• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    170909 skrev 2018-08-31 22:21:58 följande:

    Du och jag ligger nog ganska lika i tid jag gjorde också äggplock idag. Fick ut 28st vilket är färre än jag brukar och jag är inte överstimulerad, har inte varit det heller vad jag vet.

    Pga min historia och läkarens tankar och idéer så sätter de in ett på söndag och fryser resten. Annars brukar de ta sk långtidsodling och det är väldigt få av mina/våra embryon eller om det är blastisar som överlever det. 

    Vi borde ha TD ungefär samtidigt, det känns lite spännande....Hoppas det går bra för dig. 


    Vad roligt! Alltså, 28 ägg, det är ju helt sjukt många! Hur kändes det i magen och hur mår du nu? Håller tummarna för alla äggen!

    Vi verkar vara några i tråden som kommer att ruva och testa ungefär samtidigt. Verkligen kul att följas!
  • Akira Öken
    Liten elak och intelligent skrev 2018-08-31 22:29:50 följande:

    Jag hoppas ju verkligen att det inte blir samma elände som förra vändan. På tisdag ska äggen ut. 


    Hoppas det med, för oss båda. I förra omgången dog alla våra ägg pga felhantering.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-09-01 07:07:10 följande:

    Åh håller tummarna att de inte ringer idag! Hoppas, hoppas, hoppas!


    Tack!

    Vad jobbigt med ditt läkarbesök. Tycker det är jäkligt trist när de antar saker utan fakta. Man vill ju inte ha spekulationer det gör bara att man funderar över sådant som kanske inte ens stämmer. Går det att utreda hur det verkligen ligger till med dina ägg?
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-09-01 18:25:28 följande:

    Toppen med 15 ägg! Hoppas det är några riktiga guldägg och att de inte ringer idag:) Hur mår du nu efter äggplocket?


    De har inte ringt idag och det är ju lovande! Jag mår ganska bra. Trött, lite ont och allmänt medtagen. Men mycket bättre än sist, då kunde jag inte resa mig utan hjälp eftersom det gjorde så ont i magen.
  • Akira Öken
    170909 skrev 2018-09-01 19:49:54 följande:

    14 blev befruktade bara men det är bättre än inget. Jag vet inte hur många jag vill ha, vore ju praktiskt om "alla" tar sig så jag får ett fotbollslag till frysen för det är ju billigare sen än att gå igenom hela ivfen. VI betalar själva nämligen och hade ett paket på tre och imorgon får jag tillbaka det sista i det paketet. 

    Det kändes bra tills de plockat mig, då fick jag ont i magen och känner mig lite svullen sådär. Men det är ungefär som när jag ska ha mens så det är inte något jag reflekterar över direkt. 

    Har ju som sagt "mensvärk" och känner mig svullen men annars är det bra. 

    Tänker leva som vanligt under ruvningen med träning och sånt. Allt känns bra!


    Har ni fått besked om det idag? Visst vore det fint om alla fortsatte utvecklas! Men ni har ändå återföring imorgon? Hur mycket kostar det när man betalar privat? Skönt att du mår bra!

    Vi har inte hört något om våra, så det borde vara mer än 5 befruktade iallafall. Är spänd på vad beskedet blir på måndag.
  • Akira Öken
    mammsen79 skrev 2018-09-01 23:16:16 följande:

    Jag undrar ni som gjort det här mer än en gång, Gör man samma process med sprutor o äggplock eller använder de sig av de tidigare ägg som är frusna när man gör försök nummer 2?


    Om landstinget bekostar behandlingen är ett försök stimulering, äggplock och återföring av samtliga embryon/blastocyster. En ny behandling påbörjas först när samtliga är återförda. Möjligt att det varierar mellan olika landsting.

    Gör man ivf privat kan man spara i frysen och odla fler för att bygga upp en "buffert". (Rätta mig gärna om jag missförstått eller om någon har andra erfarenheter).
  • Akira Öken
    Liten elak och intelligent skrev 2018-09-02 08:08:01 följande:

    Men oj? Vad hände?

    Håller alla tummar för dig med. Jag vill tiden ska gå snabbt nu till tisdag så att vi får äggen pockade, vet hur många de är och hur många som blir befruktade.....

    Ikväll ska jag spraya Synarela istället för Ovitrelle. 


    De hade missat ett steg i förberedelsen av vår odlingsskål. Tänk vad många olika variationer det finns på behandlingar! Hur mår du nu?
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-09-02 09:08:13 följande:

    Hur känner du dig nu såhär två dagar efter? :)

    Ja, det var jobbigt att höra hennes spekulationer och sen också upptäcka att hon glömde viktiga saker som våra tidigare behandlingar och att de ändå sett åtta små och en stor blåsa i naturlig cykel.

    Alltså de har ju gjort tre amh-prover. Inget av dem visar höga värden och inga av stimuleringarna har gett mer än 3 mogna ägg så den är ju låg men att den nästan skulle vara slut kanske man inte ska dra slutsatser om utifrån att en av tre behandlingar misslyckats så som min läkare gjorde. Vet inte om man kan utreda det mer än så


    Jodå, det är rätt ok med mig. Var på bröllop igår och det kändes lite trist att inte kunna vara med och dansa i någon större utsträckning. Har bara lite ont idag.

    Vad svårt och jobbigt när man inte kan få veta och när de inte har några svar.
  • Akira Öken
    Kokarororo skrev 2018-09-02 18:45:05 följande:

    Ni verkar ju vara en del som gjort behandling fler än en gång här, så kanske det finns någon som kan svara på lite funderingar jag har... Borde ju egentligen fråga kliniken eller min kvinnoklinik men frågorna dyker ju upp efteråt. Samtidigt är jag en person som gillar att veta vad jag har framför mig. Vi ska få göra en icsi-behabdling, på grund av manlig faktor. Min mens och ägglossning verkar vara normal och jag skulle enligt läkaren inte ha några problem med att bli gravid.

    Vi är under behandling nu, det korta protokollet. I fredags var vi på första ultraljudet, dag 5. De räknade till 10 äggblåsor, fler och större på den vänstra än den högra. Den största äggblåsan mätte de till ca 12 mm, resterande runt 10mm. Är det normalt? Kliniken ringde sedan för att meddela att jag skulle fortsätta på ordinerad dos. Passade på att fråga när det kunde tänkas att det var dags för äggplock. Troligtvis fredag trodde dem. Det blir då 12e dagen efter påbörjad behandling. Men när kan det tänkas att det blir insättning då sedan? Jag tänker typ tisdag, om det är så att de vill odla till embryo, men vad är det det beror på?

    Mycket funderingar, glad att man inte är ensam om dessa situationer!


    Tycker det låter som en "vanlig" storlek på blåsorna efter 5 dagars stimulering. Återföring brukar oftast ske 3 eller 5 dagar efter äggplock. På vår klinik odlar de vidare efter 3 dagar om man har minst 5 embryon som utvecklar sig som de ska.
  • Akira Öken
    dava01 skrev 2018-09-02 21:14:51 följande:

    Hej! Hoppas det går bra att jag hoppar in här!

    Jag tror att jag ska få påbörja min tredje ivf snart, väntar bara på att mensen ska börja så får jag se om det blir långa eller korta metoden. Hoppas på korta, fick så dåligt resultat på sista som fick avbrytas med långa metoden och fostimon 450ie. Hade bara två st äggblåsor :(

    Är det någon som vet vilken metod som är bäst om man har lågt amh (har 0,69) ? Läser olika överallt


    Har tyvärr inget svar på din fråga utan ville bara hälsa välkommen! :) Gissar att det finns flera i tråden som kan svara.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018