Jenny Strömstedt i familjesorg: "Tomheten ekar"

Jenny och Niklas Strömstedt har haft Devon Rex-katten Kerstin i tio års tid. Nu meddelar familjen att Kerstin har somnat in. Katten Kerstin var nyligen föremål för boken "Vid regnbågens slut finns en katt", med bilder av Lars Lerin.

Niklas och Jenny Strömstedts katt Kerstin, som var en av Sveriges få influencerkatter, har gått bort.

Med 95 600 följare på Instagram var katten Kerstin känd för en större allmänhet. Artisten Niklas Strömstedt och programledaren Jenny Strömstedt skriver att Kerstin under helgen insjuknade i feber och på söndagen avlivades hos veterinär.

"Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur", skriver Jenny Strömstedt i ett inlägg på Instagram.

Familjen Strömstedts katt Kerstin har gått bort

På katten Kerstins eget konto har paret publicerat en känslosam "tröstesång". Tidigare har Niklas Strömstedt publicerat visor, så kallade fredagssånger, som också har släppts i samarbete med Universal Music, på samma konto.

"Vid regnbågens slut finns en katt" är en memoarbok skriven ur katten Kerstins perspektiv. Den släpptes för en dryg månad sen på Mondial förlag, med text av Niklas Strömstedt och illustrationer av Lars Lerin.