• Anonym (Sam)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Jag som man har då aldrig hört någon man säga att han hatar kvinnor, däremot har jag hört ett otal gånger kvinnor säga att de hatar män. Vad kan det bero på? Är det så att män i allmänhet tycker om kvinnor mycket mer än kvinnor tycker om män?

  • Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 11:14:11 följande:

    Det är min uppfattning att män ser på kvinnor som objekt, ja. Den ?skeva? uppfattningen har jag fått av att män nästan alltid har något i bakhuvudet när de blir kompis med en tjej/kvinna. Och sen blir de sura och kränkta och ledsna när tjejen sedan behandlar honom som... just det, en kompis.

    Och att män generellt är så o-tro-ligt ointresserade av kvinnor på alla andra plan. De läser aldrig böcker av kvinnor. De ser aldrig på film med en majoritet kvinnliga roller, som handlar om kvinnor. De läser inte på om betydande kvinnor i historien. Nej, kvinnors inre är många gånger inte ett dugg intressant. Bara ytan.

    Och att de gillar kvinnor, men inte feminister, de är vidrigare än vidrigast för de bryr sig bara om kvinnor (vore inte det en bra sak om de nu älskar kvinnor?).


    "Den "skeva" uppfattningen har jag fått av att män nästan alltid har något i bakhuvudet när de blir kompis med en tjej/kvinna"
    jo, vissa män är så men din uppfattning om att män alltid har baktankar beror snarare på din skeva syn på män.

    "De läser aldrig böcker av kvinnor."
    Män läser inte så mycket böcker men många har läst Harry Potter så det kan ju bero mer på innehållet än könet på författaren.

    "De ser aldrig på film med en majoritet kvinnliga roller, som handlar om kvinnor"
    Källa?
    Chick flicks och "tantsnusk brukar gå bort för de flesta män men det finns andra filmer.

    "De läser inte på om betydande kvinnor i historien"
    Källa?

    "Nej, kvinnors inre är många gånger inte ett dugg intressant. Bara ytan"
    Källa?

    "Och att de gillar kvinnor, men inte feminister..."
    Det kan inte bero på feministen?
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 11:42:16 följande:

    Nej, men om de nu älskar kvinnor så hade det ju varit värt att titta på dessa filmer just därför, eller hur? Då hade de ju aktivt sökt sig till dessa filmer, istället för att tänka ?Nä. Nääää. Det där kan jag inte relatera till alls eller tycka är intressant. Näää.?

    Jag älskar hundar. Ser jag att det är en film om hundar tänker jag ?jaaa, vad roligt!?, inte ?men gud, jag kan ju inte relatera till hur det är att ha en svans och springa omkring på alla fyra hela dagarna, stäng av filmen omedelbart! Jag vill se nåt om mens och häaegen-dasz istället!?


    Så det är fel på män om de inte har samma film smak som kvinnor?

  • KlantSmurfen
    Anonym (men sluta) skrev 2019-07-02 11:58:37 följande:
    Det här är ytterligare en i raden av hattrådar mot kvinnor.

    När ska FL reagera, vill ni ha ett forum med bara kvinnohatare och troll och andra hatare på forumet?
    Lycka till med att behålla era annonsörer då
    ska du kontakta annonsörerna och säga att FL är full med kvinnohatar trådar för att de ska sluta annonsera?
  • Anonym (Sam)
    Ignoramus skrev 2019-07-02 08:41:18 följande:

    Och manshatet är en reaktion på ovanstående (och mycket mer), vad är anledningen till att ni hatar kvinnor?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 01:35:36 följande:

    Man kan ju läsa artiklar om det ibland där det är en fmeinist som skriver att hon hatar män. Men inte en enda artikeln vad jag sett där en man skriver att han hatar kvinnor. Normalisera manshat är inget bra.


    Det får du väl fråga de som hatar kvinnor. Jag gör inte det.

    Jag tycker kvinnohat är helt förkastligt och är starkt emot all form av kvinnohat. Vad tycker du om manshat?
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 12:14:04 följande:

    Jo, fast det är ju lite det här jag menar... de flesta du räknar upp är ju kvinnor med typiskt manliga egenskaper, alltså kan ni relatera till dem mer och de är ok i era böcker. Dessutom visste du väl sannolikt inte ens att Samus var en kvinna, hehe...

    Nej, precis, du tycker inte att det är intressant för att det är kvinnohistorier, det är ju det jag menar. Hade du älskat kvinnor på ett bredare plan så hade du velat veta mer om dem och intresserat dig för typiskt kvinnliga karaktärer. Kvinnor har inga problem med att läsa böcker av män eller se actionfilmer. Trots att vi sannolikt aldrig kommer hänga ifrån ett flygplan eller stoppa en terrorist. Men eftersom vi är uppväxta med det är det normalt. Och eftersom ni inte är uppväxta med kvinnliga historier så är det onormalt och främmande för er.

    Men det späder på ert kvinnoförakt, denna oförmåga att intressera sig för den andra hälften av jordens befolkning. Tjejfilmer är tramsiga och löjliga och tråkiga, bäst att inte se dem. Och vips har ni avfärdat alla kvinnliga historier i en enda oengagerad svepning med handen. Trots att de ofta är bättre och mer intressanta - just för att det är någonting nytt som vi aldrig hört förut.

    Herregud, jag skulle väl dö av lycka om jag nånsin fick spela en kvinnlig karaktär i stil med trevor i gta. En ful, sluskig förlorare som ändå är rolig och verkligen är en karaktär, en utstuderad huvudperson. Det lär inte hända under min livstid, men man kan väl få drömma?


    "Trots att vi sannolikt aldrig kommer hänga ifrån ett flygplan eller stoppa en terrorist."
    Men det typiskt manliga egenskaper så det händer nästan varje dag...

    "Och vips har ni avfärdat alla kvinnliga historier i en enda oengagerad svepning med handen.."
    Jag läser inte böcker men jag läser andra saker...
    Transgender men talk about life on the other side of the gender divide - The Washington Post

    [...]
    Prior to my transition, I was an outspoken radical feminist. I spoke up often, loudly and with confidence. I was encouraged to speak up. I was given awards for my efforts, literally - it was like, "Oh, yeah, speak up, speak out." When I speak up now, I am often given the direct or indirect message that I am "mansplaining," "taking up too much space" or "asserting my white male heterosexual privilege." Never mind that I am a first-generation Mexican American, a transsexual man, and married to the same woman I was with prior to my transition.

    I find the assertion that I am now unable to speak out on issues I find important offensive and I refuse to allow anyone to silence me. My ability to empathize has grown exponentially, because I now factor men into my thinking and feeling about situations. Prior to my transition, I rarely considered how men experienced life or what they thought, wanted or liked about their lives. I have learned so much about the lives of men through my friendships with men, reading books and articles by and for men and through the men I serve as a licensed clinical social worker.
    [...]

    I do notice that some women do expect me to acquiesce or concede to them more now: Let them speak first, let them board the bus first, let them sit down first, and so on. I also notice that in public spaces men are more collegial with me, which they express through verbal and nonverbal messages: head lifting when passing me on the sidewalk and using terms like ?brother? and ?boss man? to acknowledge me. As a former lesbian feminist, I was put off by the way that some women want to be treated by me, now that I am a man, because it violates a foundational belief I carry, which is that women are fully capable human beings who do not need men to acquiesce or concede to them.

    www.washingtonpost.com/news/local/wp/2018/07/20/feature/crossing-the-divide-do-men-really-have-it-easier-these-transgender-guys-found-the-truth-was-more-complex/

  • Ignoramus

    Rowling fick ju inte använda sitt förnamn för att insikten att hon var en kvinna skulle göra att pojkar och män inte köpte böckerna.


    KlantSmurfen skrev 2019-07-02 20:58:14 följande:

    "Den "skeva" uppfattningen har jag fått av att män nästan alltid har något i bakhuvudet när de blir kompis med en tjej/kvinna"

    jo, vissa män är så men din uppfattning om att män alltid har baktankar beror snarare på din skeva syn på män.

    "De läser aldrig böcker av kvinnor."

    Män läser inte så mycket böcker men många har läst Harry Potter så det kan ju bero mer på innehållet än könet på författaren.

    "De ser aldrig på film med en majoritet kvinnliga roller, som handlar om kvinnor"

    Källa?

    Chick flicks och "tantsnusk brukar gå bort för de flesta män men det finns andra filmer.

    "De läser inte på om betydande kvinnor i historien"

    Källa?

    "Nej, kvinnors inre är många gånger inte ett dugg intressant. Bara ytan"

    Källa?

    "Och att de gillar kvinnor, men inte feminister..."

    Det kan inte bero på feministen?


  • KlantSmurfen
    Fiona M skrev 2019-07-02 13:04:41 följande:

    TS, vad leder manshat till? Vad råkar män ut pga att kvinnor hatar män?

    Och sen: vad leder kvinnohat till? Vad råkar kvinnor ut för att män, trots att de inte säger just ?jag hatar kvinnor?, hatar kvinnor?


    Vad leder manshat till?
    80-90% är rena överdrifter, hur påverkas unga tjejer och killar om de blir matade med sånt trams?

    Hur påverkas unga tjejer när de får lära sig att killar bara ser dem som objekt?
    Vilka krav får de då på killar i förhållanden?

    Hur påverkas de när de får lära sig att lönegapet beror på strukturellt förtryck?
    Kan de bli så att de undviker att göra karriär om de måste jobba dubbelt så hårt?

    Hur påverkas de när de får lära sig att anledningen till att det inte finns fler kvinnor inom vissa yrken beror på strukturell sexism?
    Kan det bli så att de undviker vissa yrken?

    "Vad råkar kvinnor ut för att män, trots att de inte säger just ?jag hatar kvinnor?, hatar kvinnor?"
    Det kan påverka vissa kvinnor en hel del men det betyder inte att det feministiska manshatet inte påverkar samhället negativt.
  • Ignoramus

    Haha för att vi talar om olika sorters hat. Kvinnor hatar män eftersom vi blir förtryckta av er. Det enda vi, på sin höjd, säger, är att vi hatar män eftersom de skrämmer oss. Det är allt. Vi förklarar tydligt varför, och det är ganska rimliga åsikter (ofta håller ni tom med oss, eftersom man möts av en kör av att män också går osäkert på gatorna (pga andra män), eller män också blir våldtagna (av andra män) osv osv)

    Kvinnohatet på nätet är att skriva mail till kvinnor och väldigt detaljerat hota mottagaren med våldtäkt, tortyr och mord. Herregud vad skönt det vore om kvinnohatet vore reducerat till sakliga politiska inlägg mer argument, utan personpåhopp.

    Jaha, så media ska hänga ut namn helt plötsligt?

    Nej jag är inte så säker på att det finns något bättre alternativ. Annat än att driva forskningen framåt så att det blir lättare att samla bevis. Det jag motsätter mig är gemene mans sätt att hävda att man är oskyldig för att polisutredningen lades ner eller bevisningen inte räckte i domstolen. Det betyder endast att personen inte är dömd. Han kan fortfarande i allra högsta grad vara skyldig, speciellt i våldtäktsfall.

    Så ett rimligare förhållningssätt är att säga ?han är inte dömd?, istället för ?han är oskyldig?. Det vore en bra start, imho


    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 18:18:27 följande:

    På vilket sätt menar du att påpeka att det inte är enbart män som uttrycker sig på det sättet utan även kvinnor detsamma som att dra ena könet i skiten?  Det borde väl rimligtvis vara tvärtom att den som påstår att enbart män uttrycker sig så är den som drar män i skiten.... men det kanske inte räknas i din värld?

    Så det du säger är att folk OCH media bara ska hålla käften och låta folk dömas av en folkmobb lite som de behagar? Är det inte medias uppgift att rapportera om saker som sker i samhället? Dessutom var det väl inte bara media som ifrågasatte #metoo drevet utan även lagliga instanser som påpekade risker med att folk döms på förhand utan en chans att försvara sig?

    PS! Du svarade aldrig på vad du anser är ett bättre alternativ till våra enligt dig bristfälliga domstolar?


  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 21:42:00 följande:

    Rowling fick ju inte använda sitt förnamn för att insikten att hon var en kvinna skulle göra att pojkar och män inte köpte böckerna.


    Så hon säger det?
    Vad är det mer hon säger
    J.K. Rowling

    Canon: brown eyes, frizzy hair and very clever. White skin was never specified. Rowling loves black Hermione

    twitter.com/jk_rowling/status/678888094339366914
    Dzfy09ZXgAAb_Jr?format=jpg
  • KlantSmurfen
    Ignoramus skrev 2019-07-02 18:04:14 följande:

    Ja, precis, och strukturer går inte att mäta i siffror. Lika lite som att du kan mäta utfrysning och annan form av tyst mobbing, men det existerar ju fortfarande.


    "Ja, precis, och strukturer går inte att mäta i siffror."
    Så något som inte går att mäta, bara påstå att det finns ska tolkas som fakta?

    Det går att mäta andra saker
    Vänsterfeminister påstår att lönegapet beror på strukturer men är är nere på ca 4.4% om man tar hänsyn till de faktorer vänsterfeminister ignorerar.

    Vänsterfeminister påstår att "mäns våld mot kvinnor" beror på patriarkatet och kvinnohat men om man kollar den forskning/studier om kvinnors våld, våld i samkönade relationer och varför folk blir våldsamma är inte den radikalfeministiska våldsteorin hållbar.

    Det är svårt att hitta några belägg för en hel del av det vänsterfeminister säger.

    "Lika lite som att du kan mäta utfrysning och annan form av tyst mobbing, men det existerar ju fortfarande."
    Man kan kolla en hel del med anonyma undersökningar, sånt där som SCB & BRÅ gör.


Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?