Inlägg från: Anonym (3,33333) |Visa alla inlägg
  • Anonym (3,33333)

    Du som Är feminist, se hit.

    Anonym (Hehe) skrev 2018-03-10 16:57:46 följande:

    En fråga jag har: Har hat mot egenskaper man inte kan kontrollera någonsin fört något gott med sig? Då talar jag inte om hat mot idéer utan hat mot kön, etniciteter, ögonfärg, längd på snoppen eller whatever... Har det någonsin fört något gott med sig?


    Nej, det är därför stridsyxan måste begravas och vi alla börjar älska varandra istället.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-12 18:59:19 följande:

    Ingen aning. Jag har ingen TV. Och jag läser inga skräpbloggar heller. Jag läser och tar till mig vad kloka människor säger. Det råder ingen som helst brist på sansade diskussioner, om man förmår stänga öronen för alla provokatörer som slåss om rubriker och rampljus.Vi är tyvärr tvungna att lyssna till diverse dominanta män som har fått maktpositioner enbart för att de är dominanta män. Men du drar gärna slutsatsen att alla feminister hatar män. Gör du? Alla?

    Alla kvinnor?Du tror inte att män som öppet snackar skit om kvinnor föraktar dem. Men du tror att feminister hatar män. Behändig slutsats.


    Man ska inte underskatta hur mycket media påverkar. Har dock noterat att en del TV-debatter inte är så polariserade nu som för några år sedan, det är bra.

    Nej, fortsätter ni med detta kan vi, ursäkta uttrycket, kasta jämställdheten i papperskorgen. Det beteendet ÄR en del av problemet.

    Nej, när skulle jag ha gjort det? Att de sunda feministerna inte syns så mycket utåt är inte mitt eller någon annans fel, det är snarare feminismens fel.

    Varför vägrar du svara på frågan? Jag tycker att kvinnor (läs: kvinnorollen) är bra, men långtifrån felfria. En mycket stor brist är att de underordnar sig män, framförallt attraktiva män med makt. Vad gäller män så kan jag inte säga mer än att mansrollen är mycket olycklig. Men! Vi kan befrias ifrån den.

    Behändig slutsats kan man nog annars kalla just DET. Jag talade naturligtvis generellt om det som mansrollen gör att män utsätter kvinnor för. Där tror jag knappast män har hatet som drivkraft, finns helt enkelt inget fog för att anta det. Plus att man då genom det antagandet, som jag sagt tidigare, motar män i grind när det gäller allas vår efterlängtade jämställdhet. Att du återigen inte tror att det skulle existera en enda kvinna som hatar män har vi redan gått igenom. Jag har t ex aldrig sett en stjärna falla, det betyder inte att det aldrig har skett.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-12 19:04:43 följande:

    Tänk. Jag ser det liksom tvärtom. Som att en kvinna spottar på en man, och plötsligt rusar 100 män dit och anklagar henne för manshat. Utan att se att längre bort står det 100 män och spottar på en kvinna. Då är det inget kvinnohat, utan bara några individer som beter sig lite illa av en slump. 

    Men det är väl för att jag är en hjärntvättad sektmedlem, eller hur du nu så elegant uttryckte det. Hög nivå där, ja... Tur att jag vet sedan tidigare att de flesta män når betydligt högre. 


    Du själv antar ju att alla män blundar för kvinnoförtryck i ditt exempel. DET är väl prov på mansförakt?
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 09:31:25 följande:

    Helt vanliga feminister - som jag - är inte särskilt spännande. Vi har helt vanliga värderingar som inte väcker någon större irritation. Det ger därmed inga poäng i klickjakten att publicera sådana debattartiklar och krönikor. Men det betyder inte att de inte finns. Bara att de inte får samma uppmärksamhet. 

    Jag har för övrigt redan svarat på frågan i trådstarten. Jag svarade att jag hatar män mindre än vad antifeminister hatar kvinnor.

    Retoriska, insinuanta frågor får retoriska, insinuanta svar. 


    Och det betyder att det inte skulle gå att ändra på - eller ens vara önskvärt att ändra på?

    Jag anser inte att frågan är insinuant; jag betecknar den som en förklaring, bland en del annat också förstås, på varför så få män engagerar sig jämställdhetsmässigt. Jag är väl kanske en av undantagen - att *gå in* i feminismen som man är baskemig inte lätt alla gånger.
  • Anonym (3,33333)
    TeresB skrev 2018-03-13 09:35:14 följande:

    Hatar inte män alls, det har för mig inget med feminism att göra. För mig och många mer ( de flesta skulle jag våga påstå) handlar det om att man ska ha rätt till lika, inte mer, inte mindre utan lika mkt lön, lika bra sjukvård etc. 

    Det är för mig svårt att köpa att män inte jobbar stenhårt för att deras mammor, systrar, fruar och döttrar ska ha det lika bra. 

    Men det kanske du kan svara på?

    Tycker att man ska ta bort ordet hat från debatten. Det har inget alls med hat att göra utan det borde komma ifrån kärlek och respekt. 


    Låter mycket bra, detta. Är dock av åsikten att man bör vara försiktig när man säger sig prata för *alla* inom just sin gruppering, men det är en annan diskussion.

    Nej, har dessvärre inget bra svar på det mer än att understryka att vi män också dras med normer och förväntningar. Detta tar sig då uttryck på sådant sätt att män, paradoxalt nog, ofta tror att de behandlar kvinnor väl och har naturligtvis synen att det är så man ska göra, men resultatet blir något annat. Personligen är jag jämställdhetsivrare primärt för att lobba för männens *issues*, men önskar såklart större frihet för kvinnorna med.

    Ja, där håller jag helt med. Oavsett om det är påstått hat ifrån kvinnor eller ifrån män, så kommer jämställdhetsarbetet (trots trådstarten) bara att stå och stampa om vi fastnar i en sådan diskussion.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 09:42:15 följande:

    Nej, det antar jag inte. Det är en vild gissning från din sida. 

    Sedan antar jag däremot att väldigt många personer av båda kön blundar för kvinnoförtryck, alternativt anser att det inte handlar om kvinnohat, kvinnoförakt eller kvinnoförtryck, när någon resonerar som mina kollegor angående övergrepp, t ex. 

    Men det är en annan diskussion. 


    En del feminister uttrycker sig ofta väldigt generellt om män, för att sedan, vid kritik, tillbakavisa detta. Varför säger man bara inte som man verkligen tycker ifrån första början?

    Syftar du på mig och mitt eventuella blundande för det där nu? Jag underströk ju hur förkastligt det är, men vidhöll samtidigt att det knappast är att betrakta som mäns *allmäna syn* på kvinnor. Hur vi når jämställdhet utan att underkänna de flesta män är, menar jag, återigen feminismens/jämställdhetsivrarnas största utmaning just nu.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 12:34:10 följande:

    Nej. Jag har inte "blundat" för något. Jag har enbart diskuterat det faktum att manshat mest syns i en extrem del av bloggosfären som få identifierar sig med (tror inte jag känner en enda kvinna som ansluter sig till något dylikt), medan kvinnohatet florerar i vardagen på ett helt annat sätt.  Är det? Jag trodde den handlade om en ganska meningslös, provokativ fråga om hur mycket feminister hatar män på en skala. Var skrev jag det?Snarare tror jag att många män har svårt att begripa vad som är jobbigt, kränkande, hotfullt etc för kvinnor.

    Jag har pratat med många helt normala, trevliga män som känner sig kränkta av att en kvinna byter sida på gatan en sen kväll när de möter henne. De tycker nästan att det är de själva som är mest drabbade då. Typ oskyldigt anklagade, trots att de är välmenande. Oavsett hur många mammor, systrar och fruar de har, förstår de inte hennes perspektiv. 

    Och det är förmodligen samma sak med diskussionen i mitt fikarum på jobbet. Männen begrep helt enkelt inte att det kan vara vansinnigt kränkande för en kvinna att bli utsatt för ett övergrepp av ett ex, just för att han ÄR ett ex. 

    T ex för att man vet att det egentligen är ett underliggande hot, för att han antyder förnedrande saker som bara han känner till, för att han vet vilka strängar han ska slå på, för att det är mycket mer personligt riktat än om det bara är ett fyllo på krogen... etc etc.

    Förstår män detta? Vissa, självklart. Men är det en allmän insikt hos de flesta män? Nej, det tror jag inte. Jag har hört/läst många fler som reagerade precis likadant som mina kollegor. Att övergreppet inte var särskilt allvarligt när det handlade om ett ex. De reagerade med att "Nu har väl Metoo gått för långt!" och liknande. 


    Men! Här är alltså återigen inte lösningen att mota män i grind i jämställdhetsarbetet enbart pga dessa vardagliga, förskräckliga exempel på kvinnoförakt. Jag menar, visst har du väl en sambo/bror/pappa, osv, som ju kan bli en del av något fantastiskt. DET borde sporra dig eller andra feminister att *jämställdhetsväcka* männen. I övrigt håller jag med dig om att vi män ser mycket ifrån vår *manliga* synvinkel; vi borde definitivt tänka utanför denna box betydligt mer.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 14:18:13 följande:

    Nej, jag tycker inte att den diskrepansen är ett dugg märklig. Den handlar om att man inte förstår varandras perspektiv. Och MIN uppfattning är att både män och kvinnor väldigt ofta bagatelliserar kvinnohatet.Det finns en skum inställning i samhället att kvinnor helt enkelt ska tåla lite lagom med sexism, påhopp, tafsande, nedlåtande kommentarer mm. Att vi bara är löjliga om vi säger ifrån. Det finns en inställning att det inte räknas som kvinnohat eller kvinnoförakt, utan... tja, något helt annat. Något som inte är värt att tjata om i alla fall. Istället vill många hellre fokusera på vad några bloggare skriver. Bloggare som ganska få tar på allvar, men som får mycket skrikutrymme. Är inte det lika märkligt?


    Det är inte alls märkligt. Skulle män vända sig emot varandra i syfte att försvara kvinnor skulle krig uppstå, sorgligt nog. Det är därför vi tycks undvika detta (nej, jag tillhör faktiskt inte dem som inte kan säga till om någon uttrycker kvinnoförakt).

    Hur tar vi då oss framåt? Det är naturligtvis en fråga i enmiljonsklassen; hade jag haft svaret hade jag talat om det för ansvariga politiker här och nu. Uppenbarligen måste vi lära oss att förstå varandra bättre, män som kvinnor, och gå ur de i tusen år framarbetade, überbekväma, könsroller som delar in oss beteende- och värderingsmässigt i två grupper. Män måste sluta härska och kvinnor måste sluta underdåna sig, kortfattat uttryckt.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-13 16:44:12 följande:

    Anser du att det existerar ett kvinnohat? Att det finns ett kvinnoförakt som lyser igenom på rätt många plan i samhället?

    Eller tycker du per automatik att allt som feminister påstår är fel?


    Självfallet, däremot är antagandet att alla män upprätthåller detta precis lika mycket, felaktigt.

    Feminister gör ju den analysen att kvinnor är de förtryckta och att allt strålkastarljus därför bör falla på just kvinnor, som om vi män inte dras med en sjuhelsikes massa bekymmer. Vikten av jämställdhet och den harmoni det skulle skapa för oss människor är dock en helt riktig analys.
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.