Publicerad 8 November 2017

Fotograf:

Här är programmen vi ser mest fram emot under julen i SVT

Under jul-, nyår- och Trettonhelgens lediga dagar är soffan och tv:n ofta ens bästa vänner. Som vanligt bjuder SVT på ett rikt utbud av både spänning, drama, klassiker och nöje. Familjeliv har kikat igenom tablån och skrivit ner några favoriter vi inte tänker missa! 
Årets julkalender – Jakten på tidskristallen

Vi tänker inte för allt i världen missa årets julkalender. Jakten på tidskristallen ett spännande och juligt sci-fi-äventyr som kommer att underhålla både vuxna och barn! 

Tid: 1-24 december 07.15 & 18.45  

1

Att inreda ett slott 

Phil Spencers passion är historiska egendomar och han tar oss med på en resa genom Storbritanniens mest magnifika byggnader. Vi får följa med på en rundtur i husen och med hjälp av historiska dokument får vi veta hur och varför dessa hus byggdes. Och vad det egentligen kostade att uppföra dem.

Tid: 12 december - när du vill, på kunskapskanalen.se. 

Moraeus med mera - julspecial 

Dan före dan bjuder Kalle Moraeus på en julbonanza i Dalarna med sina musikaliska vänner. Tommy Nilsson, Lill-Babs, Martin Stenmark, Anne-Lie Rydé och Lisa Miskovsky julpysslar, dricker glögg, klär granen och framför både egna och traditionella jullåtar. Dessutom bjuder duon Adolphson & Falk på en unik version av deras smått klassiska ”Mer Jul”.

Tid: 23 december 20.00

4


Svensson, Svensson

Det tolfte avsnittet från den första säsongen av ”Svensson, Svensson” (1994) – där familjen Svensson firar jul – är en tradition på SVT sedan 2000.

Tid: 23 december 21.00 

2


Kan du vissla, Johanna 

Berra är sju år och saknar en morfar, det vill säga någon som äter grisfötter, fiskar och trycker en slant i handen när man fyller år. Hans bästa kompis, Ulf, vet var man kan få tag på en: på ålderdomshemmet.

Tid: 24 december 16.10 


Adolf Fredriks Julkonsert

På julafton sänder SVT en konsert från Berwaldhallen i Stockholm med Adolf Fredriks musikklasser, årskurs 5 och årskurs 9, Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester. Programledare för sångspelet är Pia Johansson och Mikael Tornving.

Tid: 24 december 20.00 

10


Barnmorskan i East End - julspecial 

Samtidigt som Poplar drar igång julfirandet kommer ett oväntat SOSsamtal. Hope Clinic, ett litet missionssjukhus i Sydafrika, står under stängningshot. Syster Julienne tar hjälp av syster Winifred, Trixie,
Barbara, syster Crane, doktor Turner, Shelagh, Fred och Tom Hereward och åker till Sydafrika för att försöka rädda sjukhuset. 

Tid: 24 december 21.45


Konungens jultal 

Kung Carl XVI Gustaf höll sitt första jultal i radio 1972, då som kronprins. Kungens jultal, ett tal som från början riktade sig till svenskar i utlandet, har sedan 1973 varit en återkommande tradition i Sveriges
Radio. 2007 var första året som kungens jultal sändes även i SVT.

Tid: 25 december 19.45 

9


Bergmanåret 

2018 är det hundra år sedan Ingmar Bergman föddes. På juldagen inleder SVT sitt Bergmanår. 

Tid: 25 december 


Kikki Danielsson - ett porträtt 

Hon är folkkär och älskad och är även en av våra mest omskrivna artister. Tidningarna har älskat att göra rubriker på det mesta hon företagit sig och råkat ut för. Sjukdom, förhållanden, alkoholism. I detta porträtt talar hon öppenhjärtigt om detta - vad som är sant och inte.

Tid: 26 december 18.30 

5


En man som heter Ove 

Hannes Holms En man som heter Ove blev en enorm biosuccé och är den tredje mest sedda svenska filmen genom tiderna. Nu får SVT:s tittare chansen att se, eller se om, dramakomedin om den vresige
pensionären Ove (Rolf Lassgård) som håller ett helt bostadsområde i schack.

Tid: 26 december 20.00 


Drottning Margrethe och Prins Henrik - i sol och regn 

I år har den danska drottningen och hennes make, prins Henrik, varit gifta i 50 år. I kvällens dokumentär får du veta hur paret mötte varandra och de problem som uppstod och fanns innan giftermålet. 

Tid: 27 december 18.30 


Brevet till farmor 

I en tågvagn på väg till Auschwitz lovade Vanna Rosenbergs blivande farmor och farfar varandra att om de överlevde skulle de söka efter varandra i två år. I den här dokumentärserien får vi följa med Vanna på

en resa i det Polen där hennes farmor växte upp.

Tid: 27 december 19.30, 1:4 (SVT2) 

11

Året med kungafamiljen 

SVT har följt kungafamiljen under 2017, på fest och i vardag, hemma och på resor. 

Tid: 28 december 20.00 (SVT2) 


Rapports årskrönika  

Återse de viktigaste och största nyhetshändelserna från 2017 i Rapports årskrönika. Terrordåd i Stockholm, Storbritannien och Spanien, Trumps tillträde i USA, naturkatastrofen i Karibien och Anna Kinberg Batras (M) avgång är bara några delar av allt som kommer att visas. 

Tid: 28 december 20.00 (SVT1)

8


Melodifestivalens årskrönika

Robin Bengtsson vann Melodifestivalen 2017 och kom femma i Eurovision Song Contest. Följ med på hans resa när vi kikar in bakom kulisserna till hela Sveriges fest. Vi möter artister, programledare och
hårt arbetande tv-folk. Och dessutom får vi träffa artisterna som ska tävla i Melodifestivalen 2018. 

Tid: 30 december 18.30 


Stjärnorna på slottet 

I årets Stjärnorna på slottet medverkar skådespelaren Marianne Mörck, artisten Peter Jöback, skådespelaren Regina Lund, sångerskan Ann-Louise Hansson och imitatören Bosse Parnevik. Under en vecka bor de tillsammans på Teleborgs slott i Växjö och varje deltagare kommer som vanligt att vara värd för en dag med aktiviteter och öppenhjärtiga samtal. 

Tid: 30 december 20.00 

3


Bron säsong 5 

Varje saga har ett slut. På nyårsdagen inleds den sista säsongen av Sveriges mest framgångsrika tv-serie någonsin. Temat för säsongen är identitet och det genomsyrar alla historier vi får i Bron IIII - både
konkreta och existentiella. Sofia Helin och Thure Lindhardt återkommer som Saga och Henrik, tillsammans med skådespelare från tidigare säsonger.

Tid: 1 januari 21.00  

12


Sportens årskrönika 

Europamästerskapen för damer spelades i Nederländerna, Confederations Cup avgjordes i Ryssland, London arrangerade världsmästerskapet i friidrott och Sarah Sjöström slog en rad världsrekord. Detta och

mycket mer finns med i Sportens årskrönika. 

Tid: 1 januari 21.15


Heath Ledger (dokumentär) 

Heath Ledger tänkte mycket på sin kraft som skådespelare och han vägrade att definieras för sitt utseende. Han antog nya utmaningar i varje roll. I dokumentären om skådespelaren som dog 29 år gammal, får du lära känna en person som förutom sitt agerande också producerade, regisserade och skrev filmmanus, men också fotograferade, målade, skrev poesi och höll på med musik. 

Tid: 1 januari 22.45 (SVT2) 


Allsångens årskrönika 

Höjdpunkterna från sommarens Allsång på Skansen. På och bakom scen möter vi Sanna, artister, publik, team och söker svaren på bland annat varför Sanna spelade fiol? Var är bästa publikplatsen? Och vad

gör Allsången så stor?

Tid: 2 januari 18.30 


7

Bilder: SVT 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Här är programmen vi ser mest fram emot under julen i SVT
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll