• Anonym (man2)

    Du som Är feminist, se hit.

    Anonym (orka) skrev 2018-03-14 12:11:44 följande:
    Citat mig själv:

    "...eftersom i princip alla kvinnor jag umgås med, kallar sig feminister."

    Tror du att jag enbart umgås med kvinnor? Tror du att jag enbart diskuterar med människor som jag räknar till mitt umgänge? Jag utbyter massor av åsikter med människor som jag inte umgås med. T ex via nätet. Detta för att få en mångsidig bild av tillvaron. Du borde prova det. 

    Läs ordentligt innan du gissar friskt. Hej då. 
    Och ändå lyckas du komma till slutsatsen att manshat knappt existerar, märkligt
    .
    Fast å andra sidan om man har en fet bias och anser att viss hat är mer rättfärdigat än andra så kanske man inte ens ser det som hat utan som "argument" och då är det ju kanske inte så konstig att man knappt ser något problem alls. Lite som sverigedemokraterna som av någon märklig anledning verkar vara totalt blinda för främlingsfientlighet medan andra ser det väldigt tydligt.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-16 09:38:15 följande:
    Ja det kanske är tråkigt för dig men i just den frågan är det väl värre att behöva vara rädd?

    Det har ju bara med att ta det säkra före det osäkra att göra.

    Tänker mig att den känslan du nämner är något som många invandrare får känna av, de får liksom bli misstänkliggjorda för andras brott.
    Njae, inte om man börjar försöka lösa problemen genom att dra alla män över en kam och göra oss alla till potentiella as. Om man utgår ifrån att män är ett problem som behöver lösas så hamnar hela debatten och efterföljande "lösningar" ganska fel redan från början. Att problematisera ett kön pga vad ett fåtal gör är inte en bra lösning.

    Dessutom tycker jag det är fel att inpränta en offermentalitet hos unga kvinnor. Det finns risk att man problematiserar män och skapar en generation lättkränkta kvinnor som anser sig ha rätt att bete sig illa mot killar för killar är ju våldsverkare och som får svårt att skilja på verklig kränkning och inbillad kränkning. Många  tjejer verkar till exempel ha svårt att skilja på "du gör inte som jag vill" och "du kränker mig".
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-16 11:25:45 följande:
    Det är väl ingen som försöker lösa problemen på det sättet heller. Det är en förklaring över hur det i många fall är att leva som kvinna eller tjej. Inte ett försök till en lösning. 

    Tyvärr är det inte bara ett fåtal män som tafsar helt planlöst/ i förbifarten på krogen etc.. 
    Lösningen ligger väl snarare i att man uppmärksammar en problematik, funderar på hur man är en del av problemet och vad man i sin vardag kan göra för att det ska bli bättre. Kanske tex säga till sin polare om hen tafsar. 
    Detsamma gäller såklart kvinnor, jag funderar ofta på hur jag kan göra för att min son ska slippa växa upp och känna att man måste vara på ett visst sätt för att han är man. 

    Det hjälper ju inte att gnälla om att det inte är jag personligen som satt normen. Och därför inte vill delta i att göra det bättre.  Det är ju bara genom att vi alla ser och gör som det blir bättre. 

    De som oftast drar till med offermentalitet på detta forumet är ju iaf män som är kränkta av " feminister". 
    Jasså, jag tycker det är precis så man till stor del gör. Man sätter ett kvinnligt perspektiv i fokus och gör det till norm och försöker "rätta till" det manliga perspektivet så att det ska passa in i den kvinnliga. Man utgår ifrån att det ena är rätt och det andra fel och behöver anpassas. På vilket sätt gynnas män av det? På inget sätt alls, tanken är redan från början anpassat för att gynna kvinnor eftersom man anser att kvinnor har de sämre än män och det är helt ok så länge det är rättvist, men om man börjar gynna kvinnor på mäns bekostnad, där kvinnor får det bättre än män så är det inte längre rättvist, varför ska män finna sig i det?

    Ja, det är inte ok att tafsa, men det är heller inte ok att anklaga folk för kränkning bara för att de inte beter sig som man vill som allt för många gör. Och det är absolut inte ok att bete sig minst lika illa som det man säger sig kämpa emot och skylla det på att andra faktiskt har betett sig illa först. Skitbeteende är skitbeteende oavsett vilket kön man har och vilken ursäkt man anser sig ha.

    Det bästa vore som du säger att inrikta sig på problemet och inte på könet. Om en person beter sig som en idiot så beror det på att personen är en idiot inte pga personen kön. Folk som tafsar på krogen ska slängas ut, men det gäller då även kvinnor. I arbetslivet ska man få jobbet på kvalifikationer och inte baserat på kön. I universitet ska vi inte kvotera in kvinnliga författare i kursmaterial utan det ska avgöras efter kvalitet. 

    Om du inte vill att din son ska behöva växa upp med att behöva bete sig på ett visst sätt bara för att han är man så är det väl kanske ingen bra idé att uppfostra honom att skämmas över att vara en man och bete sig som en kvinna. Varför inte låta honom växa upp och vara den han är istället för att göra det till ett problem?
    Varför ska han gå omkring som och begränsa sig själv för att inte uppfattas som "manlig"? Varför är manligt ett problem öht?

    Ja, många män känner sig absolut kränkta av att vissa feminister snackar skit om män, skulle inte du känna dig kränkt av män som snackar skit om kvinnor? Det är ju det som är det cyniska. Man snackar så mycket om att få bort könsroller men när det kommer till kritan så tycker man att män ska hålla käften och sluta gnälla, men det är tydligen helt ok att gnälla om man är kvinna. Är det så vi ska uppfostra våra barn? Om det är en pojke så får han inte klaga om han anser sig orättvist behandlad av tjejer. Är det en flicka så är det däremot helt ok?
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-16 13:04:41 följande:
    Fast män har det generellt bättre än kvinnor, de har högre lön, är mindre sjuka och få dessutom bättre sjukvård om de är sjuka. De sitter på fler maktpositioner etc. 
    Tanken är att jämna ut dessa skillnader, inte att kvinnor ska ha det bättre utan LIKA bra.

    Sen finns det såklart saker som behöver ordnas i andra endan och det är lika mkt kvinnor som behöver jobba med de normer som behöver brytas som gäller män.

    Män kommer fortfarande kunna vara män och kvinnor vara kvinnor. 
    Att se problemen är ju bara en del. Men när det gäller löner ex så är det ju lättare att jobba med det på gruppnivå än på individnivå och inget hindar att man gör båda delar.

    Att jag uppfostrar min son att inte tafsa eller tala om att han är ledsen, känner sig orättvist behandlad etc gör honom inte till mindre av en man som vuxen.  

    Jag känner mig inte direkt kränkt om män pratar skit om kvinnor som grupp och det inte träffar en öm punkt. Det finns också gott om män som inte blir kränkta utav dessa diskussioner utan som kanske mer tycker att det är jävligt fel och sorgligt att kvinnor ska känna sig begränsade på det sätt som de ofta gör.
    Njae, du målar upp en ganska ensidig bild. 
    Högre löner ja, men män jobbar också oftare i yrken som ger högre lön. Varför väljer kvinnor lågavlönade yrken? Ska man jämföra så ska man göra det inom varje yrkesgrupp inte generalisera.

    Mindre sjuka, kanske, men kvinnor lever längre än män

    Bättre vård?Hur många män dör i prostata cancer och hur många kvinnor dör i bröstcancer? Gissa vilken av dem som får mest uppmärksamhet och stöd? 

    Visst finns det en del orättvisor kvar och givetvis ska man försöka få ordning på dem men inte på bekostnad av männen, det är jämställdhet vi vill ha inte omvänd orättvisa. Och det jag irriterar mig på är att cynismen i att man förfärar sig å det grövsta när män får förmåner som kvinnor inte får och kräver millimeter rättvisa men verkar tycka att det omvända är helt ok. Det blir nog svårt att få till verklig jämställdhet så länge det finns en fet bias och en utpräglad offermentalitet som säger att kvinnor har rätt till förmåner pga av tidigare orättvisor.

    Nej män kommer inte få vara män om man problematiserar allt manligt, då blir det mer att män får vara män men bara så länge de beter sig som kvinnor vill. Och din son kommer absolut inte vara fri att bete sig som en man så länge allt manligt kategoriseras som ett problem. Det spelar liksom ingen roll om du lär honom att inte tafsa, så länge alla män dras över samma kam så kommer även ha åka på det och bli en potentiell tafsare oavsett hur väluppfostrad han är.

    Ja precis det är inte roligt att känna sig begränsad då förstår du varför män tycker det är tråkigt att bli misstänkliggjorda och trippa på tå för att inte riskera att någon ska känna sig kränkt, det är ganska begränsande.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-20 09:53:43 följande:
    Jämställdhetsrörelsen kan absolut breddas... Tror dock sättet många män lobbar här snarare kommer att förlänga den. Eftersom man ex blandar in överviktiga mäns rätt att ligga precis när hels de känner fört utan att behöva lyfta ett finger i debatten. 
    Nja, jag tror faktisk inga män anser sig ha rätt att ligga, dock finns det en hel del män som beklagar sig över att de inte hittar något ligg precis som det finns en hel del kvinnor som gnäller över att de inte hittar vettiga karlar. Den stora skillnaden är dock att när en kvinna gnäller så får hon medhåll och ryggklappar av medkännande medsystrar, när män gnäller så tycker samma damer att han ska hålla käften och rycka upp sig.
  • Anonym (man2)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-20 11:00:08 följande:
    "överviktiga mäns rätt att ligga"
    Det har väl inget med jämställdhetsdebatten att göra.
    Sant, men det säger en hel del om vilken inställning man har till mäns problem vs kvinnors problem.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-20 11:21:37 följande:
    Då tror du fel.. finns tom en tråd om orättvisan i att tjocka män inte får ligga medans tjocka kvinnor inte har det problemet. Det går tom så långt att det är orättvist att kvinnor kan få betalt för att ligga ( dvs de får både sex och pengar på samma gång), orättvisan för vad kvinnor kan få och får av män är oändlig. 

    Har personligen en del vänninor med extremt höga krav och när de gnäller är det då ingen som ryggdunkar dem. Snarare säger man väl att hade de haft rimliga önskemål och matchat dem så hade de inte varit singlar idag.  Men ingen kan ju tvinga dem att gilla vad de inte gillar.
     
    Mmm en tråd, ska vi räkna alla gnälltrådar som startats av kvinnor och ska vi jämföra vilken respons de fått?
  • Anonym (man2)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-20 12:25:53 följande:

    Anonym (man2) skrev 2018-03-20 11:03:18 följande:
    Nja, jag tror faktisk inga män anser sig ha rätt att ligga, dock finns det en hel del män som beklagar sig över att de inte hittar något ligg precis som det finns en hel del kvinnor som gnäller över att de inte hittar vettiga karlar. Den stora skillnaden är dock att när en kvinna gnäller så får hon medhåll och ryggklappar av medkännande medsystrar, när män gnäller så tycker samma damer att han ska hålla käften och rycka upp sig.
    De män som beklagar sig om att de inte får ligga brukar ha en knepig inställning  till sina egna brister och problem, det är inte mej det är fel på när jag blir bortvald det är andra som borde ändra sig. Vissa tänker så www.familjeliv.se/forum/thread/78524427-fortjanar-alla-sex-och-karlek/1/nick/78543518

    De som har samma brister/problem är ganska lika så de männen kan hålla med varandra precis som kvinnor gör när de inte hittar vettiga män. Det händer ju att felet ligger i att de dras till fel personer men då ligger ju problemet ändå hos dem själva.

    Man brukar vara mer "brutalt ärlig" mot män men det är oftast det man behöver höra. Det är svårt att ge råd till de som bara vill ha medhåll och ryggklappar.
    Jag tror det är ganska jämt fördelat vad gäller gnällande, och jag tror inte det skiljer så mycket i självinsikt mellan snubben som aldrig verkar få till det med tjejer och tjejen som alltid verkar välja fel snubbar. 

    Vad som däremot är lite lustigt är vilken inställning man har till andras gnällande från vissa kvinnors sida. Är det män som gnäller så är de bara löjliga och ska helst hålla käften, är det kvinnor som gnäller så är det rätt och riktigt och hon har minsann all rätt att uttrycka sitt missnöje. 

    Jag tycker det speglar en offermentalitet där man redan från början utgår ifrån att kvinnor alltid är förtrycka redan från födseln och har därmed all rätt att gnälla, män är däremot priviligerade redan från födseln och har därmed ingen som helst rätt att gnälla. Ser man världen med såna glasögon så är det omöjligt att uppnå verklig jämställdhet och det förklarat också varför vissa har så svårt att öht se manshat och mansförakt eftersom den inställningen är i sig en slags förakt.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 13:11:11 följande:
    Nej, jag har inte sett några klipp. Du lägger ut massor, citerar massor och jag varken orkar eller hinner titta eller läsa på åtskilliga olika snuttar och grejer från folk som jag aldrig har hört talas om för att diskutera här. Det tillför ingenting. Det blir bara en metadiskussion, långt ifrån trådstarten.

    Hur konsekvent är du när du talar om vad feminismen står för? Hur många olika källor tar du in? Vad vi som kallar oss feminister i den här tråden anser är du i alla fall inte ett dugg intresserad av. Du tycks nästan vilja bevisa för oss att vi tycker något annat än det vi påstår, genom att visa att det finns feminister som anser att det finns feminister som är manshatare.
    Och ändå menar du på att du gillar att informera dig?
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-20 14:40:47 följande:
    Om det känns relevant för dig och dU har så mkt fritid så är det väl bara att börja klicka. Gnäller kvinnorna om orättvisan att de inte får tillgång till andras kroppar?

    För det är just sådant som gör att debatten spårar helt.
    Jag tror inte man behöver leta speciellt länge för att hitta en kvinnlig gnälltråd. Och jag misstänker att du vet det lika bra som jag. Så jag tror inte det handlar om VAD man gnäller om som är problemet utan snarare om VEM som har gnällföreträde.

    Det som gör att debatten spårar ur är människor som anser sig ha rätten att avgöra vem som får och vem som inte får gnälla.
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.