Ettårskalas – tipsen för ett lyckat kalas

Att ditt barn fyller ett år är stort och bör firas. Här är fem tips på vad du bör tänka på när du ska anordna barnets första kalas.

Barnkalas tips kalas ett år tårta bebis inbjudan
Barnkalas tips kalas ett år tårta bebis inbjudan

1. Håll gästlistan kort

Även om det kan låta härligt med ett stort kalas med alla nära och kära, så kan det vara skönt att hålla kalaset litet – speciellt nu när barnet är litet. Kanske bjuder du bara in närmsta familjen, eller några nära vänner. Om du däremot vill ha med alla du känner så bör du planera lite innan.

2. Planera utifrån bebisens schema

Har din bebis tydliga rutiner, som att hen sover och äter samma tid varje dag – planera kalaset utifrån det. Det kommer bli bäst både för bebisen själv, för dig och för gästerna.

3. Välj datum med omsorg

Ni måste inte ha kalaset samma dag som barnet fyller år om det inte fungerar för er. Kring just ettårsdagen brukar det vara mycket som händer – som att du till exempel börjar jobba igen, och att barnet börjar på förskola. Är det mycket förändring i barnets rutiner just vid ettårsdagen kan ni fira någon vecka innan, eller efter.

4. Ta bilder innan gästerna kommer

När allting är ordnar, ballongerna är på plats, tårtan likaså och barnets fina kalaskläder fortfarande är rena bör ni fotografera ettårsbilderna. Så snart kalaset börjar kommer ni inte ha tid för det, även om det förstås är kul att ha bilder från själva kalaset också.

5. Realistiska förväntningar är allt

Instagrambilder i all ära, men det är sällan ett ettårskalas är så kliniskt rent och tjusigt som det ibland kan se ut på bilderna. Med realistiska förväntningar kan du slappna av och njuta av att ditt barn fyller år, och att du firar ett år som förälder till hen.

LÄS ÄVEN: Så får du ett lyckat ettårskalas