• Kaka83

    Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!

    Kanske är man allergisk mot gluten eller vill trappa ner på sockerintaget men tycker det är svårt för man känner sig begränsad och förvirrad av utbudet. Men det behöver inte vara så svårt. Därför har vi tillsammans med Annika Sjöö tagit fram en receptguide som är helt uteslutande mot vitt socker, gluten och mjölk!
    Med den här receptguiden kan du alltså fotfarande njuta av kakor, bröd och muffins etc. Det är lite som att både äta kakan och ändå få behålla den!
    Spana in Annikas receptguide nedan:

    app.coursio.com/store/familjeliv/receptguide-baka-utan-socker-gluten-och-mjolk



    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-02-01 15:10
    Receptguiden presenteras i samarbete med Familjeliv

  • Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • milli79
    MrsAJ88 skrev 2019-02-01 16:11:30 följande:

    På vilket sätt skulle gluten vara farligt för den majoritet som inte har celiaki? Och varför skulle mjölk eller socker i begränsad mängd vara farligt? Tacksam om du kan hänvisa till ett vetenskapligt underlag för detta.


    Ärligt talat tror jag egentligen det är att vetemjölet är så behandlat som just det blir dåligt för kroppen. Råg och även eko varianter brukar vara lättare att tåla.
  • Emerencia
    milli79 skrev 2019-02-12 09:16:40 följande:

    Har du testat kokossocker? Tycker det blir mest likt socker. Även agavesirap är bra.

    Tycker dock om både honung, dadlar och banan som ersättning för socker.


    Så mycket nyttigare är det faktiskt inte med kokossocker eller agavesirap. Inte heller honung är det någon enorm skillnad, inte värt att ersätta enligt mina smaklökar. Bra för dig att du tycker det smakar bra, det tycker inte jag att de gör. Hellre roligt socker i mindre mängd än att hålla på med ersättningar som gör en besviken för att äta mer.
  • milli79
    Emerencia skrev 2019-02-12 09:52:51 följande:

    Så mycket nyttigare är det faktiskt inte med kokossocker eller agavesirap. Inte heller honung är det någon enorm skillnad, inte värt att ersätta enligt mina smaklökar. Bra för dig att du tycker det smakar bra, det tycker inte jag att de gör. Hellre roligt socker i mindre mängd än att hålla på med ersättningar som gör en besviken för att äta mer.


    Ja men bättre att äta med gott samvete någon ggn ibland än att sätta för stora krav. Jag utesluter inte socker helt själv :)
  • sandlilja

    Det fattades lite info i trådstarten, att det kostar 250 spänn att ta del av recepten. Visst kan Familjeliv sälja receptsamlingar men varför reklamen dold som en vanlig tråd?

    Dessutom, ni vet att även frukt innehåller socker va? Särskilt banan, dadlar o fikon, det är därför det fungerar så bra att söta med dom.

  • Youinheaven
    Svensk Pirat skrev 2019-02-08 16:25:51 följande:

    Socker innehåller näring.


    Socker innehåller energi, inte näring. Många av modern tids folksjukdomar kan kopplas till intag av för mycket socker, och även gluten. Gluten är inte mycket bättre än socker
  • Youinheaven
    Svensk Pirat skrev 2019-02-08 16:25:51 följande:

    Socker innehåller näring.


    Socker innehåller energi, inte näring. Många av modern tids folksjukdomar kan kopplas till intag av för mycket socker, och även gluten. Gluten är inte mycket bättre än socker
Svar på tråden Det går att baka utan vitt socker, gluten och möjk!