Inlägg från: Siri88 |Visa alla inlägg
  • Siri88

    Vi med BIM oktober 2018

    Jag hoppar också in i denna tråden! Andra försöket för mig och maken. Har långs cykler så BIM är den 5/10.

  • Siri88

    Bim-listan oktober

    1/10 Cassandra92, Pluviophile

    2/10 lw12, Miichaella

    3/10 Canary, ero13, novemberregn

    5/10 Siri88

    6/10 Lilla Lina

    7/10 puffen2009

    9/10 småfossingar

  • Siri88
    cassandra92 skrev 2018-09-08 09:57:27 följande:

    När brukar ni börja med ägglossningstest och hur ofta? Vill egentligen inte hålla på med sånt men det börjar bli irriterande och för jobbigt nu..


    Jag är lite osäker på om min ägglossning verkligen är när jag tror den är så denna månaden kommer jag köra med stickor hela cykeln för att bli säker. Kanske onödigt men vill få bekräftat att jag har ägglossning ????
  • Siri88

    Klart att när man längtar som mest så går maken och blir sjuk lagom till ägglossningen.. tappar hoppet för oktober med..

  • Siri88
    Ellendellen skrev 2018-09-24 15:55:47 följande:

    Jag som precis fått mens och ska därefter sätta igång (kommer ha bim 23/10), undrar hur ni andra gör?

    Tar ni ägglossningstester?

    Har ni någon särskild app?

    osv osv

    Har varit gravid förut men då fått missfall, men då försökte jag inte aktivt att bli gravid så denna gång mottages alla tips för bli gravid!


    Jag körde ägglossningsatest (digitalt från CB) samt appen Flo, har fungerat bra. Hade ÄL i förrgår så nu börjar den stora väntan :) BIM 5 oktober.

    Det är vårt andra försök.
  • Siri88
    minimera skrev 2018-09-26 21:53:33 följande:

    Bim -9 (äl+5) och börjar redan känna efter symtom. Borde liksom vara rätt omöjligt att känna något redan. Dock har det ilat i brösten hela dagen. Brukar inte göra det utan kommer mer som ett konstant ont innan mens. Så jag tror mer att det är kroppen som spökar. Ska testa tidigast nästa fredag har jag bestämt mig för.


    Samma för mig, letar symtom men tror också att de är önskesymtom. Ska också testa nästa fredag :)
  • Siri88
    Pluviophile skrev 2018-09-27 14:15:10 följande:

    Vad kul att det börjar komma plus i tråden.  Samtidigt slår en känsla av avundsjuka till i mig. Kan inte styra det och hatar de "fula" känslorna som kommer upp. Är det fler som känner igen sig? 

    Har ett annat dilemma. Imorgon har vi AW på jobbet och jag skulle gärna vilja dricka några öl. Har inte BIM förrän på måndag 1/10. Tycker ni jag ska testa imorgon bitti? Om jag är gravid vill jag ju inte dricka. Samtidigt känns det tråkigt om det skulle vara negativt och jag blir nere när jag ska ut och umgås. 


    Tror absolut inte att det är någon fara, fostret lever väl dessutom från gulesäcken vid den tiden i graviditeten i så fall. Skulle dock hållit mig till en eller max två.
  • Siri88

    Tiden går så långsamt! Flo appen flyttade dessutom fram min BIM med två dagar ta nu är det 8 dagar kvar istället för 6..:( Kämpar mot mitt psyke med att hålla förväntningarna nere och att inte leta efter påhittade symtom som förra månaden. Sjukt påfrestande. Någon mer som känner samma sak?

  • Siri88
    Miccim skrev 2018-09-29 07:29:03 följande:

    Hur funkar flo appen? Och hur kommer det sig att den flyttar fram BIM?

    Psyket är svinsvårt att styra över. Jag hade äl för en vecka sedan och inbillar mig att varje molvärk i tjejmagen är en graviditet. Blir inte lättare med tiden eller tycker jag. Varje månad likadant! Jag håller med om att det är frustrerande, det tar så mycket energi och fokus från annat.


    Den flyttar fram pga den räknar att lutealfasen (heter det så) är 14 dagar. Jag har nämligen ingen aning hur lång min är så jag har låtit den stå på standarvärde. Har alltid haft regelbunden mens tidigare men senaste månaderna har den gjort som den själv vill.

    Jag känner nog absolut ingenting, borde vara för tidigt också hade äl den 22-23 (glad gubbe 22). Men får märkligt ont i av ryggens delen av ryggen på kvällarna och enda gången jag har haft det tidigare var vid min första graviditet (som jag valde att avsluta). Försöker dock tänka att det säkert bara är för att jag har suttit eller stått konstigt under dagen. Håll tummarna att dagarna går snabbt!
  • Siri88
    Miccim skrev 2018-09-29 09:07:27 följande:

    Okej då förstår jag hur den funkar!

    Vi hade troligen ägglossning kring den 22 med. Men mitt digitala ägglossningstest fick error (och har långt till att köpa nytt) och därför vet jag inte exakt denna månad.

    Senaste dygnet har jag haft svag molvärk i magen. Men som du skriver är det alldeles för tidigt att känna av något. Så är nog mest bara inbillning och längtan som gör det. En vecka kvar sen kan man börja på ta graviditetstest. :)


    Kommer du ta test innan BIM? Jag gjorde det förra månaden och blev sååå besviken. Så kluven till hur jag ska göra denna månaden, vill testa men samtidigt kanske det gör mindre ont om mensen bara får komma (eller inte komma).
  • Siri88
    minimera skrev 2018-09-30 18:53:19 följande:

    Bim -5 idag. Känner inget alls i kroppen. Är dock supertrött och allmänt sur och grinig. Tröttheten kan bero på att jag inte fått möjlighet till återhömtning pga jobb och surheten kan bero på pms. Jag vet inte. Ilandet i brösten jag kände för några dagar sen är helt borta, så kroppen har väl fattat att det inte blir något denna månad. Könner mig lite deppig men är många dagar kvar till bim så jag fortsätter att hoppas.


    Det är så jobbigt att vänta. Ännu jobbigare när man analyserar alla eventuella symtom :( har också BIM om 5 dagar (eller 7 enligt flos nya beräkning, tror dock den är fel). Har ont i brösten och till och från i nederdelen av ryggen typ vid njurarna. Får små attacker av illamående också är jag trött. Många gravidsymtom men jag känner även så ibland inför mens. Vågar verkligheten inte hoppas, är så himla rädd för att det ska bli negativt på stickan igen:/ Förra månaden och även vid tidigare menstruationer får jag få och ljusa förblödningar. Hoppas för allt i världen att de inte kommer denna månad för så tappar jag hoppet helt!

    Vi kan väl hålla tummarna tillsammans :)
  • Siri88
    mangon skrev 2018-09-30 22:17:57 följande:

    Ja det gör jag. Tränar rätt hårt dricker kaffe och nocco m.m förösker att fokusera på annat än att bli gravid. Det man nu ta en halv evigheeeeet. Men oooh så svårt att inte längta ihjäl sig....


    Har för mig att jag läst någonstans att för stora mängder koffein kan påverka förmågan att bli gravid. Har nämligen också druckit kaffe, nocco, celsius osv. Men några inte köra på i samma mängd som tidigare. Vet du om det ligger någon sanning i det?
  • Siri88

    Jaha, då tog man ett test idag på BIM -1 eller -3. Och det var negativt. Förstår inte hur ni som hållit på länge orkar. Jag blir så himla ledsen.. från och med nästa cykel ska jag bara testa på helgen så man kan krypa ner i sängen och dra täcket över sig igen...

  • Siri88
    LillaElementet skrev 2018-10-04 10:10:46 följande:

    Jag känner detsamma. Har längtat länge nu och vi började i augusti och hunnit få mens 2 ggr sen dess. Man har ju hört att man ska akta sig för att bli gravid men det verkar ju inte va så enkelt som alla säger. Jag blir superledsen så fort mensen kommer trots att vi inte försökt länge


    Exakt så.. ännu mer frustrerande att enda gången jag blivit gravid så blev jag det trots p-piller (lite slarv) men när man inte ätit några på många år, timear med ägglossning då ska det inte gå...
  • Siri88
    Florence123 skrev 2018-10-04 16:28:07 följande:

    Börja testa dig EFTER bim istället, för att slippa negativa test i onödan. Innan beräknad mens utsöndrar cellerna (ägget) inte tillräckligt med hcg-hormon för att fångas upp på ett test i alla fall - befruktat ägg eller inte. Ca 4 veckor sedan senaste mens kan hcg-nivån börja bli mätbar, i en normallång cykel.

    Nyckeln till att orka är alltså att slappna av, ge det tid och försöka fokusera lite mindre. Sjukt svårt och nästintill omöjligt, jag vet


    Det hade jag tänkt denna gången men så gick det bara inte!
  • Siri88

    Nu är det tre dagar sedan jag fick ett negativt gravtest. Hade två Bim datum (5/10 och 7/10). Innan mens får jag alltid några små spottings men ännu har inget hänt och ?sista? bim är imorgon.

    Har ömma bröst och ont i livmodern till och från, ofta ganska högt upp i den. Vad tror ni, ska man våga sig på ett nytt test imorgon om mensen inte kommit då eller är det bäst att vänta ett par dagar till?

Svar på tråden Vi med BIM oktober 2018