Pernilla Wahlgrens besked: Det händer med "Wahlgrens värld" när "Allsång på Skansen" drar igång

När "Allsång på Skansen" har premiär 2023 är det Pernilla Wahlgren som står som programledare på Allsångsscenen. Men vad händer egentligen med Wahlgrens andra projekt, som alla är förknippade med reklam på olika sätt, när hon ska synas i public service-sammanhang?

Pernilla Wahlgren är ny programledare för 'Allsång på Skansen', så hur blir det egentligen med hennes andra projekt när hon ska synas i public service-sammanhang?
Pernilla Wahlgren är ny programledare för "Allsång på Skansen", så hur blir det egentligen med hennes andra projekt när hon ska synas i public service-sammanhang?

Nyligen stod det klart att Pernilla Wahlgren blir ny programledare för "Allsång på Skansen". Att medverka i public service-kanaler innebär också att man inte tillåts göra reklam eller får synas i liknande sammanhang, något som skulle kunna ställa till det för den nya allsångsledaren.

Så hur blir det egentligen med Pernillas hudvårdsmärke "L'Aquila", kollektionen med "Ullared", "Masked Singer", "Wahlgrens värld" och podcasten "Wahlgren och Wistam"?

Den frågan ställer sig en av Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams lyssnare som är orolig för att podcasten kommer sättas på paus.

Läs mer: SVT:s besked: Då presenteras årets julvärd 2022

Vad händer med Pernilla Wahlgrens andra projekt när hon blir programledare för "Allsång på Skansen"?

Men poddlyssnaren har inget att oroa sig för. Podcasten kommer inte att sättas på paus och inte heller Pernilla Wahlgrens andra projekt. Däremot kommer hon inte kunna göra någon reklam för sina olika samarbeten eller produktioner.

– Podcasten kommer finnas kvar, men det är jag som kommer få göra reklamen, berättar Sofia Wistam i det senaste avsnittet av podcasten.

Läs mer: TV4:s besked: Ingen "Jul med Ernst" i tablån 2022

Reklamkarantän

Pernilla Wahlgren tillägger:

– Man går ju in i reklamkarantän. Det var ganska många som ställde den frågan om att "SVT är ju public service, hur går det ihop med dina samarbeten". Jag kommer ha en period där jag inte kommer göra samarbeten och reklam, så att det inte krockar med "Allsången".