• Anonym (man2)

    Du som Är feminist, se hit.

    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 15:58:56 följande:
    Tror du att det bara finns ett sätt att informera sig?

    Jag har redan berättat för dig hur JAG föredrar att informera mig. Och det var minsann inget som du hade lust att ta till dig, som du minns. 
    Ja, och eftersom du inte ids läsa information du får av andra som motsäger dina påståenden så kan man ju tycka att ditt sätt att informera dig verkar vara en aning ensidigt. Typ du läser bara sånt som passar din världsbild allt annat ignorerar du. Då är det kanske inte så konstig att du inte ser problem där andra ser massor med problem. 
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 16:28:38 följande:
    Okej, så då tycker du att det blir givande om jag länkar till en massa feministsidor som säger sådant som JAG anser?

    Eller om jag letar upp män som medger att det finns ett kvinnohat och att män generellt är privilegierade (inte alls särskilt svårt) - då kommer du känna att du behöver läsa det för att vidga dina vyer? Då kommer du förstå varför vi kvinnor ser problem där inte du gör det?

    I så fall kan jag pumpa ut ett gäng länkar av den sorten. Men personligen anser jag att det är roligare att debattera med egna argument. Inte genom en massa hänvisningar till vad andra tycker och tänker.

    En debatt där man skickar länkar och videoklipp fram och tillbaka intresserar mig inte alls, faktiskt. Och det gör mig inte ett dugg mer oinformerad.

    By the way - vad tyckte du om alla radioprogram som jag tipsade dig om...? Cool
    Nope, skillnaden ligger nog i att de allra flesta accepterar och erkänner att det existerar både kvinnohat och manshat medan du enbart erkänner kvinnohat men förnekar manshat. Andra ser både och du ser bara ett. Ser du skillnaden?
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-20 17:22:46 följande:
    Tycker folk som gnäller om sådant för att de inte orkar se sin del i det hela är tröttsamma oavsett könstillhörighet.
    Tycker jag med, därför blir jag irriterad när vissa tycker att just deras kön har tolkningsföreträde över vem som får gnälla.
  • Anonym (man2)
    TeresB skrev 2018-03-20 17:40:16 följande:
    Alla har väl rätt att gnälla så mkt de vill. Men folk orkar inte lyssna. Jämställdhet och en strävan efter det har inet med manshat att göra. Ts handlar om manshat. Väldigt få hatar män. Jag har i min nära krets 7 tjejer som blivit våldtagna varav en grovt misshandlad och gruppvåldtagen. Ingen av dem hatar män i allmänhet.
    Fast vem har sagt att feminism är detsamma som jämställdhet?
    Jag tror de flesta både män och kvinnor köper konceptet jämställdhet men alla köper in konceptet feminism. Om alla är för jämställdhet så borde ju alla vara för feminism, men tydligen är det inte så. Kan det ha något att göra med att alla inte är så säkra på att det är jämställdhet feminismen eftersträvar?

    Väldigt få hatar kvinnor. Jag har i min nära omkrets ett flertal män som blivit illa behandlade av kvinnor, en fick nyligen veta att hans barn inte var hans. Ingen av dem hatar kvinnor i allmänhet. 
  • Anonym (man2)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-20 18:46:15 följande:
    "Varför lägger du in en massa filmklipp eller vad det är?"
    Det är lättsammare än att skriva ner allt de säger och sen länka till källa (klippet)

    "Inte ens om du fetstilar delar av mina tidigare inlägg."
    Det är det fetade jag svarar på.

    "Varför skriver du inget, om du nu har något du vill ha sagt? "
    #99, det är dumt med hatiska och extrema kommentarer.
    #104, de mer sunda feministerna syns men bara om man vet att de är feminister, tror att jag nämnt 5 av dem i tråden.
    #120,
    Radikalfeminismen, den mer mans hatiska feminismen har härjat en hel del med teorier som inte är hållbara både inom regeringen och hos Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) som tidigare utgått ifrån att mäns våld mot kvinnor, våldtäkter enbart är en social konstruktion för att upprätthålla patriarkatet (de har rättat till en del av det), ROKS som har majoriteten av landets kvinnojourer har fram till bra något år sen diskriminerat lesbiska kvinnor och nekat dem hjälp för att det inte gått ihop med deras våldsteori.

    könsmaktsperspektiv/könsmaktsordningen är radikalfeministiska teorier.

    "Det är ingen idé att diskutera med en priviligerad." = intersektionalitet.

    #122, istället för att låta barn välja vad de vill leka med resonerar vissa genuspedagoger på dagis precis som Lady Dahmer att man ska ta bort saker (försöka kontrollera omgivningen) "Begränsa för att ge mer frihet" för att barnen inte ska leka "stereotypa lekar", att killar oftast föredrar bilar är ju bara en social konstruktion enligt feministiska teorier som saknar vetenskaplig grund.

    #133, #179, Cassie Jaye pratar om MRA och dokumentären om dem.

    #174, en feminist som får skit från alla håll för att hon kan diskutera med de som inte tycker lika.

    #182, Rädsla är ett väldigt viktigt, ursprungligt, biologiskt försvar mot hot

    #185, "Ingen köpte det radikala budskapet, utan den teoretiska diskussionen fördes mest i media"
    Förutom det jag nämnt innan (NCK, ROKS, regeringen) så köpte jämställdhetsmyndigheten det också.

    #211, länkar om kvinnokampens historia som genomsyras av kommunism (radikalfeminism).

    "Kan du inte bara argumentera vad du själv tycker?"
    Det är inte bara på bloggar manshatande feminister härjar.
    Alla radikalfeminister är inte lika, alla hatar inte män men själva ideologin är inte så lyckad och det handlar om identitetspolitik/gruppidentitet och många av dem verkar vara kvar på 70 talet, radikalfeminism är i sin helhet mans hatisk speciellt när man lägger till postmodernism och intersektionalitet eftersom man inte tar hänsyn till enskilda individer, skyller det mesta på män. De är emot västerländsk kultur, för att de tycker att kommunism är bättre. Allt handlar om makt och maktstrukturer, alla män privilegierade.
    Är man radikalfeminism men mot kommunism får man nog tänka om lite

    När TeresB nämner sin son (inte bara i den här tråden) handlar det om trygghet för en enskild individ, något som radikalfeminismen ofta ignorerar när det handlar om män eftersom de anses vara privilegierade.

    jag håller med Hehe
    Anonym (Hehe) skrev 2018-03-10 16:57:46 följande:

    En fråga jag har: Har hat mot egenskaper man inte kan kontrollera någonsin fört något gott med sig? Då talar jag inte om hat mot idéer utan hat mot kön, etniciteter, ögonfärg, längd på snoppen eller whatever... Har det någonsin fört något gott med sig?


    och han


    Väldigt intressant video, tack !!!
  • Anonym (man2)
    Anonym (Simple) skrev 2018-03-21 08:57:48 följande:
    Tänker du dig alltså att det är på grund av vissa feministers manshat som män är sjukare, dör tidigare, oftare är missbrukare, oftare ensamma, inte känner att ni kan visa känslor, har sämre kontakt med familj och vänner samt oftare begår självmord?

    Och vad tänker du är anledningen till att kvinnor oftare blir utbrända och att de också gör fler självmordsförsök än män?

    Om jag själv skulle svara på mina frågor skulle jag säga att det beror på strukturer som både män och kvinnor bidragit till att upprätthålla, men som vi försöker förändra genom arbetet för jämställdhet. För dem som tjänar på att bibehålla de ojämlika strukturer vi har nu är det självklart provokativt att bli ifrågasatta, men då skall de vara medvetna om att de samtidigt bidrar till att upprätthålla också sådant som kanske är skadligt för den egna personen/gruppen.
    Eller så kanske man ser strukturer där strukturer inte finns och det som provocerar är inte det du nämner utan att man anser sig ha rätt till förmåner eller rätt att klanka ner på män baserat på hittepåstrukturer som inte finns någon annastans än i personens livliga fantasi?
  • Anonym (man2)
    Humörmamman skrev 2018-03-22 23:37:46 följande:

    Varför ta för givet att man hatar män bara för att man är feminist? Att vara feminist innebär att man tycker att kvinnor har ett lika värde som män.


    Gör det?
    Vilken av alla feministiska ideologier syftar du på då?
    Knappast radikalfeminismen va?

    Man behöver inte vara feminist för att tycka att kvinnor har ett lika värde som män. Hört talas om humanism och ALLA människors lika värde? 
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-23 19:19:17 följande:

    Men då kan ju jag bara hävda att alla män hatar kvinnor, och länka till någon som tycker det. 

    Det blir ju ingen diskussion alls. Bara en tävling om vem som ids leta flest länkar om vad andra tycker.

    Har du kvinnor i din närhet som hävdar att män är djur? Vad svarar du på det i så fall? Vad säger andra runtomkring?


    På vilket tycker du annars man ska bevisa någonting existens för människor som förnekar det? Genom att bara säga att du har fel och jag rätt? Eller genom att lägga ut exempel på det som förnekas?

    Om jag förnekar att jorden är rund. Hur skulle du bevisa att den är är rund?

    Du lägger ut länkar på bilder tagna från rymden men jag skiter i att se dem och säger att du bara komplicerar saker och borde förklara själv istället och fortsätter förneka att världen är rund och påpekar att det säger alla mina vänner också och att jag faktiskt informerat mig och lyssnat på massor med folk men ingen av dem sagt att jorden är rund.

    Det är väl klart att en diskussion blir totalt meningslös när personer konsekvent vägrar ens titta på de argument som läggs fram?

    Och om man konsekvent undviker att ens titta på argument som motsäger det man tror så är det kanske inte så konstigt att man inte ser något annat än just det man själv tror.
  • Anonym (man2)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-23 20:05:52 följande:
    Men vad tycker du själv att dina länkar bevisar? Vad är det du VILL bevisa?

    Att Bianca Ingrosso tycker att det finns ett manshat? Eller att det går att hitta hatiska radikalfeminister? 

    Jaha - jag kan hitta folk som påstår vad som helst. Antagligen även sådana som påstår att jorden är en kub. Då kan vi sitta och skicka länkar till varandra i evigheter, och hela diskussionen blir bara ett enda värderande av hur trovärdiga och viktiga den andras länkar är. 

    Återigen - detta var ingen vetenskaplig tråd. Den inleddes med en ganska fånig fråga, utan någon som helst faktabakgrund. Jag fick inget intryck av att syftet var att jag skulle svara med en massa klipp och länkar med "bevis" för mina åsikter och upplevelser om manshat. Du tycks dock vilja leda det åt det hållet. 

    Min fråga kvarstår: Eftersom så många nu påstår att det finns en massivt manshat ute i stora världen - hur yttrar det sig i er vardag? Kan du inte förklara det istället för att hänvisa till vad andra tycker? Blir du kallad för djur då och då för att du är man, t ex? Eller vad är det som gör att du känner dig utsatt för manshat?
    Mmm fast en majoritet av befolkningen är inte feminister, 73% är INTE feminister, och det är så gott som ENBART feminister som påstår att manshat inte existerar, till och med vissa feminister verkar anse att den både finns och är utbredd. Alltså kan du inte påstå att "man kan hitta på vad som helst och försöka bevisa det" som du gör. Snarare är det tvärtom, att det är DU och dina gelikar som hittar på saker när ni försöker förneka det majoriteten bekräftar.

    Hur manshatet yttrar sig har förklarats för dig åtskilliga ggr. med både länkar och citat, dock är det ganska meningslöst eftersom du konsekvent vägrar läsa dem eller viftar bort precis allt som "ett fåtal bloggare". Tyvärr är just detta beteende ganska typiskt för dagens feminister. Man vägrar ta in någon som helst slags kritik eller ifrågasättande. Vi har rätt och alla andra fel och det spelar ingen roll vad någon säger så är det bara. Det påminner en hel del om religiös fanatism, saklighet spelar ingen roll, det är tro / ideologi som är viktigast.

    Kritiken mot feminismen kommer liksom inte försvinna bara för att man blundar för den, den kommer bara öka. Män tolererar hat, förakt och orättvisor lika lite som kvinnor gör det. Att blunda och förneka är alltså ett en extremt kontraproduktiv och destruktiv taktik. 
  • Anonym (man2)
    Anonym (Kallocain) skrev 2018-03-25 18:54:35 följande:
    Inte då. Manligt ältande är ständigt aktuellt. SkrattandeOskyldig
    Tja, det kanske är nyttig med variation från kvinnligt ältande som de verkar anse sig ha ensamrätt på. 
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.