• Anonym (Vill vara med)

    Ensamheten ger mig ångest

    Fast i sängen, det finns ingen mening med att gå upp. Varför ska jag städa hemma? Ingen kommer hem till mig i alla fall. I olika sociala tillställningar känner jag mig utanför och ingen ser mig. Har blivit illa behandlad och det sätter sina spår. Men jag vet att jag är snäll, hjälpsam, trevlig. Men ingen ser det.

    Bor i storstad och möjligheter borde finnas. Men dessa erfarenheter jag har säger; du är inte välkommen.

    Jag har varit med om mycket. De människor som har ett fint anseende hos andra, de har slitit sönder mig. Är det orättvisa rykten, ja kanske. Men vem bryr sig?

    Jag låter nog negativ, ja, men min situation ser ut så. Ska det krävas självmordsförsök så kanske jag blir inlagd på psyket, och då har jag ifall någon att prata med. Nån personal som hälsar.

    Finns det någon som har varit på botten och kommit upp?

  • Svar på tråden Ensamheten ger mig ångest
  • Anonym (undrar)
    Anonym (Vill vara med) skrev 2019-06-08 12:08:23 följande:
    Att jag inte är bra nog. Suckar om jag inte klarar av något. Att jag inte är perfekt.
    Fuck them, lyssna inte på dem! Du är bra nog, du har bara haft oturen att få föräldrar som inte är bra nog. Hur är din intelligens?
  • Anonym (Vill vara med)
    Anonym (Q) skrev 2019-06-08 00:51:31 följande:

    När jag mådde som sämst ringde jag till psykiatrin som har nattöppet (stockholm) bara för att prata med någon en stund. 

    Jag har inte heller min familj att prata med. Vi bor i samma län men jag har en dysfunktionell familj så de är inga jag kan vända mig till för att få tröst. Det är så tråkigt att det finns så många som mår dåligt och är ensamma. Jag önskar att det fanns en gemensam samlingsplats för oss dit vi kan gå för att umgås.


    Är det akuta mobila teamet du menar?
  • Anonym (Vill vara med)
    Anonym (undrar) skrev 2019-06-08 12:15:21 följande:

    Fuck them, lyssna inte på dem! Du är bra nog, du har bara haft oturen att få föräldrar som inte är bra nog. Hur är din intelligens?


    Ja, jag har haft otur. Min intelligens är det nog inte fel på, men jag var bara en medel i skolan trots att jag kämpade.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Vill vara med) skrev 2019-06-08 12:25:55 följande:

    Är det akuta mobila teamet du menar?


    Hej igen,

    Jag ringde till mobila akuta teamet när jag behövde bara prata när man fick rivande och brännande ångest.

    Jag kommer också från en dysfunktionell familj.
  • Anonym (Been there - done that)

    Ja, jag har varit längst ner på botten och tagit mig upp. Det vill säga jag klättrar fortfarande uppåt.

    Idag har jag barn, man och jobb. Men självförtroendet behöver jag jobba med i princip jämt, efter att ha vuxit upp i en dysfunktionell familj. Idag har jag exempelvis mest legat i sängen med ångest. Så såna dagar finns fortfarande. Men de har blivit färre.

    Från botten tog jag kontakt med psykiatrin och berättade att jag inte orkar leva längre. Jag fick kontakt med en jättebra terapeut. Hon ville dock att jag skulle läggas in, som följd av mitt tillstånd. Men det vägrade jag. Jag vägrade också medicinering trots påtryckningar. Jag är rädd för mediciners påverkan. Men att ha någon att tala med på dagtid var guld värt.

    Lycka till och kram

    Du fixar det här!

  • Anonym (livboj)

    Hej TS. Jag är också där du är. Ensam, neddragen, från en familj som var dysfunktionell och jag inte var värd särskilt mycket. Jag jobbar mig uppåt nu. Om livsglädje var en skala på -10 till +10, där -10 är precishoppatframförtåget och +10 är det man önskar att ens bröllopsdag eller så ska vara, så är jag nu på -4. Jag har länge varit på -9.

    En sak som jag håller på att lära mig är att vara självisk eller kanske snarare att tänka "för min skull": Jag tänker på det du skriver om att städa till exempel. Jag vet exakt hur det är. Varför ska jag städa, det är ändå ingen som ser, ingen som hälsar på. Svaret är; för min skull. För att jag blir ledsen eller trött eller ångestfylld av att det står disk överallt och toan är skitig. För att jag känner av i halsen och lungorna när det är dammig och det är inte roligt. För att jag faktiskt blir lite glad av att det är rent och fint. Jag har lika själviska anledningar till att stiga upp ur sängen, att klä på mig, äta mat och gå ut. Det är inte lätt att tänka så när man inte är van men jag kämpar. Jag snubblar ofta och faller tillbaka men kämpar upp igen. 

    Jag har bara 2 måsten när det kommer till städet. Varannan dag disken och varannan dag vispa ur toan och handfatet. Resten kan jag ta när och så mycket jag orkar. Och jag måste sätta på musik när jag städar.

    Tre saker som jag gör för att bryta ensamheter är spelar Pokemon Go, sitter på café och jobbar och besöker event som händer i centrum där jag bor. Även om jag inte pratar med någon än så omger jag med folk i alla fall några timmar i veckan. Pokemon go gör också att jag rör på mig. Personalen på caféet har börjat känna igen mig och är lite extra trevliga och pokemon go har en grupp här som samlas och raidar ihop. Jag är inte redo att gå med där än men de är trevliga när vi råkar träffas.

    Jag vet inte om det här hjälper dig alls TS men jag hoppas det, på något sätt i alla fall.

  • Anonym (undrar)
    Anonym (Vill vara med) skrev 2019-06-08 12:28:39 följande:
    Ja, jag har haft otur. Min intelligens är det nog inte fel på, men jag var bara en medel i skolan trots att jag kämpade.
    Vad har du haft för otur?
  • Anonym (Vill vara med)

    Tack för era svar! Det gjorde mig gott.

    Jag har städat lite och ska fortsätta om en stund. Och jag har tittat på föreningar och volontärbyrån kanske kan det vara något.

    Jag vill verkligen inte vara i denna situation, jag vill vara delaktig i samhället. Men det är ett större och jobbigare steg att ta när man inte har någon/ några som drar i en på olika saker eller bara hälsar på. Det är så lätt att ta saker för givet.

  • Anonym (Vill vara med)
    Anonym (undrar) skrev 2019-06-08 19:58:23 följande:

    Vad har du haft för otur?


    Oturen att inte ha föräldrar som inte kunde ge mig det jag behövde. Kärlek. Ovillkorlig kärlek.
  • Anonym (också nere)

    Jag känner mig också nere och ensam just nu. Jag har dock förälrar som älskar mig och jag har barn som jag gör allt för. 
    Detta år och åren innan har dock varit så tufft att jag just nu kämpar för att kunna le känns det  som.


    Min mamma som är min bästa vän har fått en dödlig sjukdom, jag har endast ett par vänner kvar vilket självklart delvis är mitt fel då jag inte haft ork att ta hand om mina vänskapsband som ensamstående mamma. Jag jobbar mycket och umgås med mina barn. Men ångesten över att min mamma kanske lämnar oss snart har gjort att jag känner mig så ensam i alla tankar och känslor.

    De vänner jag har kvar som jag har berättat om detta för hör inte ens av sig för att fråga hur man mår eller om man vill hitta på något. Tvärtom har jag frågat om vi kan ses men de har inte kunnat. Sen ser man på fb och insta hur de är ute och har kul men de har inte frågat mig.

    Så jag sitter ensam när barnen har somnat, tänker på min mamma som tynar bort och känner att ingen bryr sig om hur jag mår eller ens orkar ringa och fråga hur det är....

    Jag vet inte vad jag vill säga med detta inlägg men det finns så många anlednigar till att man blir deprimerad och som en del skriver här att man inte ska stänga in sig och bla bla det är lättare sagt än gjort. Jag har tidigare varit jättesocial och verkligen ställt upp för vänenr men ändå har jag ingen kvar nu när jag mår dåligt. 

    Så jag vet inte faktiskt vad man ska göra, jag är jätterädd att hamna i en depression som man sen inte vet hur man ska klara sig ut från.

Svar på tråden Ensamheten ger mig ångest