• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    Inalina skrev 2018-08-22 16:53:01 följande:

    Finns jättebra videos på Youtube hur man bäst gör med Gonal F (om det är dem du tar?), jag tog med mig mobilen in på toaletten och kollade hela förloppet, från att tvätta rent innan man tar sprutan till hur man tar bort nålen i slutet Jag gjorde exakt som hon i filmen och det gick prima. (min man är sjukt spruträdd så valde att låsa in mig på toaletten vid mina sprutor så han inte skulle få men för livet...) 


    Haha! Jag gjorde tvärtom och sa till min spruträdde man att om jag ska ha alla mediciner i min kropp så får han ge alla sprutor. Han darrade en del de första gångerna men hans spruträdsla är nu ett minne blott. :)
  • Akira Öken
    Mjbo skrev 2018-08-22 15:01:00 följande:

    ultraljud? Hur menar du? :) 

    Vi ska inte göra nånting mer än att ringa när jag fått utslag på ÄL-stickan, då 5 dagar efter det så kommer återföring ske, om dom klarar upptiningen vill säga. Så var det på min föra FET oxå, ringer vid utslag och sedan får man en tid för insättning :) 

    Gör ni annorlunda i Tjeckien? :)  


    Samma för mig vid FET. Dock har de kontrollerat slemhinnans tjocklek före själva överföringen. Det varierar säkert även från fall till fall beroende på om man har en "normal" cykel eller inte.
  • Akira Öken
    Pillores skrev 2018-08-22 15:08:50 följande:

    Tackar tackar!

    Ja det kändes spännande att äntligen vara igång, var nog inte riktigt beredd att avbryta. Det enda de sa var att jag skulle köra igång igen nästa mens med samma dos, och om cystan (troligtvis en gulkroppscysta) var kvar skulle jag få uppföljning då. Jag har för mig att den fanns i maj också, de skulle kolla upp det tills nästa gång jag startar. Jag hoppas att de ringer om det skulle vara något.

    Min sambo som lyssnade lite mer än mig, vid utredningen i maj kunde svara på en del av mina frågor. Var nog så nervös att jag lyssnade lite dåligt, tar lite tid för mig att uppfatta saker. Ett snabbt VUL på 5 minuter med massa latinska uttryck och sedan ett telefonsamtal på 2 min där de säger att de ska avbryta tar tid för mig att tolka. Min mor gick bort ung i bröstcancer så cystor/tumörer/hormoner/förändringar sticker alltid till lite extra i hjärtat!


    Tycker det är en av fördelarna med att vara två vid besöken, ifall man skulle missa någon viktig info. Förstår att cystan väcker oro! Bra att de ska följa upp den.
  • Akira Öken
    hoppas 2014 skrev 2018-08-22 23:57:58 följande:

    Tack! Ja vet inte ännu. Ultraljud på fredag. Det är en 5dagars som ska sättas in (förhoppningsvis) o tidigare har det gjorts kring dag 19-20 och idag är det dag 7 tror ja..


    Då kanske vi (om allt går som det ska för oss) båda ruvar om ett par veckor!
  • Akira Öken
    Kumminsilver skrev 2018-08-23 07:10:10 följande:

    Jag hade bara en stark känsla av att det inte tagit sig. Var väl rädd och gett upp hoppet. Nu imorse har jag gråtit igen men av andra anledningar... Vaknade av att jag drömde att jag hade ett positivt graviditetstest. Blev besviken när jag vaknade men bestämde att gå upp och testa bara för det... POSITIVT! Är så sjukt glad och lättad, men samtidigt orolig. Hoppas verkligen att det går hela vägen nu denna gången efter alla försök och missfall jag haft.


    Men vad härligt! Grattis!
  • Akira Öken
    hoppas 2014 skrev 2018-08-23 00:39:16 följande:

    När är det dags för er?


    Stimulering pågår och jag gissar att vi kommer att få besked imorgon på uljtraludet om vilken dag ägguttaget blir.
  • Akira Öken
    Saner skrev 2018-08-23 12:13:57 följande:

    Spännande. Hoppas ultraljudet visar bra resultat. Har du ont?


    Hoppas också jättemycket på det! Det känns en del kring äggstockarna sedan några dagar tillbaka, men ingen större fara än.
  • Akira Öken
    Vildismamma skrev 2018-08-23 14:59:30 följande:

    Har varit i kö sen mars.. hur länge fick ni äta innan ni fick hjälp??


    Enligt vårdgarantin ska man inte behöva vänta mer än tre månader. När vi åberopade vårdgarantin fick vi hastigt en "återbudstid" några dagar senare.
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2018-08-23 19:23:16 följande:

    Jag har fått komma hem nu men går på besök hos IVF kliniken typ varannan dag. Men idag hade jag gått ner ett kg och minskat 2 cm runt midjan Så går åt rätt håll! Visst har du ruvar förut? Kom mensen då trots Lutinus eller hur gick det för dig då?

    Spännande, kommer hålla alla tummar och tår!!


    Skönt att höra att du är hemma och att det går åt rätt håll!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018