Så gick det för bönderna i Bonde söker fru: "Flytta ihop"

Det har varit en spännande säsong av "Bonde söker fru", fylld med starka känslor och oväntade avhopp. Den här veckan var det dags för bönderna att göra sina slutval – så gick det.

Så gick det för bönderna i 'Bonde söker fru' 2022.
Så gick det för bönderna i "Bonde söker fru" 2022.

Efter en minst sagt händelserik säsong av "Bonde söker fru" har det blivit dags att knyta ihop säcken. Under säsongen har vi fått följa bönderna Elin Sandblom, Jon-Krista Jonsson, Henrik Kullander och Matthew Haggerty som alla letat efter den stora kärleken. Men hur slutade det egentligen, var det någon bonde som fann sin fru?

Så slutade det i "Bonde söker fru"

Jon-Krista Jonsson

Det har varit en känslosam kärleksresa för Jon-Krista Jonsson som kom alla sina brevskrivare väldigt nära. I slutvalet stod det mellan Ida och Nathalie, men känslorna bubblade lite extra mellan Jon-Krista och Ida som till slut fick stanna kvar på gården.

– Wow, Ida får mig verkligen att känna mig som den där personen, det känns som att jag är den enda killen i världen och det är en sån fantastisk känsla, säger Jon-Krista i programmet.

– Jag är kär i honom och vill utveckla det till en förälskelse, säger en glad Ida.

Lästips: Renskötaren Jon-Krista har uppdrag i fillers- och botoxbolag – så mycket tjänar han

Är du nyfiken på att veta med om Jon-Krista? Här är all du vill veta om den populära renskötaren.

Elin Sandblom

För får- och skogsbonden Elin Sandblom, stod det mellan Filip och Christian. Det var ett tufft beslut, men valet föll sedan på Christian.

– Jag tänkte fråga dig om du kan vänta med att packa din väska ett litet tag till, jag tror faktiskt att jag börjar bli lite kär, säger Elin.

Det var en tagen Christian som kunde börja drömma om en framtid med Elin.

– Jag är nog jäkligt kär. Man har ju visioner, tankar och idéer i huvudet. Flytta ihop och framåt kanske bilda familj, säger han i programmet.

Läs mer: Oväntade relationen mellan bönderna i "Bonde söker fru": "Det började på Sundbyholm..."

Matthew Haggerty

Det blev dramatiskt på Matthews Haggertys gård när hans två sista tjejer valde att lämna programmet samtidigt. Den australiske spannmålsbonden tog då sitt pick pack och åkte till Falun för att träffa Sirena, en brevskrivare som tidigt fångade hans intresse, men som inte kunde delta på inspelningen. Nu fick de chansen att testa kärleken.

– Jag tror att det finns mycket potential för att något ska hända mellan mig och Sirena, så länge hon vill detsamma och vill fortsätta lära känna mig.

Matthew och Sirena kommer att fortsätta dejta, om det blir någon kärlek mellan dem återstår att se.

Henrik Kullander

För Henrik Kullanders del har det varit en emotionell tid i programmet. Första tjejen att lämna gården var Rosel, följt av Denice och sedan Rebecca, kvar fanns då bara Hanna. När det blev dags för slutval var det upp till Hanna om hon ville stanna kvar för vidare dejting med Henrik – och det ville hon.

– Jag behöver lite mer tid, jag vill ta möjligheten att lära känna dig lite bättre, men jag måste ta det i min takt, säger Hanna i programmet.

Henrik var både glad och lättad över beskedet.

– Att hon verkligen talar om hur hon mår och känner för att vi båda ska kunna hitta någonting att kanske bygga vidare på i lite en lugnare tillvaro tillsammans, säger Henrik.

Läs mer: Henrik i tårar – därför åkte Rosel hem från "Bonde söker fru": "Det kommer bli tomt"