• Anonym (Sam)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Jag som man har då aldrig hört någon man säga att han hatar kvinnor, däremot har jag hört ett otal gånger kvinnor säga att de hatar män. Vad kan det bero på? Är det så att män i allmänhet tycker om kvinnor mycket mer än kvinnor tycker om män?

  • Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?
  • Ignoramus

    Ja, precis, och strukturer går inte att mäta i siffror. Lika lite som att du kan mäta utfrysning och annan form av tyst mobbing, men det existerar ju fortfarande.


    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 17:58:55 följande:

    Exakt, PH värde går att mäta och bevisa, ett löst påstående om att det existerar kvinnohatande strukturer blir ju inte sanning för att någon bara säger det. Då kan man ju lika gärna påstå att det finns manshatande strukturer och att det är sant för att någon sagt det, eller hur?


  • Anonym (Sam)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 17:46:37 följande:

    Män: ?Han är inte dömd, alltså är han oskyldig!?

    Kvinnor: ?Njaee han är inte bevisat skyldig, men det behöver ju verkligen inte betyda att han är oskyldig.?

    Män: ?Polisanmälningen lades ner, alltså är han oskyldig.?

    Kvinnor: ?... inte dömd.?

    Män: ?Friad. Den lades ju ned för att det inte fanns några bevis.?

    Kvinnor: ?Det gör det i princip aldrig, och typ 99% av alla våldtäktsmän går fria. Det betyder inte att de är oskyldiga. För övrigt erkänner ju Virtanen i princip våldtäkten, han nekar bara till att ha drogat henne...?

    Män: ?TYST! GALNA FEMINAZIS OCH ERA DREV!!!?

    Hur ska du reda ut vad som hände i en lägenhet för femton PR sedan? Eller en bubbelpool? HUR? Speciellt när det ska vara ställt bortom allt tvivel att gärningsmannen är skyldig, dvs när det inte räcker med vittnen. ?Inleder förhör med Cissi Wallin. Vi börjar med några inledande frågor. Har du duschat sedan 1996? Ja? Fan. Vi lägger ner hela skiten, det är ingen idé.?

    För att inte tala om att män frias för att de sov, för att de trodde att hon ville ha en glasflaska uppstoppad i underlivet, för att de av en ren olyckshändelse råkade köra upp två fingrar...

    Så nej. Våra domstolar går inte att lita på.


    Hur ska de göra då när bevisen inte är tillräckligt starka? 10 år gamla händelser, det är ju otroligt svårt att bevisa att en våldtäkt skett. Har du några förslag?
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 18:00:25 följande:

    Hahaha för att tala väldigt mycket om FOLK nu var du själv väldigt glad för att bara dra det ena könet i skiten för två minuter sedan...

    Mig veterligen kan vi väl inte förbjuda folk från att skaffa sig en egen uppfattning hemma i stugorna, och det är väl ungefär exakt vad som har hänt här. Det sjuka är väl snarare mediernas beteende. Att basunera ut det idag på tveksamma grunder, och än mer att tysta ner det när det begav sig.


    På vilket sätt menar du att påpeka att det inte är enbart män som uttrycker sig på det sättet utan även kvinnor detsamma som att dra ena könet i skiten?  Det borde väl rimligtvis vara tvärtom att den som påstår att enbart män uttrycker sig så är den som drar män i skiten.... men det kanske inte räknas i din värld?

    Så det du säger är att folk OCH media bara ska hålla käften och låta folk dömas av en folkmobb lite som de behagar? Är det inte medias uppgift att rapportera om saker som sker i samhället? Dessutom var det väl inte bara media som ifrågasatte #metoo drevet utan även lagliga instanser som påpekade risker med att folk döms på förhand utan en chans att försvara sig?

    PS! Du svarade aldrig på vad du anser är ett bättre alternativ till våra enligt dig bristfälliga domstolar?
  • Anonym (jag)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 18:04:14 följande:

    Ja, precis, och strukturer går inte att mäta i siffror. Lika lite som att du kan mäta utfrysning och annan form av tyst mobbing, men det existerar ju fortfarande.


    Du vet väl att det finns vetenskap som rör samhällen va?

    Så vad är det du vill komma fram till, att alla bara ska acceptera det som sanning enbart för att några säger att det är så?
  • CarinaL26
    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 18:20:35 följande:

    Du vet väl att det finns vetenskap som rör samhällen va?

    Så vad är det du vill komma fram till, att alla bara ska acceptera det som sanning enbart för att några säger att det är så?


    Vilket är exakt vad du själv gör.
  • Anonym (jag)
    CarinaL26 skrev 2019-07-02 18:27:29 följande:
    Vilket är exakt vad du själv gör.
    Eh, va? Jag efterfrågar vetenskapliga bevis för att vissa påståenden är sanna medan du menar på att det inte finns. Och när jag frågar dig hur vi då ska veta om de är sanna eller ej så svarar du med att det är vad jag själv gör? Hur fan får du ihop det där?

    Om det inte finns bevis för att såna strukturer existerar, varför ska vi då tro på det?
  • Anonym (mmm)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 18:00:25 följande:

    Hahaha för att tala väldigt mycket om FOLK nu var du själv väldigt glad för att bara dra det ena könet i skiten för två minuter sedan...

    Mig veterligen kan vi väl inte förbjuda folk från att skaffa sig en egen uppfattning hemma i stugorna, och det är väl ungefär exakt vad som har hänt här. Det sjuka är väl snarare mediernas beteende. Att basunera ut det idag på tveksamma grunder, och än mer att tysta ner det när det begav sig.


    Exakt.

    Det finns inga som hycklar så mycket som kvinnohatare i offerkofta
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 08:41:18 följande:

    SOM SAGT. Kvinnor hatar män för att de blir diskriminerade, hotade, förföljda, trakasserade, nedvärderade, förlöjligade osv osv osv av män, hela tiden. På jobbet är hennes arbete och åsikter inte lika mycket värda som de manliga kollegornas, sen känner hon sig otrygg på väg hem från jobbet (måste gå med en kompis, ringa en vän, inte gena genom parken, ha nycklarna i handen, göra allt rätt så att det inte är hennes fel (!) om hon blir våldtagen), och när hon kommer hem kliver hon på arbetspass nr 2, oavlönat, för att ta hand om hushållet så att mannen kan ligga på soffan och vila upp sig. Kvinnohat i tre olika former. Dag ut och dag in.

    Män läser en artikel om manshat, där en kvinna förklarar att hon är riktigt trött på ovanstående, och blir övertygad om att det är kvinnorna som är boven.

    Kvinnohatet påverkar vår vardag i stort som smått hela tiden. Hur påverkar manshatet din?

    Och manshatet är en reaktion på ovanstående (och mycket mer), vad är anledningen till att ni hatar kvinnor?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 00:58:21 följande:

    Jo men det borde ju ändå vara många fler som skriver de hatar kvinnor. Långt från alla de män som hatar kvinnor är ju förmögna att utöva sitt hat med fysiska handlingar. Kan det vara så att det är mer socialt accepterat att säga att man hatar män?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 01:35:36 följande:

    Man kan ju läsa artiklar om det ibland där det är en fmeinist som skriver att hon hatar män. Men inte en enda artikeln vad jag sett där en man skriver att han hatar kvinnor. Normalisera manshat är inget bra.


    "På jobbet är hennes arbete och åsikter inte lika mycket värda som de manliga kollegornas,"
    Det brukar låta så men det kan ju också vara så att de inte klarar av att få sina åsikter ifrågasatta. Vad ska dessa starka kvinnor göra sen de la ner mansplainingakuten?

    "...sen känner hon sig otrygg på väg hem från jobbet..."
    Kvinnor är relativt säkra ute, i alla fall om man jämför med män.

    Vänsterfeminister har en tendens att ta en minoritet ur gruppen män och generaliserar över hela gruppen och gör tvärt om med kvinnor som de ser som oskyldiga offer. Om en man beter sig illa mot både män och kvinnor kallar de det för ändå för kvinnohat.

    Våld i nära relationer blir mäns våld mot kvinnor, våld i samkönade relationer och kvinnors våld mot män räknas inte. Våldtäkter beror på kvinnohat, att män blir våldtagna i samkönade relationer, att unga killar blir lurade till prostitution där de blir utsatta för över grepp räknas inte.

    Lönegapet 4.4% (om man inte tar hänsyn till att män och kvinnor inte har lika många timmar i arbetslivet) blir 80% och beror på strukturell sexism och förtryck.

    Tar män livet av sig beror på att de enligt destruktiv mansnorm inte får söka hjälp, misslyckas killar i skolan beror det på att det är tjejigt att plugga.

    Enligt vänsterfeministen beror ovanstående "kvinnohat" på att det är så män är uppfostrade, "mansnormen" och har det som en ursäkt för sitt manshat.
    Skulle de finnas undantag så är de ändå en del av problemet (kollektiv skuld)

    "Kvinnohatet påverkar vår vardag i stort som smått hela tiden. Hur påverkar manshatet din?"
    "Vår vardag?" Pratar du för alla kvinnor igen?

    "Män läser en artikel om manshat, där en kvinna förklarar att hon är riktigt trött på ovanstående, och blir övertygad om att det är kvinnorna som är boven."

    När män, eller kvinnor (jo det finns kvinnor som också kritiserar vänsterfeminism) läser dessa överdrifter och skitkastande på män kan de ju svara med inte alla män och börjar tröttna på radikalfeminister.

    "Och manshatet är en reaktion på ovanstående (och mycket mer), vad är anledningen till att ni hatar kvinnor?"

    Med tanke på att slutsatsen bygger på grova överdrifter så skulle man ju kunna dra slutsatsen att manshatet inte är ett svar på kvinnohatet, det är bara en ursäkt för manshat. Vad är anledningen till att ni hatar män?
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 10:39:34 följande:

    Fine, som partners etc. Alltid med det i bakhuvudet. Väldigt få män älskar kvinnor som medmänniskor.

    Vilka är dina topp 15 kvinnliga artister (dvs där du kan räkna upp 15-20 låtar utan att blinka, inte ?hon hade ju en hit som var bra?)? Topp 15 kvinnliga författare? Politiker? Historiska figurer? Film- och tv-karaktärer?

    De som verkligen älskade kvinnor hade ju aldrig startat en sånhär tråd till exempel. De hade tagit kvinnor i försvar, kämpat för deras rättigheter. Jobbat volontärt. Osv osv.


    De som verkligen älskade kvinnor hade ju aldrig startat en sånhär tråd till exempel. De hade tagit kvinnor i försvar när de skriver Väldigt få män älskar kvinnor som medmänniskor?

    "...kämpat för deras rättigheter. Jobbat volontärt. Osv osv."
    ja, när det handlar om kvinnofrågor men när vänsterfeministerna blir frågade hur mycket de själva engagerar sig i mansfrågor blir svaret mansbebis.
  • KlantSmurfen
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 11:04:46 följande:
    Det var min observation av hur det är, jag skriver inte att det ÄR så, bara att det verkar vara så.

    Om man söker på t ex "därför hatar jag kvinnor" så hittar jag inga artiklar skrivna av män om det. Men om man söker "därför hatar jag män" så får man upp många artiklar om det. Det var det som jag undrade över varför det var vanligare med det ena än det andra.

    Det kanske är så att hat mot män kommer generellt sett från vissa mäns dåliga beteenden mot kvinnor.

    Men de män som skriver hatiska kommentarer till kvinnor, varför gör dessa män det?
    Det kan vara lite svårt att få sina kvinnohatiska artiklar publicerade i manstream media men om man kallar sina manshatiska artiklar för feminism går det bra.
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?