Avslöja sin längd på Tinder – är det nödvändigt?

Att navigera sig genom datingvärlden kan vara en utmaning för många och det är vanligt att tvivla på sig själv och vara självkritisk. I Familjelivs forum ställer sig en man frågan huruvida han är skyldig att avslöja sin kroppslängd när han har matchat med en kvinna på Tinder. Personen ifråga är osäker på om hans längd på 1,61 cm, kan påverka intresset hos kvinnan och undrar om han bör berätta om sin längd redan innan dejten.

Är man verkligen skyldig att berätta sin längd innan en blind dejt? Detta är något som diskuteras i Familjelivs forum. Vissa påstår att det kan vara bra för att inte lämna några överraskningar till dejten för att undvika eventuell avvisning.

Är man skyldig att avslöja sin längd innan en Tinder dejt?

Forumanvändarens frågeställning lyder:

"Är jag skyldig som man att tala om min kroppslängd, om jag matchat med en kvinna på Tinder? Jag har sedan många år tillbaka hört att det är oattraktivt att som man vara 1.61 cm. Det är ovanligt och oattraktivt, har jag fått det bekräftat. Främst på nätet. Jag har matchat med en person som jag upplever är en strålande stjärna.

Vi delar samma intressen och hon verkar bra på olika sätt, inte minst för hennes åsikter, vilket jag tycker det är jättetrevlig. Hon är jätteintressant helt enkelt. Jag har länge drömt om att finna kärleken och hur trevligt det skulle bli. Jag har också sedan kanske två eller tre år tillbaka smått accepterat med sorg i hjärtat att man inte kan bli kär i mig.

Vänner har dock sagt att jag har potential, men jag kan inte rå för det som jag läst om och om igen på nätet. Men jag har haft huvudet högt och helt enkelt accepterat att jag bara inte duger till som pojkvän/make/gift-material.

"Är jag skyldig att berätta om min längd?"

Jag tänker bjuda ut henne. Jag har inte känt denna nervositet förut, just för att jag inte vill att något skall gå fel. Är jag skyldig att tala om min längd?

Känns som att det är rätt och mer moraliskt att ''förvarna'' att jag är 1.61 cm. Hon kanske helt enkelt föredrar män som skall vara 180+ cm?"

Måste man ange sin längd på Tinder?

Vissa anser att man bör ange längd i sin Tinder-profil, medan andra inte alls håller med. Se forumanvändarnas svar nedan!

"Fast det är väl inget som är viktigt, även om TS är kortare än medel? Ska han även berätta att han tjänar mer än medel innan dejten? Att han har färre kusiner än medel men längre resväg till jobbet än medel? "

"Självklart inte. Har en killkompis som gifte sig till slut efter många år som ungkarl. Det skiljer cirka 40 cm mellan honom och hans fru, men de älskar varandra. Längden är inte så relevant. Kärlek kan gro och finnas oavsett längdskillnad. Så tro på dig själv, var dig själv och gå ut i världen. Kram"

"Kroppslängd är en av de viktigaste sakerna för en man på Tinder, om får tro män. Så jo, jag tror att det är ganska viktigt faktiskt."

"Jag är cirka 10 längre än TS. Man märker vid dejter om det inte påtalats tidigare att de blir besvikna när de ser min längd. Vid några tillfällen har de slutat svara om längden kommit upp i konversationen tidigare.Jag tycker ändå att TS ska prova att gå på dejt utan att nämna något (Om hon inte frågar såklart). Va bara beredd på att det kan gå hur som helst."

"Svaret är väl ganska enkelt: Nej, där är du inte skyldig någon.Men... Om du inte vill att personen ska bli överraskad så kanske du är skyldig dig själv att vara tydlig med det.".

Läs tråden här