• Anonym (man2)

    Du som Är feminist, se hit.

    Anonym (nja) skrev 2018-03-25 15:39:50 följande:

    Såna här trådar känns otroligt utdaterade.


    Nejdå, det verkar finnas en hel del missnöje att ventilera. Det är bara vissa som har fått för sig att de har tolkningsföreträde om vem som får gnälla Cool
  • Anonym (man2)
    Anonym (klockrent) skrev 2018-03-28 02:21:58 följande:
    Anonym (Kallocain) skrev 2018-03-25 18:54:35 följande:
    Inte då. Manligt ältande är ständigt aktuellt. SkrattandeOskyldig


    haha haha ha

    klockrent av er båda två


    Sen finns det inget värre än folk som oavsett åsikt ska spamma sönder trådar med videos istället för att klara av att komma med egna argument


    Och du menar då att såna här iq fiskmås inlägg som du tydligen tyckte var fantastiska innehåller jättebra argument till skillnad från videos och länkar med faktisk information?

    Du verkar ha en väldigt märklig definition av argument.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 07:07:59 följande:
    Lugnt?

    Ja men eftersom manshat eller att män blir kränkta för att de är män. Upplever du det?

    Tar åt mig och tar åt mig.. jag sitter inte hemma och gråter men jag hade mer än gärna sluppit sådant. Det gorde att jag tex på mitt jobb kände att en vakt behövde komma och låsa när vi stängde eftersom män annars inte respekterade dels stängningen och att jag hade saker att göra på mitt jobb. ( jag arbetade då på hotell)

    Det frågar är ju i vilka situationer i livet där du känner dig begränsad av att vara man. Just för att du är man?

    Jag kan känna mig begränsad i min frihet.

    Om det är pga kvinnohat, jag har inte tänkt på det så.

    Om vi tar ett steg tillbaka till ts... så är det någon som känner att kvinnor hatar män, om man är ute i samhället känner man som man begränsningar som grundar sig i att man är just man?

    Jag är inte man och kan absolut se brister som påverkar män. Men långt färre brister än de som påverkar kvinnor.

    Så jag efterlyste lite konkreta situationer från den som mest aktivt deltagit i tråden.

    Och helst då från en normal människas vardag, inte radikala åt något håll.
    Fast det är ju precis det som är det som är så snett med hela dagens jämställdhetsdebatt. Hela debatten handlar enbart om hur män beter sig mot kvinnor och vinklas till att det det enbart är kvinnor som råkar ut för skit inte män.Tror du män känner sig helt fria hela livet utan begränsningar av något slag? Respektlösa snubbar är ju inte enbart respektlösa och hotfulla mot kvinnor det är minst lika respektlösa och hotfulla mot män. Fråga vakterna hur många snubbar som varit respektlösa och hotfulla mot dem? Fråga dem hur mycket skit de har fått i sitt jobb? 

    Kvinnor är överrepresenterade vad gäller att råka ut för sexuella trackasserier, män är däremot överrepressenterade vad gäller att råka ut för våld. Men hela debatten handlar enbart om vad mycket skit kvinnor får stå ut med men skiter i att ta med motpolen. Inte undra på att vi har en hel generation med unga kvinnor som växer upp med en sjukligt offermentalitet. De matas ju konstant med information om hur illa män beter sig mot ENBART kvinnor, att män råkar ut för minst lika mycket skit råkar man glömma ta med i debatten. Man presenterar en sjukt ensidig bild som jag tycker är väldigt destruktiv. 

    Visst är det bra att orättvisor och kränkningar tas upp så man kan göra något åt det. Men att presentera en sån extremt ensidig bild skapar en destruktiv offermentalitet och en ensidig syn på världen. Det får kvinnor att tro att män glider omkring på en räkmacka hela livet i konstanta framgångar och ryggdunkande från andra män, medan kvinnor är de som får ta precis allt skit i världen. 

    Den mentaliteten ser man överallt. Så fort en man anser sig illa behandlad så är den automatiska responsen från kvinnor fnysande och förlöjligande. Typ, du ska enbart hålla käften för du är ju priviligerad, du har inget att komma med grabben, det är kvinnor som har ensamrätt på att vara offer... men jag åkte ju precis på stryk av 4 snubbar!?... pfffff stryk... vad är det... du anar inte hur kränkt man blir av att bli tafsad på krogen... DET är en riktigt kränkning.... stryk e fan ingenting jämfört med det gosse lilla, typiskt män att gnälla över småsaker....

    Du säger att du efterlyser konkreta exempel. Svaret på den frågan är ungefär samma saker som kvinnor råkar ut för utom möjligen sexuella trackasserier som är vanligare att kvinnor utsätts för än män även om män också utsätts för det från kvinnor men kanske inte i lika ofta. 
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 10:12:14 följande:
    Dessa filmsnuttar och alla citat blir ju så mkt läsning att jag får sluta arbeta om jag ska hinna sätta mig in i allt som länkas.

    Men när det kommer till manshat eller kvinnohat eller allmän påverkan i det vardagliga livet de flesta av oss har. Så är det högst intressant i vilka situationer du blir påverkad av ett manshat/ mansförakt eller upplever att du blir sämre bemött etc i din vardag på grund av att du är just man. Det är bra mycket enklare att relatera till en situation du upplevt och berättar om än vad radikalfeminister skanderar över.  
    Att man inte orkar ta till sig informationen man får är en sak. Men skillnaden är att de innehåller FAKTA till skillnad från någon fjantig kommentar som inte innehåller något fakta öht.

    På vilket sätt menar du sånna här IQ fiskmås kommentarer

    Såna här trådar känns otroligt utdaterade.
    Inte då. Manligt ältande är ständigt aktuellt. 

    är MER saklig och mer argumentativa än länkar och videosnuttar?
    Innehåller de några argument öht?
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 10:12:14 följande:
    Dessa filmsnuttar och alla citat blir ju så mkt läsning att jag får sluta arbeta om jag ska hinna sätta mig in i allt som länkas.

    Men när det kommer till manshat eller kvinnohat eller allmän påverkan i det vardagliga livet de flesta av oss har. Så är det högst intressant i vilka situationer du blir påverkad av ett manshat/ mansförakt eller upplever att du blir sämre bemött etc i din vardag på grund av att du är just man. Det är bra mycket enklare att relatera till en situation du upplevt och berättar om än vad radikalfeminister skanderar över.  
    Båda de kommentarerna (som du tydligen tycke var helt ok eftersom du tar dem i försvar) dryper av mansförakt.

    Ena fiskmåsen tycker tydligen att allt som har med manshat och mansförakt att göra är "outdated". Dvs sånt som män råkar ut för är outdated, sånt som kvinnor råkar ut för är högaktuellt

    Den andra fiskmåsen tyckte tydligen att diskutera manshat och mansförakt är "mansältande" och lite komiskt, till skillnad från kvinnligt gnäll som alltid utan undantag är relevant och rättfärdigat.

    Det här är ännu ett typiskt exempel på hur vissa kvinnor verkar anse sig ha ensamrätt på att vara offer och hur man anser sig ha tolkningsföreträde över vem som har rätt att gnälla. Det visar också på en väldigt nedlåtande syn på män upplevelser och en vidrig dubbelmoral eftersom man förväntar sig att kvinnors gnäll ska tas på allvar och bemötas med förståelse och empati samtidigt som man själv hånar mäns gnäll.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 12:18:17 följande:
    Det är väldigt svårt att tala om något alls på en vettig nivå när en bara länkar och citerar i mängder som gör att bara en heltids arbetslös skulle hinna med att sätta sig in och svara vettigt.

    Och att kalla någon för fiskmås för att denne inte tycker som du höjer inte alls nivån eller tyngden bakom dina ord i debatten.
    Tja, lägger man in cyniska och hånande kommentarer så ska man inte förvänta sig ett vänligt bemötande. 

    Ditt försvarande av den sortens kommentarer höjer inte tyngden bakom dina ord heller.
  • Anonym (man2)
    Anonym (en annan fiskmås) skrev 2018-03-28 14:25:24 följande:
    är det något som är utdaterat så är det att kalla andra för fiskmåsar istället för att bemöta med bra argument varför man tycker dom har fel

    tror dessutom personen menade(iallafall uppfattar jag det så, och delar då uppfattningen) att det är väldigt utdaterat att starta samma gnälltrådar om och omigen oavsett om det är riktat mot kvinnor, män, invandrare osv
     

    och självklart har inte kvinnor ensamrätt på att vara offer och gnälla - om inte annat är ju du själv ett strålande exempel på det (hoppas denna ironi inte går dig obemärkt förbi)
    Mycket möjligt, men fiskmåskommentaren kom EFTER fiskmåsarnas egna kommentarer. som man bäddar får man ligga, typ...

    Precis, självklart BORDE det vara så men tyvärr ÄR det inte så, eftersom så fort män gnäller så haglar hån, ironi och cynism  (jag hoppas skillnaden mellan "borde" och "är" inte går dig obemärkt förbi)
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 15:43:21 följande:
    youtubeklipp är inte per automatik fakta, jag tror man ska vara ytters kritisk om man ska kalla saker fakta.

    Länkar till radikala sidor oavsett sida är sällan fakta rakt av. 
    Tja, de innehåller iaf klart mer sakliga argument än... 

    Såna här trådar känns otroligt utdaterade.
    Inte då. Manligt ältande är ständigt aktuellt. 

    Sen behöver man givetvis inte hålla med om argumentet som läggs fram i videosnuttarna eller länkarna men det ÄR i alla fall sakliga argument. Men för att kunna avgöra om man håller med dem eller inte så behöver man ju kanske först se dem eller läsa dem.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 16:11:12 följande:
    Du väljer också rätt konsekvent att hugga på det istället för att svara på de avsevärt mer relevanta och konkreta frågor jag ställer till dig.

    Det ger ju en fingervisning om hur viktigt sakfrågan är...
    Det var du som valde att kommentera mitt svar till fiskmåsarna.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-28 16:28:16 följande:
    Jaha så du blev sur och kan inte bemöta mina inlägg.. tror det är en lätt fegväg.
    Nej, du kommenterade och jag kommenterade tillbaka, osv
    Men vill du sura för att jag påpekar det så är det upp till dig...
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.