Fembarnsmamma hittad död i grop – make får livstid

Efter två månaders intensivt sökande hittades en kvinna i 30-årsåldern förra hösten död i en grop i skogen. Platsen hade pekats ut av hennes make som nu döms till livstids fängelse för att ha mördat sin hustru.

En kvinna i 30-årsåldern hittades förra hösten mördad och nedgrävd i en grop i skogen i Svedala kommun. Nu döms hennes make till livstids fängelse.

Fembarnsmamman anmäldes försvunnen den 24 september förra året och misstankar riktades nästan omedelbart mot hennes make, som polisen hittade sovandes i en bil utanför bostaden med blod på kläderna.

Han häktades misstänkt för människorov och efter nästan två månader i häkte pekade han för polisen ut platsen i Svedala kommun, där kroppen fanns.

Fälls för mord

Mannen har erkänt att det var han som grävde ner kroppen. Han erkände i polisförhör att han dödat henne men har sedan tagit tillbaka de uppgifterna och nekat till brott.

Malmö tingsrätt skriver i ett pressmeddelande att man finner att åklagarens bevisning är tillräcklig för att visa att det var mannen som uppsåtligen dödat kvinnan och han fälls därför för mord.

"Utredningen har dock inte gett något säkert svar på hur och var kvinnan dog", skriver rätten.

Var åtalad för barnfridsbrott

Mannen var också åtalad för barnfridsbrott eftersom parets gemensamma barn suttit i en bil i närheten av den plats där föräldrarna befann sig under den del av kvällen då mordet inträffade. Han frias dock från barnfridsbrott.

"Eftersom det är oklart var och hur kvinnan dog – och barnets uppgifter är svårtolkade – kan det inte sägas vara säkert att barnet bevittnade mordet", skriver rätten i pressmeddelandet.

Hade ansökt om kontaktförbud som inte beviljats

Kvinnan var på väg att skiljas från mannen – en ansökan var inlämnad, men hade inte gått igenom när hon mördades.

Hon hade före sitt försvinnande anmält maken för misshandel och sökt skydd hos en kvinnojour. Dessutom hade hon ansökt om kontaktförbud, vilket inte beviljats.