Vegetarisk mat för barn – hälsosamma och goda recept

Att laga vegetarisk mat för barn behöver inte vara komplicerat. Faktum är att det finns många näringsrika och barnvänliga vegetariska recept som ditt barn kommer att älska. Vi delar med oss av några enkla och goda vegetariska recept som kommer att ge ditt barn de näringsämnen.

vegetarisk mat barn
Gröna måltider till barnen

Om du försöker minska ditt barns konsumtion av kött eller helt enkelt vill introducera dem till fler vegetariska rätter, finns det många hälsosamma och smakrika alternativ att prova. Här är några enkla vegetariska recept som både du och ditt barn kommer att älska.

Quornbollar med tomatsås

  • Liknande klassiska köttbullar men gjorda på quorn. Servera med fullkornsspaghetti och en hemgjord tomatsås för en komplett och näringsrik måltid.

Vegetariska tacos med bönor och grönsaker

  • Använd svarta bönor, majskorn, paprika och lök för att fylla dina tacos. Toppa med ost och servera med guacamole för extra smak.

Grönsakslasagne

  • Byt ut köttet i din traditionella lasagne mot ett urval av dina barns favoritgrönsaker. Äggplanta, zucchini och spenat fungerar alla bra.

Hemgjorda pizzor med fullkornsdeg

  • Låt barnen hjälpa till att göra sina egna pizzor med en fullkornsdeg och deras favoritvegetariska pålägg. Tänk svampar, paprika, lök, oliver, och naturligtvis, massor av ost!

Linsbiffar

  • Linsbiffar är fulla av protein och fiber, och de är också otroligt mångsidiga. Servera dem med potatismos eller som burgare i ett fullkornsbröd.

Att äta vegetariskt kan vara både hälsosamt och gott. Genom att introducera ditt barn till ett urval av olika livsmedel från en tidig ålder kan du hjälpa dem att utveckla sunda matvanor och en kärlek till grönsaker och andra vegetariska rätter.

Läs mer: Mat för kräsna barn – tips och recept

Läs mer: Snabb middag för barn – enkla, näringsrika och roliga idéer

Läs mer: Tips: 10 roliga lekar för barnkalas