• Anonym (A)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (Anna) skrev 2019-07-10 15:23:07 följande:
    Fast då pratar du inte om abort. För det är inte mord och det är inget barn.

    Varför kan du inte diskutera sakligt, istället för att dra till med lögner, vill du bara provocera?


    Håller med till fullo.
  • Anonym (A)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-13 12:59:59 följande:
    Du sätter dig verkligen på höga hästar när du säger att de som har en ärlig och djup tro inte kommer efterfråga abort. Jag är som sagt själv troende, arbetar i en frikyrkoförsamling och har vänner som genomgått en abort. Det har för dem inte varit enkla val, men det bästa de kunde göra i de situationerna. Att säga att andra inte tror tillräckligt för att de inte tycker precis som en själv är i mina ögon högmod. Låt du Gud avgöra vilken tro som finns i deras hjärtan och jobba på att inte döma andra.
    +1
  • Anonym (A)
    Mella-Bella skrev 2019-07-16 14:11:01 följande:
    Om män tvingar sig på kvinnor så hoppas jag verkligen att de blir anmälda för våldtäkt.
    Verkligen
  • Anonym (A)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-24 17:24:42 följande:
    Historien har visat vad som skedde förr när abort inte fanns och människor tvingades ta sitt ansvar vid oönskad graviditet mängder med vanvårdade försummade barn precis som det ser ut världen över där det inte finns tillgång till abort. Värdet på barn är noll och intet på många platser eftersom det finns ett överflöd av barn som ingen önskat
    +1
  • Anonym (A)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-27 13:42:48 följande:
    Du gjorde en bedömning att det för dig i en situation skulle ha fungerat samtidigt så vill du att andra inte ska kunna ta ett beslut att göra abort när de gör bedömningen att de i deras situation varken kan eller vill de lösa situationen på annat sätt. Det är också etiskt att inte försätta sig i en situation som  man inte tror sig bemästra 
    +1
  • Anonym (A)
    LauraPalmer skrev 2019-07-27 17:49:41 följande:
    Jag har inte heller påstått att du sagt att du tycker att alla ska ha barn. 
    Men när du pratar om alla dessa värderingar som ska få efterfrågan av abort att försvinna så visar du tydligt att du inte förstår att det inte bara om värderingar eller förmågan att ta hand om ett barn. Det är så himla mycket mer som spelar in. du kanske vill ha barn men befinner dig på en plats i livet då du helt enkelt inte vill eller kan. 

    Det där andra stycket visar klart och tydligt att du gör dig själv till någon slags mall för hur du vill att andra ska tänka och agera. Jag är en heterosexuell kvinna och jag vill inte utesluta något som jag gillar ur mitt sexliv pga av att jag är en person som inte vill ha barn. 

    jag är väldigt nyfiken på hur du tror att din ide om hur vi ska komma till den punkt där abort inte längre efterfrågas då ett sånt läge aldrig någonsin existerat tidigare. du får såklart ha din dröm och dina åsikter, men jag är intresserad av vad du har för tankar kring detta+

    Sista stycket... har du själv gjort en abort+ Även fast man är för abort så är det inte en särskilt bekväm grej att gå igenom. Det är rätt meckigt att boka tid hos en läkare för ett första möte. Det kanske inte finns tider så att man behöver vänta och uppleva allt fler symptom av graviditeten. Du kanske måste sjukskriva dig och missa en massa inkomst mm. Vid en medicinsk abort så måste man ta tabletter som man mår skit av för att nån dag senare ligga i ett litet rum på en kvinnoklinik och må illa och ha ont. har du otur så kommer inte allt ut och du måste genomgå en skrapning. du kommer att blöda en låång tid efteråt och dessutom vara extra infektionskänslig och orolig för komplikationer. Även om man inte är känslomässigt påverkad så är det inte en bekväm upplevelse. de flesta skiter inte i preventivmedel och gör aborter på löpande band som vissa vill få det att låta som. man gör abort för att man inte vill bli förälder under rådande omständigheter. Svårare än så är det inte. Bara för att du var beredd att ändra om dina livsplaner så betyder det inte att andra varken vill eller kan för det. 

    Ber om ursäkt för rörig text men mitt tangentbord vill inte samarbeta.
    +1
  • Anonym (A)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-29 00:58:56 följande:
    Ja fast det behöver inte det.

    Ett foster kan inte leva utan en livmoder. Slutar kvinnan att låna ut sin livmoder till fostret så dör fostret utan att någon dödande behöver genomgås.

    Man har inte rätt till någon annans kropp. Och ett foster har inte rätt till kvinnans kropp mer än vad jag har rätt till sin kropp.
    +1
  • Anonym (A)
    klyban skrev 2019-07-29 12:29:49 följande:

    Du försöker smyga in skam och skuld, och men men men och hur de ska tänka frö du ska vara nöjd.
    Det är hybris i tron man äger andra människor och få dom göra som DU vill.


    Håller med
  • Anonym (A)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-29 13:45:42 följande:
    Det kvittar. Man har inte rätt till någon annans kropp oavsett vad som hänt tidigare. Vissa skulle vilja påstå att fria individer har rätt att ingå avtal och var och en är fri att sälja sin kropp men personligen tycker jag sådana avtal är ogiltiga. Av den anledningen är jag kritisk till surrogatmödraskap. Var och en har när som helst rätten att återta sin kropp.
    Håller med.
  • Anonym (A)
    klyban skrev 2019-07-31 11:22:31 följande:

    Jag tror de flesta trollar.

    Dock ser jag att man gör abortfrågan en otjänst genom att prata om nått som obskyrt och ovanligt.
    Men det är ofta så man vill göra, ta in det som extremt ovanligt, och sen mena på att allt måste bort.


    +1
  • Anonym (A)
    oanonym skrev 2019-07-31 14:19:13 följande:
    Jag tycker det är bra med en gräns. Efter en viss vecka ska det inte gå att ändra sig hur som helst. Det är min ståndpunkt i denna fråga.
    Tycker jag med
  • Anonym (A)
    LauraPalmer skrev 2019-08-13 15:10:13 följande:
    Det resonemanget bygger ju på att alla människor vill skaffa barn och att enda anledningen till abort skulle vara bristande sociala nätverk. 

    Att vilja ha barn eller inte, att göra abort eller inte har långt ifrån bara med värderingar att göra. Det är så mycket annat som spelar in som man inte kan bortse ifrån. 
    +1
  • Anonym (A)
    Samtalshoran skrev 2019-10-30 12:45:24 följande:
    För att det är billigare än om massor med människor får barn de inte vill ha?
    För att tillgång till abort inte ska vara en klassfråga?
    För att vi betalar massor med annan vård för saker som inte heller är rättigheter, typ Alex 50 bast pajade allt i ena knät vid tennisspel. Tennispel är inte en rättighet så varför ska staten betala för knäoperationen?
    +1
  • Anonym (A)
    Anonym (för att) skrev 2019-11-05 08:03:57 följande:
    För att man kan ha skyddat sig men skyddet kan ha misslyckats av någon anledning. Barn ska inte tvingas födas för att mamman inte har råd att bekosta en abort på egen hand. För att kvinnor förr dog i sina försök att själva utföra aborten eller gick till någon 'doktor' som utförde aborter med alla möjliga och omöjliga medel vilket kunde leda till sterilitet eller döden. 
    Just så.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?