Hon blev mamma och mormor – med tre timmars mellanrum

Att bli både mamma och mormor inom loppet av tre timmar och 17 minuter hör nog inte till vanligheterna. Men för Therese Frohm blev det verklighet efter att hon och dottern Emma varit gravida samtidigt. – För mig är det bara glädje, säger Therese Frohm.

Therese Frohm och hennes dotter fick barn samtidigt.
Therese Frohm och hennes dotter fick barn samtidigt.

Therese Frohm, 39, var bara 16 år när hon blev mamma för första gången. Cirka 22 år senare blev hon tvåbarnsmamma och mormor – med bara några timmars mellanrum.

– Det är exakt tre timmar och 17 minuter mellan tjejerna, säger Therese Frohm i en intervju med Aftonbladet.

Dottern avslöjade graviditeten under överraskningsmiddag

När Therese Frohm började närma sig 40 fick hon reda på att hon väntade sitt andra barn med sin nuvarande sambo, Christoffer. På en överraskningsmiddag som hölls för Therese som fyllde år avslöjade dottern Emma, 22, att även hon och hennes sambo, Eddy, väntade barn.

– ”Äntligen” tänkte jag. I och med att både jag och min mamma fick barn som unga ställde jag in mig på att hon skulle få barn tidigt också, säger Therese till Aftonbladet.

Både mamma och dotter var beräknade i juni

Mamma och dotter var dessutom beräknade till väldigt närliggande datum: Emma och hennes sambo Eddy den 2 juni och Therese och Christoffer den 19 juni.

Som om de två graviditeterna inte var ett sammanträffande nog så visade det sig att de till och med skulle föda under samma natt. Den 8 juni var Emma inne för igångsättning på Gävle sjukhus då hon hade gått över tiden. Samtidigt befann sig hennes mamma på sjukhuset i Västerås då även hon var redo att föda.

Blev mormor och mamma på tre timmar

Therese och Emma höll kontakten under tiden de båda var inne på de olika förlossningarna och Therese, som skulle få bli mormor innan hon blev tvåbarnsmamma, hon fick vänta några timmar till på att bli mormor efter sin förlossning.

Klockan 23.42 den 8 juni födde Therese sitt andra barn, Freja. Klockan 02.58, exakt tre timmar och 17 minuter efter sin nyfödda moster, föddes Kelly, Emmas dotter.

– Jag var inställd på att jag skulle vara mormor en stund med mage och sen skulle hennes syster komma. Det kändes lite konstig. Min sambo var dock jätteglad, i och med att det var hans första barn, säger Therese i intervjun.

Nu har barnen hunnit bli runt sex månader gamla. Emma, som nu är både nybliven mamma och syster, säger att generationsgapet gör att det känns som att barnen är annat än just moster och systerdotter:

– Jag har levt 22 år utan syskon och helt plötsligt ska man kalla någon för sin syster samtidigt som man själv har fått barn. I och med generationsgapet känns det mer som att de är kusiner än moster och systerdotter. Man måste tänka efter en extra gång när de är med varandra.

Men Therese berättar att det inte alls känns chockartat för henne att få barn samtidigt som sin dotter:

– Någon kommenterade på Facebook ”Vilken chock det måste varit”. Men det var det absolut inte. För mig är det bara glädje. Familjen växer och det ska man vara tacksam för, säger Therese till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet