• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Gravid 89

    What the heck! ;)

    Slutade med att jag bildbomade bildtråden. Ni får ursäkta... ;)
    Men kom på att jag inte uppdaterat på länge. Nu finns lite att kolla på i alla fall.

    Ha en bra dag, allesammans. Kram

  • Lilla fröet

    hm..bara en liten fråga, om jag ska ha i skivade jordgubbar i barbietårtan, kan jag ha i dom idag om den ska ätas på fredag eller blir jordgubbarna mosiga o äckliga?


    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • Ankmor
    mina12 skrev 2010-07-21 10:44:49 följande:
    Här kan alla tårtbakare fylla i vart ni finns! Se till att få med informationen från inlägget innan, när du fyller i vart du bor, så att det blir en lista.
     
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html
    Jag har nu lagt till denna eminenta tråd i TS - se allra lääängst ner!

    Tomt här just nu...
  • Zelmilainen

    jag ställde en fråga för ett par dagar sen och fick bra hjälp via mail. nu vill min sambos dotter gärna ha geishafluff i sin tårta när hon fyller 13 den 30e. jag tänkte ha ljusa bottnar, ett lager geishafluff (hur mkt grädde på hur mkt geisha blir bra?), hallonmousse och sen sån där smörkrän med philapelhiaost i spacklad runt. men sen funderar jag på dekorering. det blir typ en av mina förstå tårtor, så inget avancerat, men tänkte på färska hallon (alt frusna/tinade avrunna hallon), men vill ha nåt kul och enkelt på med. några ideer?


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • guppyn

    Behöver fyllningsrådGlad vill göra en tårta med en vit och en mjölk eller mörkchokladfyllning. Tänkte göra en ganache och en mousse eller skulle det bli gott med två ganache? För mastigt? Tar gärna emot exakta mått på ganache om någon gjort en god sådan.
    Någon som gjort violmousse som blev gott och har recept?

    Visst var det flera här som prövat göra macarons? Är det mycket svårt, omständigt? Har fått det intrycket. Och kan man färga dessa med vanlig hushållsfärg om man vill. Tar även här gärna emot recept.

  • Smulan1979
    guppyn skrev 2010-07-21 20:44:11 följande:
    Behöver fyllningsrådGlad vill göra en tårta med en vit och en mjölk eller mörkchokladfyllning. Tänkte göra en ganache och en mousse eller skulle det bli gott med två ganache? För mastigt? Tar gärna emot exakta mått på ganache om någon gjort en god sådan.
    Någon som gjort violmousse som blev gott och har recept?

    Visst var det flera här som prövat göra macarons? Är det mycket svårt, omständigt? Har fått det intrycket. Och kan man färga dessa med vanlig hushållsfärg om man vill. Tar även här gärna emot recept.
    Du kan testa det här receptet t ex . Inte speciellt svårt eller omständigt. Visst kan man färga med hushållsfärg, eventuellt blir det lite ljusare färger bara.
  • Gravid 89
    guppyn skrev 2010-07-21 20:44:11 följande:
    Behöver fyllningsrådGlad vill göra en tårta med en vit och en mjölk eller mörkchokladfyllning. Tänkte göra en ganache och en mousse eller skulle det bli gott med två ganache? För mastigt? Tar gärna emot exakta mått på ganache om någon gjort en god sådan.
    Någon som gjort violmousse som blev gott och har recept?

    Visst var det flera här som prövat göra macarons? Är det mycket svårt, omständigt? Har fått det intrycket. Och kan man färga dessa med vanlig hushållsfärg om man vill. Tar även här gärna emot recept.
    Här i min blogg finns recept och beskrivning:

    tartspecialisten.se/2010/may/recept-macaroons.html
  • SweetNilam
    guppyn skrev 2010-07-21 20:44:11 följande:
    Visst var det flera här som prövat göra macarons? Är det mycket svårt, omständigt? Har fått det intrycket. Och kan man färga dessa med vanlig hushållsfärg om man vill. Tar även här gärna emot recept.
    Ja, jag har! Omständigt- visst, men knappast svårt. Tar man det lugnt och med ro så går det både snabbt och är urkul! Jag färgade inte de första jag gjorde... Läs om mitt första försök i min tårtblogg
  • sommarpar

    nu har jag suttit hela kvällen och testat mina nya saker, åh så roligt det är!!
    brukar ni göra dekorationer ex blommor o blad o pärlband och spara tills när ni behöver dom eller gör ni dekorationer när ni ska ha dom?
    kan man spara överhuvudtaget o med vilket material (SP) och hur länge isf?

    undrar även om ngn har ett bra recept på rårörda hallon, hittade ett men det verkade krångligt..

  • BiBiMueMue

    Hur gör ni med dekorationen. Gör ni det i förväg och har på laddning eller gör ni nytt varje gång? Färgar ni också i förväg till de färger ni önskar eller gör det vid tillfälle? Hur får ni blommorna så lätt bjöda efter stansningen? Köper ni en foammatta? Är det som en vanlig skummatta?

    Var på panduro idag och kände på deras sp men glömde fråga till hur många tårtor det tcker. vwet ni? Vet ni om det är billigare att köpa från internet eller i en butik( om man har den möjligheten, förstås)?

    Ni som gör minitårtor, vilka formar bakar ni bottnarna i ? Finns det att köpa?

    Tackar för tips.

Svar på tråden Tårttråden del 17