Familjeliv Nyhetsbrev:
Få del av de senaste artiklarna och hetaste forumtrådarna. Bli medlem här.
Scones är små bullar som passar utmärkt till både frukost, mellanmål eller till en klassisk Afternoon-tea. I Storbritannien serveras de gärna med en klick marmelad och Clotted cream men de är minst lika goda att äta med till exempel ost, skinka, färskost och grönsaker.
Recept på scones utan mjölk
Receptet räcker till: 8 bitar, 20 minuter
Ingredienser:
8 dl Mjöl
6 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
100 g Margarin
2 dl Vatten
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål
3. Dela upp margarinet i tärningar och knåda in det i mjölblandningen
4. Tillsätt vattnet och använd en slickepott i början när du drar runt med vattnet i smeten, fortsätt sedan med händerna och knåda tills degen blir fin och fast.
5. Dela degen i 2 delar, rulla dem till bollar och tryck sedan ut dem på plåten och gör runda platta kakor
6. Skär skåror i kakorna lägg in i mitten av ugnen i ungefär 10 min.