Kikki Danielsson om tuffa tiden efter rattfyllan: "Barnen pratade inte med mig"

Kikki Danielsson blev känd för hela svenska folket när hon tävlade med låten "Bra vibrationer" i Melodifestivalen 1985. Sedan dess har Kikki varit på tapeten i den svenska musikbranschen – och i media. Inte minst efter att hon 1999 och 2004 blev tagen av polisen efter att ha kört rattfull.

Kikki Danielsson blev tagen för att ha kört bil berusad, både 1999 och 2004. Efter händelserna tog artistens barn avstånd från henne, något hon berättar om i Renées brygga.

När Kikki Danielsson var i 50-årsåldern åkte hon fast för rattfylleri. Händelsen, som skedde 2004, var andra gången artisten upptäcktes berusad bakom ratten. Första gången var 1999 och Danielsson dömdes då för grovt rattfylleri.

Kikki Danielsson om tiden efter rattfyllan

Efter händelsen 2004 fördes Kikki Danielsson till sjukhus för behandling och stod därefter inför en tuff tid i sitt liv, något hon pratar om i ett avsnitt av Renées brygga.

– Jag ville bara gå och gömma mig, säger hon och berättar att hennes barn tog avstånd från henne efter händelsen.

– Barnen pratade inte med mig. Det var väldigt mörkt där.

"Litar inte på någon"

Idag har hon och barnen hittat tillbaka till varandra. Men skulden och skammen över rattfyllorna gör sig påmind än idag och ligger som en blöt filt över Kikki Danielsson. Inte minst till följd av de negativa åsikter hon möttes av efter att brotten uppmärksammades i media.

– Jag litar inte på någon. Jag lever ju ensam och söker inga nya kontakter, berättar Kikki i programmet.

Kikki Danielsson har två barn, Emma och Victor, tillsammans med sin exmake Kjell Roos.