Inlägg från: Anonym (3,33333) |Visa alla inlägg
  • Anonym (3,33333)

    Du som Är feminist, se hit.

    TeresB skrev 2018-03-20 09:47:24 följande:

    Vi är där vi är idag för att tusentals kvinnor inte accepterat, de har dött och dör dagligen för att andra kvinnor ska ha rätt att  rösta, köra bil, arbeta inte behöva gifta sig som barn, föda barn när de är barn och såå oändligt mkt mera. 


    Jag syftade snarare på att de tillskriver män en alltför styrande roll, vilket är djupt problematiskt eftersom vi då aldrig kan nå jämställdhet. Detta naturligtvis parat med att vi män tillskriver er kvinnor en alltför underdånig roll.

    Det krävs att vi alla går ur, alternativt mixar upp, dessa könsroller helt för att vi överhuvudtaget ska bli jämlikar. Dessvärre är ingen intresserad av detta eftersom det ligger för mycket tradition och prestige i dem.
  • Anonym (3,33333)
    TeresB skrev 2018-03-20 09:53:43 följande:

    Jämställdhetsrörelsen kan absolut breddas... Tror dock sättet många män lobbar här snarare kommer att förlänga den. Eftersom man ex blandar in överviktiga mäns rätt att ligga precis när hels de känner fört utan att behöva lyfta ett finger i debatten. 


    Det där är också en avart. Varför går det inte att diskutera mäns reella problem utan att dessa specifika män alltid nämns?
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 10:34:29 följande:

    Många män hugger reflexmässigt - men det är i sammanhang som detta. I diskussioner. Med folk som stör sig på allt som de tolkar som feministiskt. Jag har ett par sådana kolleger. Deras ansiktsfärg skiftar till högrött när de läser en krönika i DN på jobbet, och sedan måste de helt enkelt bara börja debattera den runt fikabordet.

    Men många män (faktiskt de flesta av de jag umgås med) känner sig inte ett dugg hotade eller hatade och hugger därför inte alls. De är mer laidback. De ser sig som feminister på samma sätt som de ser sig som demokrater eller vad som helst. Det är inget de har dissekerat i detalj. De slölyssnar lite ointresserat på den ilskne kollegan och undrar varför han går igång så intensivt på en kolumn i en tidning. 

    Och de avfärdar manshatande extremism på samma sätt som jag avfärdar kvinnohatande extremism. Som extremism, helt enkelt. Det är inget de uppfattar i sin vardag. 


    Jag har gjort liknande iakttagelser i mitt liv med. Förstår dock inte vad det har med genuint jämställdhetsarbete att göra.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 10:42:26 följande:

    Du får förklara hur mycket du vill att de inte är hatiska. Jag har följt diskussioner, bloggar och kommentarsfält och har en helt annan uppfattning, baserat på det jag har sett. 

    Jag bestämde mig för att sluta följa skiten, eftersom det var lika sakligt och upplyftande som att följa debatter med tillhörande kommentarer på Nya Tider eller liknande. 

    Det går säkert att hitta mer sansade diskussioner. Men ärligt talat tyckte jag inte att det var värt sökandet. Så intresserad är jag inte av hatisk extremism. 


    Du lyssnar alltså mycket sällan på dem som inte tycker som du. Är det rätt tolkat?
  • Anonym (3,33333)
    TeresB skrev 2018-03-20 11:16:56 följande:

    Det tycker inte jag heller.. men titta runt lite på forumet så hittar du tråd på tråd som lutar åt det hållet. Det är ofta där man hamnar om man försöker sig på en seriös debatt om hur man ska hitta ev väg till jämställdhet. Att livet för män är svårt ( pga att de inte kan ligga medans kvinnor får ligga precis närsom, och de kan tom få betalt för det. Vilken fördel).


    Väldigt *off topic*... Men när vi ändå talar om det: Vilka tycker du är mäns största utmaningar idag?
  • Anonym (3,33333)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-20 12:25:53 följande:

    De män som beklagar sig om att de inte får ligga brukar ha en knepig inställning  till sina egna brister och problem, det är inte mej det är fel på när jag blir bortvald det är andra som borde ändra sig. Vissa tänker så www.familjeliv.se/forum/thread/78524427-fortjanar-alla-sex-och-karlek/1/nick/78543518

    De som har samma brister/problem är ganska lika så de männen kan hålla med varandra precis som kvinnor gör när de inte hittar vettiga män. Det händer ju att felet ligger i att de dras till fel personer men då ligger ju problemet ändå hos dem själva.

    Man brukar vara mer "brutalt ärlig" mot män men det är oftast det man behöver höra. Det är svårt att ge råd till de som bara vill ha medhåll och ryggklappar.


    Det är naturligtvis oerhört problematiskt att män får en rejäl utskällning medan kvinnor *bara* får en liten tillsägelse. Tänker då visserligen generellt, men, förståsigpåare som bestämt hävdar att vi ju *behandlar könen precis lika* can bite me in the ass.
  • Anonym (3,33333)
    TeresB skrev 2018-03-20 14:40:47 följande:

    Om det känns relevant för dig och dU har så mkt fritid så är det väl bara att börja klicka. Gnäller kvinnorna om orättvisan att de inte får tillgång till andras kroppar?

    För det är just sådant som gör att debatten spårar helt.


    Bara att ignorera och bemöta dem som vill diskutera verkliga problem istället.

    Ignorance is a bliss.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 15:56:20 följande:

    Varför citerar du så mycket? Varför lägger du in en massa filmklipp eller vad det är? Varför skriver du inget, om du nu har något du vill ha sagt?

    Jag begriper tyvärr inte hur jag ska tolka dina inlägg. Inte ens om du fetstilar delar av mina tidigare inlägg. Det är som att du försöker sprida små pikar, utan att behöva säga något rent ut. Konstig kommunikationsstil. 

    Kan du inte bara argumentera vad du själv tycker? Det vore mycket enklare då. 

    Notera gärna att jag INTE lägger in en massa hatiska citat från antifeministsidor där mysiga killar anser att man ska våldtas för att man inte håller med dem. Det beror på att jag inte anser att de tillför något.


    *Klunssmurfen* är liberalfeminist. Hänger man lite i trådar av samma ämne som denna noterar man det ganska snabbt.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 16:28:38 följande:

    By the way - vad tyckte du om alla radioprogram som jag tipsade dig om...?


    Vad talar de om i de radioprogrammen? Jämställdhet enbart utifrån ett radikalfeministiskt perspektiv? (Har tyvärr inte tillgång till YT just nu, skall väl sägas.)
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 17:25:11 följande:

    Däremot har jag efterlyst exempel på hur män drabbas av detta manshat i vardagen. Utan att få något svar.


    Vi är oftast sjukare än er kvinnor, dör tidigare, är oftare missbrukare, oftare ensamma, *tvingas* knipa igen när vi egentligen bara vill brista ut i gråt, bara *får ta* när någon gör oss illa eller inte tycker om oss, vi har sämre kontakt med familj och släkt, och, Gud bevara oss väl, väljer att avsluta våra liv fastän vi kanske inte ens fyllt 30.

    Ja, detta var bara några fruktansvärda saker på en lista innehållandes typ 100 punkter eller mer. Det här kan du väl ändå inte mena har gått dig förbi?
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 17:25:11 följande:

    Min exman störde sig aktivt på den gamla Teliareklamen där pappan målades ut som en inkompetent fåntratt. Det tyckte han kändes som mansförakt. Och det tänker jag inte alls argumentera emot.


    Du håller alltså med honom?
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (Kaja) skrev 2018-03-20 19:38:08 följande:

    Om inte manshat fanns och påverkar män i vardagen, hur förklarar man då att män är missgynnade i utbildningssystem, arbetslöshet, arbetsplatsolyckor, risk att bli socialt utslagen, missbruk, självmord, mord, vårdnadstvister m.m. Eller är det månne deras eget fel? Manshatet är reellt och en fråga om liv och död. Den politiska uppmärksamheten kring detta är obefintlig.


    Hurra, för trådens mest insiktsfulla inlägg.
  • Anonym (3,33333)
    Anonym (orka) skrev 2018-03-20 20:30:20 följande:

    Jag har redan skrivit att jag inte ens känner någon radikalfeminist, vad jag vet. Ingen som har gett sig till känna i alla fall.


    Vilken underkategori inom feminismen bekänner du dig och de dina till då?
  • Anonym (3,33333)

    För övrigt tragiskt att *Kaja*:s mycket välgrundande iakttagelse om mäns problem bara viftades bort så där som en fjäder i vinden.

  • Anonym (3,33333)
    Anonym (Simple) skrev 2018-03-21 06:31:03 följande:

    Antagligen av samma anledning som de mer extrema feministerna alltid tas upp i trådar som denna -det är helt enkelt de extrema åsikterna som får mest genomslag. De männen är ju lika representativa för alla män som extremfeministerna är för alla feminister.


    Tragiskt, det med.
  • Anonym (3,33333)
    TeresB skrev 2018-03-21 07:32:59 följande:

    Det borde såklart gå.. men det ör väl för att de hörs så mkt här. Men sällan irl i min vardag.


    Varför ignorerar du dem inte bara?
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.