Kristin Kaspersen om dystra beskedet om Let's Dance: "Så tråkigt"

Det blir ingen ny säsong av Let's dance nästa år – ett besked som programledaren Kristin Kaspersen nu uttalar sig om på sociala medier.

Kristin Kaspersen vann Let's dance 2019 och agerade programledare 2023.

Nyligen kom TV4 med beskedet att långköraren Let's Dance tar paus. Det kommer alltså inte bli någon ny säsong 2024 och anledningen till det ska enligt Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, vara att programmet behöver lite "ny energi" för att bryta trenden med lägre tittarsiffror:

– Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger han till TV4 Nyheterna.

Kristin Kaspersen tog över efter Petra Mede

En av de som uttalat sig om beskedet är Kristin Kaspersen. Hon hoppade in som programledare förra året efter att Petra Mede blivit tvungen att hoppa av till följd av hälsoskäl.

"Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let's dance i år men hälsan tillåter det inte just nu", sa Petra Mede i ett pressmeddelande tidigare i år.

Petra Mede hann vara programledare för Let's dance i två år. Vid sin sida hade hon David Lindgren, som alltså fick programleda programmet tillsammans med Kristin Kaspersen under den senaste säsongen.

Kristin Kaspersen om Let's dance-pausen

Men nu har TV4 satt stopp för en ytterligare säsong, och om det skriver Kaspersen följande i ett inlägg på sociala medier:

"Lets Dance pausar nästa år. Många av er har säkert redan läst det. Litar helt på att TV4 tar ett rätt beslut även om jag tycker det är sååå tråkigt!", skriver hon i inlägget.

Hon uttrycker även att hon trots allt känner sig positivt inställd till pausen:

"Jag är glad att TV4 säger det är en paus, för jag vill njuta av att titta på programmet igen, förhoppningsvis 2025."

"Nu väljer jag att inte fokusera på att det är tråkigt att det inte blir något nästa år, utan att istället bara känna tacksamhet för allt programmet har gett mig genom åren, jag är så innerligt tacksam!", avslutar hon inlägget med.

Programledaren David Lindgren om TV4:s beslut: "Får se vad som händer i framtiden"

I ett meddelande till TV4 uttalar sig även programledaren David Lindgren om beslutet:

”Jag har haft så roligt under mina tre år på Let's Dance och är så tacksam för de åren jag har fått där. Så får vi se vad som händer i framtiden”, skriver han i ett meddelande till TV4 Nyheterna.