Hoppar av populära "Antikrundan" – efter 30 år 

Antikexperten Claes Moser har nyligen skilt sig, och nu kommer beskedet att han bryter upp på ytterligare ett plan: Han lämnar Antikrundan efter att ha varit expert i programmet i 30 år. 

Claes Moser slutar som expert i "Antikrundan". Programledare är Anne Lundberg.

SVT:s populära "Antikrundan" har sänts sedan 1989. Till en början var en man vid namn Jesper Aspegren programledare, men 2001 tog Anne Lundberg över och syns i programmet än idag. 

Där syns hon med experter som Knut Knutsson, Anette Granlund och Claes Moser, och nyligen kom beskedet att den sistnämnda kastat in handduken. 

Lästips: Anne Lundberg har två barn – så ser sönerna Jack och Oscar ut 

Slutar som expert i "Antikrundan"

Efter 30 år i "Antikrundan" har Claes Moser bestämt sig för att hoppa av programmet, det bekräftar han för Aftonbladet

– Jag tycker som Greta Garbo att man måste sluta när man fortfarande står för beslutet själv. Nu är jag nöjd och det är inte mer än rätt att släppa fram någon ny och ung person. Jag har gjort det här i tillräckligt många år, säger Moser till tidningen. 

Claes Mosers sista besök i programmet blir när de befinner sig i Falsterbo i augusti.  

Lästips: Hit kommer "Antikrundan" i sommar – städer de besöker 2024 

Har skilt sig från Sanna Evers 

Nu ska han skriva sina memoarer och leva sitt liv som singel, förklarar han för tidningen. Claes Moser skilde sig förra året, då från Sanna Evers som han varit gift med i tio år. 

–Nu blir det ett nytt tänk i livet. Men det känns jättekonstigt och det är första gången i mitt liv som jag exempelvis är singel, säger Moser.