det är de själva som är mest drabbade då. Typ oskyldigt anklagade, trots att de är välmenande. Oavsett hur många mammor, systrar och fruar de har, förstår de inte hennes perspektiv. 

    Och det är förmodligen samma sak med diskussionen i mitt fikarum på jobbet. Männen begrep helt enkelt inte att det kan vara vansinnigt kränkande för en kvinna att bli utsatt för ett övergrepp av ett ex, just för att han ÄR ett ex. 

    T ex för att man vet att det egentligen är ett underliggande hot, för att han antyder förnedrande saker som bara han känner till, för att han vet vilka strängar han ska slå på, för att det är mycket mer personligt riktat än om det bara är ett fyllo på krogen... etc etc.

    Förstår män detta? Vissa, självklart. Men är det en allmän insikt hos de flesta män? Nej, det tror jag inte. Jag har hört/läst många fler som reagerade precis likadant som mina kollegor. Att övergreppet inte var särskilt allvarligt när det handlade om ett ex. De reagerade med att "Nu har väl Metoo gått för långt!" och liknande. 
    Ja du är nog en ganska typisk feminist. Och det är liksom det som är problemet. Alla feminister menar på att manshat och mansförakt bara är något litet pytteproblem som några få bloggare pysslar med, medan väldigt många ickefeminister inte håller med om den bilden utan tycker att den verkar vara väldigt utbredd och ignoreras, förminskas eller normaliseras av feminister på samma sätt som du gör nu. 

    Så jag ställer frågan igen, är det inte ganska märkligt att det råder en sån enorm diskrepans mellan vad feminister tycker om manshat och mansförakt och vad icke feminister tycker? Visst några få kritiker kan du säkert avfärda som kvinnohatare, men kritiken mot feminismen är ganska massiv och kommer från både kvinnor och män.

    Tråden handlar inte om diskriminering mot kvinnor den handlar om diskriminering mot män, så dina frågor om män förstår hur synd det är om kvinnor är ganska irrelevanta.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 14:18:13 följande:
    Nej, jag tycker inte att den diskrepansen är ett dugg märklig. Den handlar om att man inte förstår varandras perspektiv. Och MIN uppfattning är att både män och kvinnor väldigt ofta bagatelliserar kvinnohatet.

    Det finns en skum inställning i samhället att kvinnor helt enkelt ska tåla lite lagom med sexism, påhopp, tafsande, nedlåtande kommentarer mm. Att vi bara är löjliga om vi säger ifrån. Det finns en inställning att det inte räknas som kvinnohat eller kvinnoförakt, utan... tja, något helt annat. Något som inte är värt att tjata om i alla fall. 

    Istället vill många hellre fokusera på vad några bloggare skriver. Bloggare som ganska få tar på allvar, men som får mycket skrikutrymme. 

    Är inte det lika märkligt?
    Och vilket perspektiv skulle det vara? Att feminister vägrar acceptera att det öht existerar manshat och mansförakt men förväntar sig att alla ska förstå att det finns kvinnohat och kvinnoförakt?. Är det ens ett perspektiv eller är det bara ren förnekelse?

    Ja det finns onekligen en skum inställning i samhället där vissa anser sig ha tolkningsföreträde på vad som är rätt och fel och anser sig ha patent på rättvisa och jämställdhet och avfärdar all slags ifrågasättande som "okunnighet". Det påminner en helt del om religiös fanatism där man anser sig sitta på den ultimata sanningen och alla som inte håller med bara är okunniga kättare som inte sett ljuset än.

    Ja det är väldigt märkligt
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 16:44:12 följande:
    Anser du att det existerar ett kvinnohat? Att det finns ett kvinnoförakt som lyser igenom på rätt många plan i samhället?

    Eller tycker du per automatik att allt som feminister påstår är fel?
    Absolut, det finns och det är viktigt att få bukt med det. Men jag anser att det finns en utbredd manshat och mansförakt OCKSÅ, som kommer från framför allt uttalade feminister och som övriga feminister envist förnekar öht existerar.

    Så skillnaden är att icke feminister verkar erkänna hat från båda hållen medan feminister enbart vill kännas vid hat och förakt mot kvinnor men förnekar hat och förakt mot män.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 20:18:09 följande:
    Men om övriga feminister förnekar att det existerar, så borde det ju per automatik innebära att de inte instämmer i något manshat. Att de där bloggarna faktiskt inte får särskilt mycket gehör för sina åsikter.

    Eller hur?

    Varför vill ändå ickefeminister gång på gång antyda att feminister generellt hatar män? Typ som i ursprungsfrågan i den här tråden.

    Varför är det så viktigt att hela tiden återkomma till den falska diskussionen?
    Exakt, och det är det som är så märkligt. För bevisligen existerar det eftersom så många som inte är feminister lägger märke till den. Så vad är det då som gör att just feminister inte ser det?

    Varför frågan alltid kommer upp igen? Kan det kanske bero på att folk är jäkligt trötta på allt manshat de ser runt omkring sig och på att feminister hela tiden förnekar dess existens? Du verkar ju bli trött på att man förnekar hat mot kvinnor  varför skulle andra inte bli trötta på att feminister förnekar hat mot män?

    Frågan blir inte falsk bara för att du tycker den är falsk, rätt många verkar tycka att den är högst verklig.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 22:22:43 följande:
    För mig är den falsk, eftersom i princip alla kvinnor jag umgås med, kallar sig feminister. Och ingen av dem har någonsin uttryckt något medhåll för något manshat. Alltså är det en falsk bild. Folk försöker pådyvla mig åsikter som jag inte har, för att plocka poäng i debatter. Det är falskt. 

    Men de som upplever manshatet som besvärande får förstås tycka det. Jag har inget behov av att förneka dem deras verklighet, på samma sätt som män brukar förneka att kvinnors upplevelse är verklig. 

    Jag kan bara konstatera att i min begränsade omgivning finns det inga män som känner sig hatade, hotade, förminskade eller något annat av feminister. Jodå, jag har frågat dem. De håller inte alltid med, men de har inte påverkats det minsta av något hat. Det är faktiskt bara i nätdiskussioner som jag noterar den reaktionen.

    Inte heller mina manliga kollegor som själva förminskar kvinnor, känner sig förminskade i sin tur. Jag tror helt enkelt att de lägger noll vikt vid bloggare. Allra helst kvinnliga. Det spelar förstås in i om de någonsin noterar något manshat eller ej. I vardagen möter de det i alla fall inte. Den som tillbringar mycket tid vid datorn ser kanske en annan verklighet. 

    Lyssna på radio som omväxling. Senast idag var det ett bra inslag i Kulturnytt i P1 om feminism i Chile. Två helt olika åsikter och perspektiv, från en författare respektive en förlagsredaktör. Båda kom till tals. Balanserat och intressant. Både likheter och skillnader med debatten här. Men inget skrikande, ingen klickjakt, inga invektiv, inga rubriker. Jag föredrar att vidga mina vyer på det viset. Och det präglar MIN syn på debatten. 

    Säg gärna till om du vill diskutera det radioprogrammet. Glad Eller något annat. Det finns massor av bra program som tar upp feminism, könsroller, mäns svårigheter, biologism kontra konstruktivism och liknande. Kolla t ex Tendens, Filosofiska rummet, Kropp och själ eller Konflikt. Jag lovar att du slipper allt vad manshat heter. 
    Det är nog inte jag som behöver lyssna på radio, jag har bilden alldeles klar för mig eftersom jag ser båda sidor av myntet, både hat mot kvinnor och hat mot män. Du däremot verkar enbart se den ena sidan eftersom du enbart umgås med feminister och verkar inte ens intresserad av att ens utforska möjligheten att saker kanske inte är som du tror utan nöjer dig med att utgå ifrån din väldigt begränsade lilla världsbild. Mao, den som behöver bredda sin världssyn är nog du. Det finns en värld utanför feminismen.

    Det påminner som sagt en hel del om sekter där man enbart umgås andra sektmedlemmar. Kanske inte så konstigt om man inte ser det andra ser, man har ju en ganska liten världsbild som är begränsat till sektens ideologi. Och lösningen på all ifrågasättande är att övertyga alla att gå med i sekten och lyssna på deras propaganda.

    Skrämmande att människor med en sån begränsad världsbild anser sig vara lämpade att diktera hur samhället ska utformas, det blir lite som att låta livets ord bestämma hur samhället ska se ut Förvånad
  • Anonym (man2)
    Bjoer skrev 2018-03-14 08:55:54 följande:
    orka har inte förnekat att det finns manshatande feminister. Bara att de är i minoritet. Det är lite det här som är det märkliga i den här debatten. Att det liksom inte går in att den manshatande delen av feminister är i minoritet. Trots att det är uppenbart så fortsätter debatten från utgångspunkten att feminister är manshatande generellt.
    Nej, ingen har påstått att manshatande feminister är i majoritet, Det som påståtts och som verkar bekräftas av orka är att övriga feminister verkar göra sitt bästa för att förminska och normalisera manshatet vilket tyvärr verkar vara en ganska vanlig inställning hos feminister. Istället för att bekräfta att den finns, är ett problem och aktivt motarbeta manshatet som faktiskt är minst lika skadlig för feminismen eftersom den underminerar dess trovärdighet så gör man istället sitt bästa för att låtsas som att den inte finns eller i vissa fall till och med ta den i försvar. Vad tror det skickar ut för signaler ?

    Även om manshatarna är så få som man påstår, hur kommer det sig att övriga feminister ger dem uppbackning genom att låtsas som att de inte är ett problem?
    Och ger det inte då extremisterna mer makt än vad de förtjänar? Byt ut manshat mot nazism och se om du fortfarande tycker att övriga feminister förhållningssätt till det är ok?

    Kritiken mot radikalfeminismen är ganska massiv, och det blir då ganska löjligt att sitta och påstå att den inte är ett problem. Det blir som att halva grannskapet står och knackar på din dörr men du låtsas som att ingen är där. Va? Vadå problem, nääää jag ser inget problem?

    Det kanske vore i feminismens eget intresse att man slutar hyckla och låtsas som att extremfeminismen inte är ett problem och börjar motarbeta dem med. För man man kommer inte lösa något genom att envist stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting. Det enda man åstadkommer med det är att ge extremisterna mer makt och därmed öka motståndet mot feminismen eftersom den då blir synonym med extremism och öka polariseringen.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-14 08:52:45 följande:
    Eh, jaha...? 

    Men jag vill minnas att jag mest har försökt förmedla att feminister inte generellt hatar män...? Inte att det inte finns några feminister som säger att det finns manshatande feminister.

    Det vore väl mer relevant för diskussionen ifall Bianca Ingrosso var en tongivande och inflytelserik feminist som själv uttrycker manshat. Men så verkar icke vara fallet. 
    Nej du har mest ägnat dig åt att försöka förneka att manshatet öht existerar eller är ett problem öht.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-14 10:28:52 följande:
    Är det här din normala debattnivå? Att hitta på låtsasargument och bjäbba emot dem?

    I så fall ser jag ingen som helst mening att diskutera med dig. Du vill ju bara behålla din övertygelse att alla feminister hatar män, för det har du minsann läst på någon blogg.

    Du vill uppenbarligen inte ens behöva ta in att det finns en levande feministisk diskussion långt utanför din lilla bloggvärld. Det blir kanske för sansat och nyanserat då? Inte så där roligt polariserat och provocerande?

    Jaja, ha så kul därinne. 
    Låtsasargument,? det är du själv som skriver att du nästan uteslutande umgås med feminister. Är det din normala debattnivå? Säga saker och sen dra på dig offerkoftan och kalla det låtsasargument när dina egna påståenden bemöts?

    Ja och det är väl det som är ditt problem, du verkar tro att feminismen är det enda som existerar. En feministisk diskussion är inte värt ett piss om den saknar all slags förankring i verkligheten. Men visst, man kan säkert ägna sig ut ett enbart diskutera med såna som tänker likadant och ha konsensusfestivaler men då får man räkna med att andra kanske inte håller med en.

    Jaja, ha det så kul i sekten
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.