• Anonym (Tjockmensöt)

    Kropp eller anikte, vad går ni efter först?

    Jag och en tjejkompis hade en liten diskussion med några manliga bekanta i helgen om bl.a skönhetsideal och förhållanden och jag skulle väldigt gärna vilja veta hur fler tänker här. För att kortfatta: jag är 171 cm lång, väger 114 kg så har långt ifrån en killerbody men många har sagt att jag har ett vackert ansikte med stora, klara ögon o.s.v. min väninna är runt 165 cm, väger ca 55 kg och har verkligen skitsnygg kropp! (Den jäveln;)) men är kanske inte jättesöt vad gäller ansiktet. Hon har partner, jag har precis gått ur ett långt förhållande. Dessa killar sa att hon kommer aldrig lida brist på karlar eftersom hon har den kropp hon har men jag är tvungen att gå ner i vikt om jag ska få någon, hur än fin jag än är i ansiktet, eftersom att i slutändan så är det kroppen som överväger vid första mötet.( Puh, sorry för långt inlägg...) vad anser och tänker ni

  • Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?
  • Bjoer
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-22 14:38:37 följande:

    Det var en som skrev att kroppen har störst betydelse för ett mindre attraktivt ansikte vänjer man sig vid. Kan det inte gälla för kroppen också? En kropp kan ju förändras men ansiktet består ju oftast.


    Jag tänker lite tvärt om där. Ett ansikte är viktigare än kroppen för ett ansikte är "what you see is what you get" medan kroppen går att fixa senare. Det är ju svårt med ansiktet. Å andra sidan bör man inte gå in i ett förhållande med inställningen att ens partner kommer göra några revolutionerande förändringar senare i livet. Sånt sker väldigt sällan.
  • Anonym (Förvånad)

    Ok, svarar som kvinna att för mig så är nog kropp viktigast. Har han en bra kropp (lång, bredaxlad, normalviktig) så kan ansiktet vara alldagligt. Ett snyggt ansikte på en man kan inte kompensera för en otränad, slapp eller överviktig kropp. Jah och min sambo har för övrigt också som regel att säga till när den andre börjar gå upp i vikt...om det händer.

  • t1000
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-22 14:38:37 följande:

    Det var en som skrev att kroppen har störst betydelse för ett mindre attraktivt ansikte vänjer man sig vid. Kan det inte gälla för kroppen också? En kropp kan ju förändras men ansiktet består ju oftast.


    Det är inte sant att ansiktet inte förändras av övervikt. Ansiktet blir rundare. På många som går ner i vikt kan ansiktet förändras ganska drastiskt. Dvs , även ansiktet blir finare i mina ögon.

    Hela kroppen förändras, överviktiga har tjocka fingrar m.m.
  • t1000

    Sök på #weightloss på Instagram så ser du hur mycket ansiktet förändras tillsammans med kroppen. Dvs, före och efter viktnedgång.

  • t1000

    Sök på #weightloss på Instagram så ser du hur mycket ansiktet förändras tillsammans med kroppen. Dvs, före och efter viktnedgång.

  • EnFru

    Ansiktet (ögonen) är nog viktigast för mig, men kroppen spelar såklart också roll. Smala/magra/taniga män går helt klart bort, då föredrar jag en överviktig med ett fint ansikte. En liten mage stör inget så länge armar och ben är snygga

    En tränad kropp är inte helt fel, men för tränad funkar inte heller.

    Bara lite kräsen

  • Anonym (Maken)

    Kroppen före ansiktet helt klart (leendet är dock viktigt). Har varit så sedan jag var i tonåren.
    Övervikt, försvunnen midja etc. går bort, då finns det ingen attraktionskraft kvar.


    Sedan oron angående vad som händer efter kvinnan fött barn.
    Är inte mannen en riktigt ytlig skit så finns förståelsen för att det inte ser ut som innan, att magen, brösten etc. förändras. Finns kärleken så spelar det ingen roll.

    Dock, att komma tillbaka i form efteråt, till den nivå det går, är viktigt, både av hälsoskäl och ut attraktionssynvinkel.
    Både jag och frugan tränar regelbundet, av ovan nämnda skäl.
    Viktigt att inte sunka till sig bara för att man är gift och har barn. 

  • Anonym (Hmm)

    Varken eller .. kan räcka med en blick eller ett leende ...
    eller ett knoppstånd eller rätt höfter.
    Detaljer fångar - personen håller kvar

  • Anonym (D)

    Att hennes rumpa är rund och dallrar är viktigast. Ansiktet kommer senare.

  • Liberté
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-22 14:47:41 följande:

    Fördömer inte överviktiga heller bör sägas. Övervikt kan bero på mer än bara lathet. PCO tex är en jävla sjukdom...sen finns det dom som faktiskt trivs och gillar sina kroppar bättre med övervikt.


    Tror inte det är någon som säger att man inte skulle duga eller vara en sämre person för att man har övervikt.

    Man vet helt enkelt inte varför någon är överviktig eller bryr sig speciellt egentligen då man faktiskt inte har med det att göra.

    Som du säger finns det de som trivs med några extra kilo och det är väl perfekt då man inte ska självsvälta sig för någon annan (obetydlig) persons åsikt.

    Om man föredrar ansikte eller kropp (i ett vakuum) är bara en preferens, personlighet och hur man klickar betyder betydligt mer.
Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?