• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Skåne85

    Jag tror jag läste här nånstans för ett tag sen att man kan frysa sin sp.
    Gäller det även öppnade paket och vilket märke som helst, även fp ?
    Blir inte sp/fp fördärvad av att frysas, konsistensen menar jag ?

  • Queequeg

    Så här har Agneta på tårtdecor skrivit om att frysa SP på sin blogg:


    Du vet väl om att du med fördel kan frysa ner Ballinas sugarpaste? Både den för att klä tårtor med, modelleringspastan och flowerpasten går bra att frysa. Vi brukar tipsa våra kunder att frysa ner t ex modelleringspastan och även flowerpasten i småbitar och plocka upp efter hand som man behöver. Ofta behöver man kanske inte 500 gr modelleringspasta för att göra lite rosor till en tårta men fryser man ner resten i mindre bitar kan man ha användning för pastan länge.


     Problemet är ju inte att den blir gammal utan att den torkar och blir stenhård. Man kan dessutom förlänga hållbarheten betydligt. Man kan lätt lägga på ytterligare ett halv år i hållbarhet, troligtvis ännu längre.


     Får du hela förpackningar över med sugarpaste för att täcka tårta så frys ner dem också för att undvika att de blir hårda.


     Ett litet tisdagstips hur du kan förlänga livet på sockerpasta.

  • S Sofia

    Finns det någon marsipan som är laktosfri (alla kanske är det, jag är inte så kunnig på ämnet)
    Ska göra en tårta till min sons förskola.
    En del SP är det ju skummjölkspulver i. (så klart den jag har hemma också)

  • Zelmilainen
    S Sofia skrev 2011-03-07 11:46:28 följande:
    Finns det någon marsipan som är laktosfri (alla kanske är det, jag är inte så kunnig på ämnet)
    Ska göra en tårta till min sons förskola.
    En del SP är det ju skummjölkspulver i. (så klart den jag har hemma också)
    annars kan du ju göra sp enligt detta recept:

    1 msk gelatin
    4 msk kallt vatten
    30 gr shortening el cocosfett
    120 ml vit baksirap
    ev några droppar smakessense
    850 gr siktat florsocker

    Ta en kastrull och häll i vatten och gelatin. När gelatinet är smäll tillsätt shortening/cocosfett och låt det smälta. Låt blandningen svalna lite. Sikta upp florsockret i en stor bunka och häll vätskan över. Sen är det bara att knåda!
    Förvara SP inlindat i några lager plastfilm och sen i en lufttät bunke.
     
    nehepp...
  • LovisaTilda

    Jag vill göra en prinsesskrona till min nästa tårta. Hur gör ni? Jag menar, ni lindar den runt ett glas eller liknande om jag förstått det rätt. Kan den torka så? man kanske kan linda in glaset i plastfolie så att man får loss den lätt sen. Hur får ni ihop skarven så att det ser fint ut?

  • Missy Cat
    gullunge1 skrev 2011-03-07 06:17:07 följande:
    Varför blir Marsipanen ibland bubblig på tårtan? Är det för att den blir för tunn?
    Ev för att du kavlar den för tunnt annars för att du får luft mellan marsipanen och spacklet
    LovisaTilda skrev 2011-03-07 20:41:39 följande:
    Jag vill göra en prinsesskrona till min nästa tårta. Hur gör ni? Jag menar, ni lindar den runt ett glas eller liknande om jag förstått det rätt. Kan den torka så? man kanske kan linda in glaset i plastfolie så att man får loss den lätt sen. Hur får ni ihop skarven så att det ser fint ut?
    Jag gjorde min senaste prinsesskrona i sp.
    Använde ett kantverktyg för att få till mänstret och den och sedan ställde jag bara upp den och limmade ihop med vatten.
    Använde inget glas utan lät den torka i svalen i ca 1 timme.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Lilla fröet

    hej alla duktiga tårttjejer, jag har nu fått ett trixigt bekymmer..
    En beställning på en epatraktor-tårta..hur i sjutton ska jag få ihop det? Nån som har en bild eller ide? Mycket tacksam för det


    Tösen 2006 BF 13/8 2011 (säg till om du vill kolla hos mig)
  • LovisaTilda
    Missy Cat skrev 2011-03-07 20:46:45 följande:Jag gjorde min senaste prinsesskrona i sp.
    Använde ett kantverktyg för att få till mänstret och den och sedan ställde jag bara upp den och limmade ihop med vatten.
    Använde inget glas utan lät den torka i svalen i ca 1 timme.
    Du får det att låta så lätt ;)
    Har ett sådant verktyg här hemma och tänkte prova att göra den imorn. Skönt när man har dekorationerna färdiga i god tid, så det bara är att pynta tårtan när det är dags för kalas :)
  • Ankmor
    Lilla fröet skrev 2011-03-07 20:56:28 följande:
    hej alla duktiga tårttjejer, jag har nu fått ett trixigt bekymmer..
    En beställning på en epatraktor-tårta..hur i sjutton ska jag få ihop det? Nån som har en bild eller ide? Mycket tacksam för det
    Hm... En epatraktor är ju en "liten lastbil" med en triangel bak...
    Kanske får du inspiration av dessa bilder?
    Tårta
    Epatraktor

    Lycka till
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17